Zabudowanie balkonu w nowym mieszkaniu / nowym bloku na Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Madzalina

Re: Zabudowanie balkonu w nowym mieszkaniu / nowym bloku na Orlińskiego 1

Postautor: Madzalina » 14 wrz 2018, 16:57

KND bardzo dziękuję za informację i poradę. Chodziło mi oczywiście o zainstalowanie szyb w loggi nad barierką, więc sądzę że myślimy o tym samym. Także uważam że jest to niezwykle estetyczne, minimalnie zauważalne rozwiązanie, które znacznie podniosłoby komfort życia. Zaintrygowały mnie podane przez Ciebie ceny. Napisałam na priv wiadomość z prośbą o podanie namiarów na wykonawcę.

Pozdrawiam

Madzalina

Postautor: Madzalina » 14 wrz 2018, 17:03

knd jaka jest długość planowanej zabudowy? czy mogłabym prosić namiar na wykonawcę?

dziękuję i pozdrawiam

gucio

Postautor: gucio » 14 wrz 2018, 19:47

Madzalina pisze:Piszę o zabudowie bezramowej - wyciszającej hałas, przezroczystej szybie nieprzedzielonej żadnymi ramami okiennymi od barierki balkonu do sufitu, którą to szybę można całkowicie zsunąć i zasuwać tylko na noc. Co więcej od poręczy balkonu do podłogi istnieją już takie szyby. Ciekawe że dla niektórych przeciwników takiego rozwiązania nie jest niespójne to, że bodajże do 8 piętra nie ma szyb od podłogi do balustrady a powyżej 8 piętra już takowe szyby są.

Gucio, pytanie zadałam osobom posiadającym mieszkanie wychodzące na Stella oraz tym którzy próbowali ową zgodę wspólnoty na zabudowę uzyskać. Myślę że wszyscy czytający ten wątek poznali już twoje zdanie, więc możesz skierować kąśliwe, nie wnoszące nic nowego komentarze w inne miejsce i dać się wypowiedzieć tym do których pytanie zostało skierowane.

Pozdrawiam

Madzialina pytanie zadałeś aś do ludzi którym okna wychodzą na Stella więc także do mnie bo mam jedno okno normalne i jedno wielkie balkonowe właśnie na ulice . . . Hałas jest i to wiedział każdy który przychodził i kupował mieszkanie w Budimexie bo nie słyszałem o internetowej sprzedaży tych mieszkań. . . To raz . . .
Dwa. . . Gdzie kasliwe komentarze? Pytasz----- ludzie odpowiadają a to że nie są po twojej myśli to już nie mój problem. . .
Trzy. . . Te szyby na pewno nie są hermetyczne skoro twierdzisz że wiszą "w powietrzu" a już rozszczelniając zwykłe okno jest taki hałas jak przy otwartym , a dodatkowo będzie Ci tak nagrzewało pomieszczenie że nie wytrzymasz tego upału . . .
To tyle i nie pisz więcej że jestem kąśliwy bo to nie prawda . . . Miłego weekendu . . . :-)

kibras

Postautor: kibras » 15 wrz 2018, 2:39

gucio pisze:
Madzalina pisze:Piszę o zabudowie bezramowej - wyciszającej hałas, przezroczystej szybie nieprzedzielonej żadnymi ramami okiennymi od barierki balkonu do sufitu, którą to szybę można całkowicie zsunąć i zasuwać tylko na noc. Co więcej od poręczy balkonu do podłogi istnieją już takie szyby. Ciekawe że dla niektórych przeciwników takiego rozwiązania nie jest niespójne to, że bodajże do 8 piętra nie ma szyb od podłogi do balustrady a powyżej 8 piętra już takowe szyby są.

Gucio, pytanie zadałam osobom posiadającym mieszkanie wychodzące na Stella oraz tym którzy próbowali ową zgodę wspólnoty na zabudowę uzyskać. Myślę że wszyscy czytający ten wątek poznali już twoje zdanie, więc możesz skierować kąśliwe, nie wnoszące nic nowego komentarze w inne miejsce i dać się wypowiedzieć tym do których pytanie zostało skierowane.

Pozdrawiam

Madzialina pytanie zadałeś aś do ludzi którym okna wychodzą na Stella więc także do mnie bo mam jedno okno normalne i jedno wielkie balkonowe właśnie na ulice . . . Hałas jest i to wiedział każdy który przychodził i kupował mieszkanie w Budimexie bo nie słyszałem o internetowej sprzedaży tych mieszkań. . . To raz . . .
Dwa. . . Gdzie kasliwe komentarze? Pytasz----- ludzie odpowiadają a to że nie są po twojej myśli to już nie mój problem. . .
Trzy. . . Te szyby na pewno nie są hermetyczne skoro twierdzisz że wiszą "w powietrzu" a już rozszczelniając zwykłe okno jest taki hałas jak przy otwartym , a dodatkowo będzie Ci tak nagrzewało pomieszczenie że nie wytrzymasz tego upału . . .
To tyle i nie pisz więcej że jestem kąśliwy bo to nie prawda . . . Miłego weekendu . . . :-)

Mała uwaga. Rozszczelniając okno nie jest tak, jak przy otwartym. Fizyka, fale i ich rozchodzenie się itp. sprawy. Pzdr

Staś

Postautor: Staś » 18 wrz 2018, 14:17

Nasz blok za kilka lat.
Jedni zrobili to tanio, inni drogo. Jedni zrobili tak, aby tylko im się podobało, inni zaś tak, aby się podobało wszystkim.
Załączniki
BLOK.jpg
BLOK.jpg (120.13 KiB) Przejrzano 4757 razy

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 04 paź 2018, 20:37

gucio pisze:Hałas jest i to wiedział każdy który przychodził i kupował mieszkanie w Budimexie bo nie słyszałem o internetowej sprzedaży tych mieszkań. . .. . .

Hałas jest i.... powinno się coś z tym zrobić, bo normy zdrowotne na pewno nie są spełnione.

iti

Postautor: iti » 06 paź 2018, 14:05

Micha pisze:
gucio pisze:Hałas jest i to wiedział każdy który przychodził i kupował mieszkanie w Budimexie bo nie słyszałem o internetowej sprzedaży tych mieszkań. . .. . .

Hałas jest i.... powinno się coś z tym zrobić, bo normy zdrowotne na pewno nie są spełnione.

Zdecydowanie powinno się z tym coś zrobić, nawet jest pomysł. Po prostu trzeba wkopać Stella-Sawickiego w części, w której przecina ona stare lotnisko ;)

Okazja pojawi się "już" koło 2026 roku, kiedy przebudowywany będzie Węzeł Mistrzejowicki, gdzieś niedaleko bloku Orlińskiego 1 i tak będzie zaczynał się tunel pod rondem, wystarczy go przedłużyć nieco ;)

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”