Ile czasu ma deweloper na poprawki w mieszkaniu / ile trwa to w praktyce - Avia 8

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 8 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
tatar

Ile czasu ma deweloper na poprawki w mieszkaniu / ile trwa to w praktyce - Avia 8

Postautor: tatar » 30 wrz 2018, 1:19

arekkr pisze:
pawel4991 pisze:Pytanie do osob ktore nie odebrały mieszkania za 1 razem. Ja na Avii 8. Ile czekaliscie na poprawki i kolejny termin odbioru?

Musle ze musicie zalozyc osobny temat dla Avia 8 :)

Ktoś widać już o to pytał i ma podobny problem jak ja. Może ktoś już przerobił to w praktyce w naszym bloku (lub innych). Ile czasu ma deweloper na wykonanie poprawek zgłoszonych podczas odbioru mieszkania od dewelopera :?: Jak szybko w praktyce robi to Budimex na inwestycjach w Czyżynach. Poprawki są wykonywane solidnie, czy będzie trzeba się z nimi spierać o to po kilka razy :?:

Neigbour

Re: Ile czasu ma deweloper na poprawki w mieszkaniu / ile trwa to w praktyce - Avia 8

Postautor: Neigbour » 30 wrz 2018, 8:09

u mnie na O10 mieli 30 dni i dopiero dokladnie po 30 dniach zadzwonilisie umowic na odbior... chociaz w praaktyce mozna t obylo naprawic w 2 dni / no max tydzien jakby robili po kawaku roboty. ale BXma wpisane w umowy 30dni ( z mozliwoscia przedluzenia do nawet 60 dni jesli usterka jest powzna). ale polecam tak czy inaczej wszystkiee usterki mieszknia ( no moze poza duzymi odchleniami sufitu bo tu cudów nie zdzialaja) jak i czesci wspolnych wpisywac w protokow i miec dobra frme ktora zrobi za was profesjonaly odbior. Bo be firmy mozecie sie pozniej obudzic z reka w nocniku jak wam dojda dodatkowe koszty napraw.

Edik

Re: Ile czasu ma deweloper na poprawki w mieszkaniu / ile trwa to w praktyce - Avia 8

Postautor: Edik » 30 wrz 2018, 10:10

Odpowiedź co uznają, a co nie przyszła po 2 tygodniach (mailowo + listownie). Zawarli w niej informację, że usuwanie usterek może potrwać do 45 dni, a okna do 90 dni. Po prawie miesiącu dostałem telefon, aby umówić drugi termin odbiorów.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 30 wrz 2018, 10:41

Edik pisze:Odpowiedź co uznają, a co nie przyszła po 2 tygodniach (mailowo + listownie). Zawarli w niej informację, że usuwanie usterek może potrwać do 45 dni, a okna do 90 dni. Po prawie miesiącu dostałem telefon, aby umówić drugi termin odbiorów.

wow, to i tak widze poprawe od zeszlego roku. mnie na gebe powiedziano ze naprawa potrwa 30 dni, zero maili / listow. Do tego musiałem ich trohe postraszyc pod sam koniec ze albo odbiore mieszkanie do konkretnej daty albo obciąże ich karami umownymi, które nałoży na mnie moja ekipa za każdy dzień zwłoki w udostępnieniu mieszkania. I dało się wszystko na czas zrobic :P

pawel4991

Postautor: pawel4991 » 30 wrz 2018, 14:53

Ja dostalem informacje po 13 dniach na temat zgloszonych uwag co odrzucaja co robia (maja na to 14 dni od odbioru). Napisali ze okna moga wydluzyc ten czas do 60 dni a poprawki elewacji na balkonie do 45 dni. Dodali ze powinni sie wyrobic w umowny miesiac. W tym tygodniu mija, zobaczymy.

wik

Postautor: wik » 15 lis 2018, 2:49

Witam. Mam pytanie co do usterek które odrzucił Budimex, czy jest możliwość odwołania się od ich decyzji. Budimex odrzucił krzywe szpalety przy oknach oraz nierówne wysokości barierki

Wróć do „Avia 8 (etap VIII) - forum mieszkańców budynku”