Piknik Lotniczy Kraków - Czyżyny -opinie na forum - zwolennicy, przeciwnicy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
knd

Re: Piknik Lotniczy Kraków - Czyżyny -opinie na forum - zwolennicy, przeciwnicy

Postautor: knd » 14 wrz 2018, 8:24

Chyba musisz troche wyluzowac, bo jak dalej bedziesz tak sie irytowal, to kolejnych 10 lat nie przezyjesz.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 14 wrz 2018, 9:44

lrc1912 pisze:Dopięli swego! Kto? Między innymi mieszkańcy Avii!!! (...)

ale Cię to życie chłoszcze... najpierw zawieszenie linii C1 i C2 Carrefour Czyżyny, teraz to.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 14 wrz 2018, 9:53

Chyba musisz troche wyluzowac, bo jak dalej bedziesz tak sie irytowal, to kolejnych 10 lat nie przezyjesz.

Przeżyje nie przeżyje moja sprawa.

kad

Postautor: kad » 14 wrz 2018, 10:29

lrc1912 pisze:W sylwestra też nie będę mógł strzelać petardami? też zakażecie jak organizacji pikniku, bo bardziej przejmujecie się prawami piesków niż ludźmi. A specjalnie w Sylwestra od rana do nocy będę napierdzielał petardami, żeby te wasze pieski ogłuchły.

Ile człowieku masz lat? Bo zachowanie na poziomie przedszkola :roll: Prawem ludzi jest dbanie o ich bezpieczeństwo, co właśnie czynią. A co do piesków... naślę niebieskie "pieski" na Ciebie, jeśli będziesz realizował swój genialny plan zemsty za popsucie zabawy w piknik lotniczy.
lrc1912 pisze: Jakim prawem narzucacie siłą swoje ja?

A Ty przypadkiem też nie narzucasz wszystkim swojego jedynego słusznego punktu widzenia, odmawiając innym prawa do własnej opinii?
To chyba nie mieszkańcy osiedli maja uprawnienia do podejmowania decyzji w sprawie pikniku, która skądinąd jest moim zdaniem słuszna. To jest miasto, a w miastach buduje się domy, biura i inne budynki. Akrobacje powietrzne nad przestrzenią miejską nie są priorytetem. I nie są bezpieczne. Utrata kontroli nad samolotem zawsze wchodzi w grę, a wtedy nikt nie przewidzi gdzie pieprznie.

Arav

Postautor: Arav » 14 wrz 2018, 11:37

Tak.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 14 wrz 2018, 12:38

:lol: ja decyduje co jest dla mnie dobre, a nie ktoś. Skoro ktoś mi narzuca siła, to dlaczego ja mam tak nie robić :lol: :?:
Ostatnio zmieniony 07 lut 2022, 12:31 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Postautor: iti » 14 wrz 2018, 13:03

Wyluzujcie trochę, przynajmniej niektórzy ;) Wątpię, żeby piknik mieli przenosić przez protesty ludzi, mnie osobiście bardzo ich żal, bo to była jedna z większych atrakcji w okolicy, a i hałas 2 dni w roku, też nie był problemem. Za to oglądanie pokazów z balkonu, super sprawa.

Niemniej z jakiegoś powodu zlikwidowano kiedyś lotnisko tam i przeniesiono do Balic. Trudno sobie natomiast wyobrazić, żeby nic się nie działo na tak dużym terenie w środku miasta ze względu na to, że dwa dni w roku odbywały się tam pokazy. Byłoby dobrze, gdyby coś z tego jednak, choćby w okrojonej formie. No i upamiętnienie miejsca po samym lotnisku, czyli pas startowy i jego odpowiednie wyeksponowanie.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 14 wrz 2018, 14:15

Ja nie mam nic przeciwko, żeby w Muzeum Lotnictwa została tylko część piknikowa, z pokazami eksponatów, jakimiś grupami rekonstrukcyjnymi i tego typu rzeczami, a żeby PRAWDZIWE pokazy lotnicze raz do roku organizowano w Pobiedniku. Przypominam, że z roku na rok Małopolski Piknik Lotniczy robił się coraz nudniejszy (wciąż te same przeloty kilku cywilnych samolotów) i systematycznie okrajany właśnie ze względów bezpieczeństwa. Jak za cenę przenosin do Pobiednika zobaczę w locie Frecce Tricolori, czy Red Arrows (albo chociaż Biało Czerwone Iksry ;)) to biorę to bez sekundy zawahania. Spędzę w autobusie te aż całe pół godziny, niech stracę.
A piknik w Czyżynach, w zmienionej formule, jak dla mnie powinien się odbywać kilka razy w ciągu wakacji, i to by była atrakcja dla szerszego grona mieszkańców miasta.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 16 wrz 2018, 11:07

kad napisał: Ile człowieku masz lat? Bo zachowanie na poziomie przedszkola

Nie wierz, że mężczyźni nigdy nie dorastają! W sylwestra możesz na mnie nasyłać niebieskie pieski ile wlezie :lol: Z tego co wiem, to ustawa w tym dniu pozwala strzelać petardami.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2022, 12:31 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

kad

Postautor: kad » 16 wrz 2018, 17:19

lrc1912 pisze:
kad napisał: Ile człowieku masz lat? Bo zachowanie na poziomie przedszkola

Nie wierz, że mężczyźni nigdy nie dorastają! W sylwestra możesz na mnie nasyłać niebieskie pieski ile wlezie :lol: Z tego co wiem, to ustawa w tym dniu pozwala napieprzać petardami.

Szkoda gadać.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”