Dziwny zapach wody z kranu / kto jeszcze - Avia 1
Dziwny zapach wody z kranu / kto jeszcze - Avia 1
Od kilku dni z mojego kranu leci woda o dziwnym zapachu i smaku. Problem występuję też u moich sąsiadów. Czy ktoś jeszcze ma podobny problem?
Re: Dziwny zapach wody z kranu / kto jeszcze - Avia 1
Mam tak samo, klatka C.
W takim razie jutro zadzwonię w tej sprawie do administracji.
Super, czekam na info w takim razie.
-
Mam identyczna sytuacje w klatce C. Woda smierdzi jak by siarka lub smarem (najgorzej jest rano, gdy woda po całej nocy jest "zastała") Podbną sytuację maja takze moi niektorzy sąsiedzi. W administracji powiedziano mi, że moj przypadek jest pierwszy, ale jak widzę nie tylko ja mam taki problem. Najlepiej jest ten temat poruszyć na zebraniu.
zadzwoncie do wodociągów, jest telefon; na marginesie można się też spokojnie dowiedzieć jaką ma się twardość wody i z jakiego ujścia pochodzi (przydatne przy pralce i zmywarce)
Witam, woda znowu dziwnie pachnie. Czy ktoś jeszcze to zauważył? Mieszkam w klatce C.
Zauważyłem i już w piątek poprosiłem o wykonanie badania wody.
To dobra wiadomość, bo już myślałam, że jestem przewrażliwiona, proszę w takim razie o informację zwrotną, co wykazały badania. Z góry dziękuję
Wczoraj około godz 20.30 podczas nalewania wody do wanny widoczny był mocno rdzawy kolor wody.
Czy zauważył ktoś podobny problem?
Dzisiaj zadzwoniłam do MPWiK w sprawie interwencji. Bardzo sympatyczna Pani udzieliła mi informacji , że w przypadku pojawiającego się problemu z jakością wody należy zadzwonić pod nr alarmowy 994 po przyjęciu zgłoszenia MPWiK podjedzie pobrać próbki do badania. W zależności od sytuacji próbka pobrana zostanie z bloku lub najbliższego hydrantu. Po analizie próbek będzie możliwe stwierdzenie czy jest to problem po stronie wodociągów czy wewnętrznej sieci bloku. Więc w razie stwierdzonych problemów możecie dzwonić.

Dzisiaj zadzwoniłam do MPWiK w sprawie interwencji. Bardzo sympatyczna Pani udzieliła mi informacji , że w przypadku pojawiającego się problemu z jakością wody należy zadzwonić pod nr alarmowy 994 po przyjęciu zgłoszenia MPWiK podjedzie pobrać próbki do badania. W zależności od sytuacji próbka pobrana zostanie z bloku lub najbliższego hydrantu. Po analizie próbek będzie możliwe stwierdzenie czy jest to problem po stronie wodociągów czy wewnętrznej sieci bloku. Więc w razie stwierdzonych problemów możecie dzwonić.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”