Ogrzewanie mieszkania / brak wody w grzejnikach pomimo odkręconego zaworu - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
toolpusher

Re: Ogrzewanie mieszkania / brak wody w grzejnikach pomimo odkręconego zaworu - Orlińskiego 12

Postautor: toolpusher » 01 paź 2018, 1:31

Te śruby co są w zaworze mogą być zakręcone. Trzeba wziąść imbus i przekręcić w prawo do oporu. Jeżeli są zamknięte to nie powinno pójść w prawo. Jeśli otwarte to po zakręceniu w prawo do oporu trzeba odkręcić w lewo taką samą ilość obrotów a może troszkę więcej z wyczuciem.

bialy

Re: Ogrzewanie mieszkania / brak wody w grzejnikach pomimo odkręconego zaworu - Orlińskiego 12

Postautor: bialy » 02 paź 2018, 21:43

Maciek93 pisze:Hej

Mam ten sam problem. W skrzynce obydwa zawory odkręcone. Grzejniki zimne (te krotkie rurki ktore doprowadzaja wode do grzejnika tez zimne). W lazience grzejnik przy odkreceniu na full robi sie delikatnie cieply.

Daj znać, gdybyś znalazł rozwiązanie :)

U mnie teraz dokładnie ten sam problem. Odkręciłem trochę to pokrętło w skrzynce bo było na zero i grzejnik w łazience zaczął działać. Pozostałe grzejniki dalej zimne. Rurki doprowadzające do grzejników również. Odkręciłem całkowicie odpowietrznik i mogę stwierdzić, że do grzejników w pokojach nie dochodzi woda :/

all

Postautor: all » 02 paź 2018, 22:16

U nas dzisiaj zaczęło wszystko normalnie funkcjonować, wczoraj kaloryfery były zimne.

bialy

Postautor: bialy » 03 paź 2018, 14:30

toolpusher pisze:Te śruby co są w zaworze mogą być zakręcone. Trzeba wziąść imbus i przekręcić w prawo do oporu. Jeżeli są zamknięte to nie powinno pójść w prawo. Jeśli otwarte to po zakręceniu w prawo do oporu trzeba odkręcić w lewo taką samą ilość obrotów a może troszkę więcej z wyczuciem.

Problem rozwiązany. Odkręcenie śrub pomogło. Byłem święcie przekonany, że ich nikt nie ruszał. Dzięki wielkie za pomoc ;)

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”