Włączenie ogrzewania / rozpoczęcie sezonu grzewczego w Krakowie - Orlińskiego 1
Re: Włączenie ogrzewania / rozpoczęcie sezonu grzewczego w Krakowie - Orlińskiego 1
Ja się nie denerwuję ale mając 20 st w mieszkaniu trochę marznę...
Re: Włączenie ogrzewania / rozpoczęcie sezonu grzewczego w Krakowie - Orlińskiego 1
U nas od wczoraj (klatka D) kaloryfery grzeją 

U nas w klatce E też już ciepło 

W klatce C w tej chwili grzejniki chłodne
-
klatka B grzanie od soboty.
w jakich godzinach grzeją wam grzejniki? u mnie widzę, że jedynie nad ranem i być może dłużej, ale idę do pracy więc nie wiem, a wieczorem zimne kaloryfery 

Nasze bloki maja czujniki i temperatura na zewnątrz musi spaść do 15 czy 10 stopni żeby ogrzewanie się włączyło. Niestety nie pamiętam już jakie to są wartości.
Czy u Was też tak jest, że grzejniki ledwo grzeja?
U nas (mieszkanie w klatce C) nieważne czy grzejnik jest ustawiony na 3 czy na 5 grzejniki dołem są całkiem zimne, a tylko górą trochę grzeją...zaznaczę, że nie są zapowietrzone...
U nas (mieszkanie w klatce C) nieważne czy grzejnik jest ustawiony na 3 czy na 5 grzejniki dołem są całkiem zimne, a tylko górą trochę grzeją...zaznaczę, że nie są zapowietrzone...
A to nie jest tak, że jest automatyczna regulacja w bloku i jeżeli za oknem jest ciepło, to grzejniki działają słabo, albo w ogóle, a dopiero gdy temperatura bardziej spadnie, grzejniki zaczną grzać mocniej? Wydawało mi się, że tak to miało działać i tak działa. Było kilka chłodnych nocy i wtedy faktycznie grzejniki grzały bardziej 

Brak ogrzewania
Witam. Czy u Was również nie działa ogrzewanie i jest zimno jak diabli ?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”