Jazda na skróty - potencjalny przejazd samochodów - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
AndyLaRocque

Jazda na skróty - potencjalny przejazd samochodów - Orlińskiego 9

Postautor: AndyLaRocque » 03 paź 2018, 14:49

Szanowni Państwo,

Chciałbym zwrócić uwagę na bardzo prawdopodobny scenariusz, w którym samochody będą skracały sobie drogę przejeżdżając z i na płytę lotniska od strony budynku D. Załączam zdjęcie dla dokładniejszego poglądu. Proponuję, żeby porozmawiać z Budimexem, żeby na tej wysokości postawić z 2 żółte słupki, żebyśmy nie mieli tam ruchu z zewnątrz.

Pozdrawiam.
Załączniki
image1 (1).jpeg
image1 (1).jpeg (175.6 KiB) Przejrzano 5930 razy

Pelka

Re: Jazda na skróty - potencjalny przejazd samochodów

Postautor: Pelka » 03 paź 2018, 20:45

A może by tak pomyśleć o tych którym brakło miejsc postojowych naziemnych i będą chcieli wykupić abonament na parkingu płatnym i co bedziemy jeździć na około bo ktoś z mieszkańców chce innym zrobić na złość i postawić słupki. :?: :?: :?:
Też mam mieszkanie w budynku D z oknami na drogę
Liczę na wyrozumiałość.
:idea: :idea: :idea:

Luki

Postautor: Luki » 03 paź 2018, 21:54

Najlepszy by byl szlaban

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 03 paź 2018, 22:14

Najlepiej by było gdyby ludzie mieli mózgi między uszami, no ale jak widać nawet w tym wątku niezbędne będą słupki albo szlaban...

Luki

Postautor: Luki » 03 paź 2018, 22:30

Tylko slupki by wykluczyly mozliwosc przejazdu tam a ten by byl bardzo przydatny zeby nie jezdzic jak buc dookola osiedla , a szlaban i piloty do kupna w budimexie by moglo rozwiazac sprawe dogodnie dla wszystkich.

AndyLaRocque

Re: Jazda na skróty - potencjalny przejazd samochodów - Orlińskiego 9

Postautor: AndyLaRocque » 04 paź 2018, 12:08

Proszę zwrócić uwagę, że tam oficjalnie drogi nie ma. Dlatego piszę o potencjalnym skrócie. Jak widać niektórzy już widzą zastosowanie niskiego chodnika.

Najgorsze co by się mogło stać to przebudowa tej drogi, żeby łączyła się z płytą lotniska. Mam nadzieje, że nikt nie wpadnie na taki głupi pomysł. Miałem okazje obserwować jak wygląda kwestia podobnego skrótu przez os. Złotej Jesieni 1. Właściciele mieszkań przechodzili gehennę przez kilka lat do zeszłego roku, gdzie po wielu bataliach został ustawiony szlaban na pilota. Przez okres kilku lat tworzyły się korki pod ich oknami, balkonami. Mało przyjemne. Póki co mamy szanse mieć tam "w miarę kameralnie".

Ubolewam, że nie zdążyła Pani kupić miejsca postojowego ale droga na skróty nie wyszła by nam na dobre. Sam będę potrzebował skorzystać z dodatkowego miejsca postojowego i nie widzę problemu żeby wjeżdżać od strony Dywizjonu lub Czyżyn.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2018, 18:33 przez AndyLaRocque, łącznie zmieniany 1 raz.

ked14

Postautor: ked14 » 04 paź 2018, 12:55

AndyLaRocque pisze:Proszę zwrócić uwagę, że tam oficjalnie drogi nie ma. Dlatego piszę o potencjalnym skrócie. Jak widać niektórzy już widzą zastosowanie niskiego chodnika.

Najgorsze co by się mogło stać to przebudowa tej drogi, żeby łączyła się z płytą lotniska. Mam nadzieje, że nikt nie wpadnie na taki głupi pomysł. Miałem okazje obserwować jak wygląda kwestia podobnego skrótu przez os. Złotej Jesieni 1. Właściciele mieszkań przechodzili gehennę przez kilka lat do zeszłego roku, gdzie po wielu bataliach został ustawiony szlaban na pilota. Przez okres kilku lat tworzyły się korki pod ich oknami, balkonami. Mało przyjemne. Puki co mamy szanse mieć tam "w miarę kameralnie".

Ubolewam, że nie zdążyła Pani kupić miejsca postojowego ale droga na skróty nie wyszła by nam na dobre. Sam będę potrzebował skorzystać z dodatkowego miejsca postojowego i nie widzę problemu żeby wjeżdżać od strony Dywizjonu lub Czyżyn.

Jak rozumiem moralność Kalego - nie chcemy żeby pod naszymi oknami były korki, ale to że sami będziemy wyjeżdzać pod czyimiś oknami (i generować korki) to już przecież nieważne...

AndyLaRocque

Postautor: AndyLaRocque » 04 paź 2018, 15:52

Pretensje o wybudowanie kolejnych bloków na Orlińskiego 9 proszę kierować do Budimexu.

Dodatkowy ruch przed oknami Orlińskiego 9 to dodatkowy ruch na Avia 3, gdzie jak mniemam kolega mieszka.

Pelka

Postautor: Pelka » 04 paź 2018, 17:23

Napisałam o przejeździe gdyż myślałam że będzie tamtędy prowadzić droga, a jeśli jej nie ma to wcale nie mam zamiaru jeździć po chodniku. ;)
Może kiedyś się coś uda kupić :roll:

Bartek

Postautor: Bartek » 04 paź 2018, 18:52

Właśnie w tym miejscu powinien być przejazd!!! Ułatwiłoby to przejazd na parking strzeżony i rozładowało ruch na Orlińskiego.

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”