Budowa kondygnacji podziemnej inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Nowy

Budowa kondygnacji podziemnej inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: Nowy » 26 sie 2015, 10:09

Jest wpis na stronie o budowie Orlińskiego 3, nieźle idzie im to wszystko do przodu :) Z tego co widać, to zalali już płytę fundamentową pod ten budynek, czyli niedługo zaczną penie rosnąć pierwsze elementy garażu podziemnego (już widać ich zbrojenia). A poniżej jeszcze kilka dodatkowych zdjęć, na których można obejrzeć postępy prac. Wygląda na to, że idą całkiem szybko. No i choć widać tam koparkę, to temat wykopu chyba można uznać już za zamknięty i dlatego zakładam nowy, o budowie kondygnacji podziemnej na Orlińskiego 3 :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

iti

Re: Budowa kondygnacji podziemnej inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: iti » 10 wrz 2015, 11:16

Jest na stronie kolejny wpis o tym, jak przebiega budowa inwestycji Orlińskiego 3 w Czyżynach. Świetnie widać po zdjęciach, jak szybko wszystko się ram zmienia :) Już stoi część elementów kondygnacji podziemnej. A biorąc pod uwagę to, że zdjęcia zostały wykonane kilka dni temu, zaawansowanie prac jest na pewno dalej posunięte. A poniżej jeszcze kilka dodatkowych fotek :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 30 wrz 2015, 23:33

Na stronie pojawiło się też trochę nowych informacji o tym, jak idzie Budimexowi budowa osiedla Orlińskiego 3, a wygląda na to że całkiem nieźle, bowiem układane tam już jest deskowanie mające posłużyć wylaniu stropu, na którym w przyszłości powstanie parter. Czyli coraz mniej czasu zostało do startu etapu, na którym rozpocznie się budowa nowych tanich mieszkań, na które z pewnością niecierpliwie czekają nabywcy, którzy chcą osiedlić się w tym nowym miejscu w Krakowie. Dodatkowo poniżej jeszcze kilka zdjęć przedstawiających przebieg budowy tego osiedla w Czyżynach.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Diament30

Postautor: Diament30 » 04 paź 2015, 19:56

Dzisiaj przechodząc koło O.3 widziałem pracujących ludzi sam nie dowierzałem. Przecież dzisiaj jest niedziela. Wpatrując się przez płot zobaczyłem ekipe obcokrajowców jakiś azjatów pracujących przy zbrojeniu.Widze że Budimex robi wszytsko aby zdążyć z terminami i oczywiście jak najmniejszymi kosztami.. :shock:

Nowy

Postautor: Nowy » 06 paź 2015, 23:03

Tak samo było na Orlińskiego 1, być może to nawet ci sami Azjaci. Widać terminy bardzo naglą i podwykonawcy robią ile wlezie, żeby się wyrobić zgodnie z planami. Choć też ciekawe, czy Budimex w niedziele organizuje też nadzór nad robotami na takich samych zasadach, jak w dni robocze...

Diament30

Postautor: Diament30 » 07 paź 2015, 17:35

Nikogo nadzorującego tam nie widziałem , oby nie podłożyli jakiś kabli i ładunków wybuchowych :D

Feelip

Postautor: Feelip » 08 paź 2015, 19:38

Nie ma co uogolniac, ale zazwyczaj azjaci gwarancja jakości nie są, na mojej poprzedniej budowie zostali wyrzuceni już podczas 3 dnia pracy, pseudomurarze jednego dnia murowali a drugiego rozbierali to co zrobili dzien wczesniej, bez nadzoru to chodnika bym im nie dal pozamiatac ;)

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”