Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny
-
Re: Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny
Gdzie ma siedzibę lokal wyborczy, w którym mogą głosować mieszkańcy os. Avia?
- Wściekły Wąż
Pewnie w którejś z pobliskich szkół, trzeba poszukać ulicy na obwieszczeniach wyborczych albo w internecie.
PS. Gibała dalej szkaluje nasze osiedle, tym razem już na ostro, ten gość jest dla mnie stracony.
PS. Gibała dalej szkaluje nasze osiedle, tym razem już na ostro, ten gość jest dla mnie stracony.
SP155. Ta po prawej stronie w drodze do Biedry.
Gdzie mieszkańcy Avii i Orlińskiego maja głosować w wyborach?
może ktoś podać dokładny adres tego miejsca?
może ktoś podać dokładny adres tego miejsca?
Są dwie lokalizacje. W zespole szkół nr.14 Dywizjonu 303 budynek nr.66 i w budynku szkoły niedaleko biedronki.
Wybory tuż tuż, więc przypomnę pismo Radnego Miasta Krakowa Wojciecha Krzysztonka:
https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=1509&p=20314&hilit=krzysztonek#p20297
https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=1509&p=20314&hilit=krzysztonek#p20297
lrc1912 pisze:Są dwie lokalizacje. W zespole szkół nr.14 Dywizjonu 303 budynek nr.66 i w budynku szkoły niedaleko biedronki.
Nieprawda. Jest jedna lokalizacja i jest to Szkoła Podstawowa Nr 155 os. 2 Pułku Lotniczego 21
Wydaje mi się, że każdy mieszkaniec Avia i Orlińskiego powinien dobrze wiedzieć, że na Krzysztonka nie głosujemy, ale w sumie warto przypomnieć.
Lofinden pisze: Nieprawda. Jest jedna lokalizacja i jest to Szkoła Podstawowa Nr 155 os. 2 Pułku Lotniczego 21
Wydaje mi się, że każdy mieszkaniec Avia i Orlińskiego powinien dobrze wiedzieć, że na Krzysztonka nie głosujemy, ale w sumie warto przypomnieć.
Dwie lokalizacje! Nie głosujcie na Darie Gosek Popiołek, bo to Lewak! Gołym okiem widać!
- Załączniki
-
- new imege.jpg (220.05 KiB) Przejrzano 4658 razy
No przecież masz podane, że obwód 303 jest w lokalu na 2 Pułku, a nie ma go na Dywizjonu 

A tak z trochę innej strony, zastanawiam się czy może by tak wystartować w wyborach do rady dzielnicy, żeby była w niej jakaś reprezentacja nowych osiedli?
Wiem, że to ciało samorządowe nie ma dużej decyzyjności, ale daje dostęp do informacji o tym, co się w okolicy dzieje, daje pewnie także lepszą pozycję w kontaktach z urzędnikami np. ZIKiTu (lub tych urzędów, na które zostanie podzielony), Zarządu Zieleni Miejskiej, Wydziału Planowania UMK i tak dalej. No i jeszcze dzielnica ma jakiś budżet, dobrze byłoby zadbać o to, żeby jakaś jego część była wydawana także na realizację inwestycji w sąsiedztwie nowych osiedli.
A jest w okolicy kilka spraw, których warto by jeszcze dopilnować, jak budowa nowego parku z budżetu obywatelskiego - tu mieliśmy już wiele zwrotów akcji (miejmy nadzieję, że więcej ich nie będzie); budowa skrzyżowania ulic Orlińskiego i Stella-Sawickiego; kształt i uchwalenie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla okolicy; zagospodarowanie hangaru i terenu obok niego; komunikacja publiczna w okolicy osiedli itd.
Pewnie łatwiej by było dotrzeć do urzędników w tych i innych sprawach z pozycji rady. Z drugiej strony, zastanawiam się czy to zajmuje dużo czasu, bo działalność pro bono to przyjemna pasja, ale żyć to się z tego nie da, partyjny też nie jestem i nie zamierzam, więc na frukta nie liczę. Jak myślicie?
Wybory do rad dzielnic są zaplanowane na początek grudnia.
Wiem, że to ciało samorządowe nie ma dużej decyzyjności, ale daje dostęp do informacji o tym, co się w okolicy dzieje, daje pewnie także lepszą pozycję w kontaktach z urzędnikami np. ZIKiTu (lub tych urzędów, na które zostanie podzielony), Zarządu Zieleni Miejskiej, Wydziału Planowania UMK i tak dalej. No i jeszcze dzielnica ma jakiś budżet, dobrze byłoby zadbać o to, żeby jakaś jego część była wydawana także na realizację inwestycji w sąsiedztwie nowych osiedli.
A jest w okolicy kilka spraw, których warto by jeszcze dopilnować, jak budowa nowego parku z budżetu obywatelskiego - tu mieliśmy już wiele zwrotów akcji (miejmy nadzieję, że więcej ich nie będzie); budowa skrzyżowania ulic Orlińskiego i Stella-Sawickiego; kształt i uchwalenie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla okolicy; zagospodarowanie hangaru i terenu obok niego; komunikacja publiczna w okolicy osiedli itd.
Pewnie łatwiej by było dotrzeć do urzędników w tych i innych sprawach z pozycji rady. Z drugiej strony, zastanawiam się czy to zajmuje dużo czasu, bo działalność pro bono to przyjemna pasja, ale żyć to się z tego nie da, partyjny też nie jestem i nie zamierzam, więc na frukta nie liczę. Jak myślicie?
Wybory do rad dzielnic są zaplanowane na początek grudnia.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”