Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Awatar użytkownika
renee

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie

Postautor: renee » 14 mar 2018, 11:45

Mieszkanie na 9 piętrze odebrane wczoraj :) Nie było większych problemów. Pęknięcia na ścianach i minimalne ochylenie od kąta prostego naprawię we własnym zakresie w zamian za materiały. Pan, z którym odbierałam mieszkanie owiedział mi, że naprawa pęknięć na ścianach polega u nich na zatarciu pęlknięcia i pomalowaniu tego miejsca, więc już to zostawiłam. Poza tym pan Kierownik zapisał małe wgniecenie przy kaloryferze widoczne pod światło latarki, uszczelki przy oknie balkonowym, dwie rysy na szybie, niezbyt ładnie docięty parapet w jednym rogu i ślady rdzy na dwóch płytkach na balkonie, a także standardowo nieuregulowane okna. Przy odbiorze komórki lokatorskiej przedstawicielka Budimexu próbowała ukryć fakt, że drzwi są nieuregulowane i że cięzkie ich otwieranie to jej "sposób otwierania", ale zapisaliśmy to w protokole. :D Nie do końca mogłam sprawdzić miejsce parkingowe, bo jakiś mieszkaniec jak gdyby nigdy nic stanął sobie na moim miejscu :evil: Muszę zadzwonić do delikwenta :D

Faktycznie, trochę nas poganiali, ale pan Marian się tym nie przejmował (i ja też nie :)). Nie sprawdziłabym tyle bez kierownika budowy. Najlepiej wydany hajs jak do tej pory.

wrobelki

Postautor: wrobelki » 15 mar 2018, 7:08

W dniu wczorajszym odebralismy mieszkanie w klatce A, Do protokołu wpisalismy rysy na drzwiach. Dość kiepską jakość tynków poprawimy we własnym zakresie za otrzymane materiały. Kąty, ściany i sufity prawie idealne :)

klukli26

Postautor: klukli26 » 02 kwie 2018, 23:52

Mam pytanie, czy u was wszystkie usterki które zostały wpisane do protokołu jako do usunięcia zostały faktycznie już załatwione/usunięte ? Ja odebrałam mieszkanie 8.03 i do tej pory zostały tylko okna wypolerowane a pozostała jeszcze klamka do edukacja, wizjer do usunięcia rysy w środku, otarcie na ramie okna balonowego plus balustrada na balkonie do poprawy. Czy u was tez sporo zostało do poprawy przez budimex ?

pawel4991

Postautor: pawel4991 » 14 wrz 2018, 12:53

Pytanie do osob ktore nie odebrały mieszkania za 1 razem. Ja na Avii 8. Ile czekaliscie na poprawki i kolejny termin odbioru?

arekkr

Postautor: arekkr » 29 wrz 2018, 12:06

pawel4991 pisze:Pytanie do osob ktore nie odebrały mieszkania za 1 razem. Ja na Avii 8. Ile czekaliscie na poprawki i kolejny termin odbioru?

Musle ze musicie zalozyc osobny temat dla Avia 8 :)

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”