Dziura / odpadający tynk z elewacji bloku - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
orlik

Re: Dziura / odpadający tynk z elewacji bloku - Orlińskiego 1

Postautor: orlik » 24 wrz 2018, 22:38

Wściekły Wąż pisze:Ale ten artykuł to stek bredni. Wielkie halo, bo się styropian odkleił.

Żaden styropian się nawet nie odkleił. I widziałem, że Marsen już stawia rusztowanie, więc zabrali się za naprawianie.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 25 wrz 2018, 9:41

Wiekszosc negatywnych wypowiedzi o tym osiedlu mozna podzielic na dwie grupy:
1) polityczne - bo beeeetoooooooon
2) bol dupy ludzi, ktorzy sie nie zalapali na tanie mieszkania i/lub MDM i teraz staraja sie o kredyt placac srednio 2500 zl wiecej za metr kwadratowy niz my trzy lata temu
3) punkt 1 i 2 na raz.

Kris2018

Postautor: Kris2018 » 25 wrz 2018, 9:50

ragandbones pisze:Wiekszosc negatywnych wypowiedzi o tym osiedlu mozna podzielic na dwie grupy:
2) bol dupy ludzi, ktorzy sie nie zalapali na tanie mieszkania i/lub MDM i teraz staraja sie o kredyt placac srednio 2500 zl wiecej za metr kwadratowy niz my trzy lata temu
3) punkt 1 i 2 na raz.

Ulżyło?;)

ragandbones

Postautor: ragandbones » 25 wrz 2018, 10:16

Ja tam uwazam, ze za cene jaka przyszlo nam zaplacic za te mieszkania to osiedle praktycznie nie ma wad, wiec mi nie mialo z czego ulzyc, mi ulzylo jak zlozylem podpis na akcie notarialnym ;)

jarko

Postautor: jarko » 26 wrz 2018, 9:35

Kris2018 pisze:
ragandbones pisze:Wiekszosc negatywnych wypowiedzi o tym osiedlu mozna podzielic na dwie grupy:
3) punkt 1 i 2 na raz.

Ulżyło?;)

Za tyle hejtu co leją w naszym kierunku na różnych forach to chyba nie bardzo...

jarko

Re: Os. Avia w Czyżynach - zerwany płat tynku

Postautor: jarko » 26 wrz 2018, 9:42

Wściekły Wąż pisze:Ale ten artykuł to stek bredni. Wielkie halo, bo się styropian odkleił. Po to jest gwarancja - zepsuli, to naprawią.
"Ludzie z całego miasta przybywają żeby zobaczyć tą fuszerkę!" No nie mogę, pewnie więcej turystów przyjechało obejrzeć zerwaną izolację niż Wawel. Dziennikarstwo już lata temu sięgnęło dna. Teraz puka od spodu.
Oczywiście nigdzie indziej się takie rzeczy nie dzieją, tylko na Avii (chociaż nie na Avii, ale co nieuk dziennikarzyna może wiedzieć).

Redaktor Banasik, mieszkaniec os. Na Wzgórzach. Dość uprzedzony do naszego osiedla, nie pierwszy raz daje temu wyraz :)
Raz mnie prosił czy może moje zdjęcia kwiatków na balkonie wykorzystać w artykule, zgodziłem się. Zgodziło się więcej osób z różnych osiedli, oczywiście moje zdjęcie nie było podpisane skąd pochodzi jak zdecydowana większość prezentowanych w artykule. Pan Redaktor wiedział gdzie mieszkam, pytał :)

znasiek

Postautor: znasiek » 26 wrz 2018, 12:42

i dobrze, trochę publicznie wyśmieją BX to może podkulą ogony i zaczną lepiej budować, ktoś poleci ze stołka itd. Ale już gadanie że te osiedle takie a tamto srakie, ci tacy a tamci tacy to już przegięcie; ale w Krakowie to już norma wieczne podziały na osiedla, na kluby, a że na ten ze ze wsi a tamten nie, ja lepszy a tamten gorszy, najlepiej to by się wszyscy pozabijali za wszystko; ludzki kretynizm.

kamil

Postautor: kamil » 29 wrz 2018, 15:26

Na stronie zzn pojawil się komunikat
W związku ze szkodą powstałą na balkonach Orlińskiego 1, ustalony został termin ich naprawy na 15-22 października 2018r. Naprawę będzie wykonywała firma „ALPTOM” Ćwiąkała Tomasz.

W dniach naprawy konieczne będzie również wyłączenie części chodnika z ruchu pieszego.

O jakich szkodach balkonów mowa? Kto pokryje koszty tej naprawy, Budimex?

gucio

Postautor: gucio » 29 wrz 2018, 21:21

kamil pisze:Na stronie zzn pojawil się komunikat
W związku ze szkodą powstałą na balkonach Orlińskiego 1, ustalony został termin ich naprawy na 15-22 października 2018r. Naprawę będzie wykonywała firma „ALPTOM” Ćwiąkała Tomasz.

W dniach naprawy konieczne będzie również wyłączenie części chodnika z ruchu pieszego.

No właśnie o które balkony chodzi i jakie szkody powstały ?

czekamy 2017

Postautor: czekamy 2017 » 30 wrz 2018, 8:29

gucio pisze:
kamil pisze:Na stronie zzn pojawil się komunikat

No właśnie o które balkony chodzi i jakie szkody powstały ?

SErio nikt nie zauważył?
Szkoda powstała ok 6 miesięcy temu, zostały zalane białą farbą balkony od 9 w dół po stronie północnej bloku. Została jednocześnie pochlapana elewacja i chodnik jest w białych plamach przy szyldzie rossmana.
Koszty pokrywa właściciel mieszkania od którego szkoda nastąpiła więc bez paniki.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”