Spotkanie lokatorow 26/09/2018 - Avia 1
Re: Spotkanie lokatorow 26/09/2018 - Avia 1
Na Orlinskiego 12 byl wlam do piwnic - w bloku z ochrona.....
Arav pisze:Na Orlinskiego 12 byl wlam do piwnic - w bloku z ochrona.....
Taka ochrona to faktycznie gwarancja bezpieczeństwa

- Załączniki
-
- śpiący ochroniarz.jpg (167.91 KiB) Przejrzano 5355 razy
Ostatnio zmieniony 03 paź 2018, 15:08 przez M4334, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież ten Pan się modli i pomyslność dla wspólnoty 

Bardzo to jest słabe, wrzucanie takich zdjęć na forum. Mam nadzieję, że autor był na tyle odważny w realu, żeby zapukać i zwrócić Panu uwagę, że jednak jest w pracy.
Mikewe pisze:Bardzo to jest słabe, wrzucanie takich zdjęć na forum. Mam nadzieję, że autor był na tyle odważny w realu, żeby zapukać i zwrócić Panu uwagę, że jednak jest w pracy.
Słuszna uwaga
Mikewe pisze:Bardzo to jest słabe, wrzucanie takich zdjęć na forum. Mam nadzieję, że autor był na tyle odważny w realu, żeby zapukać i zwrócić Panu uwagę, że jednak jest w pracy.
Na zdjęciu nie ma ujawnionego czyjegoś wizerunku, odgadnięcie jego tożsamości jest niemożliwe tak więc tematem zdjęcia jest poziom na jakim świadczone są usługi przez przedstawiciela firmy ochroniarskiej wobec naszej Wspólnoty.
Słabe jest to że firma, która inkasuje od nas miesięcznie ponad 11 tys zł, przysyła do pracy osoby, które nie są w stanie pełnić swoich obowiązków z odpowiednią starannością i mimo to firma nie poczuwa się do zwrotu inkasowanej należności. Perfidnie wysyłają do pracy ludzi z ciężkimi stopniami niepełnosprawności i chorobami alkoholowymi i zarabiają po 150 000 zł rocznie bp lwią część wynagrodzeń inwalidy płaci im PEFRON. To jest dopiero SŁABE.
M4334 pisze:(...) Jak poinformowano na zebraniu płacimy 1,1 zł za metr czyli przy moim ponad 60 metrowym mieszkaniu i udziale w hali garażowej będę mieć oszczędność pewnie około 80 zł na miesięcznym rachunku (...)
Przepraszam za offtopic, ale czy mogę spytać jak wyglądają obecne koszty utrzymania miejsca w hali garażowej?
-
M4334 pisze:Mikewe pisze:Bardzo to jest słabe, wrzucanie takich zdjęć na forum. Mam nadzieję, że autor był na tyle odważny w realu, żeby zapukać i zwrócić Panu uwagę, że jednak jest w pracy.
Na zdjęciu nie ma ujawnionego czyjegoś wizerunku, odgadnięcie jego tożsamości jest niemożliwe tak więc tematem zdjęcia jest poziom na jakim świadczone są usługi przez przedstawiciela firmy ochroniarskiej wobec naszej Wspólnoty.
Słabe jest to że firma, która inkasuje od nas miesięcznie ponad 11 tys zł, przysyła do pracy osoby, które nie są w stanie pełnić swoich obowiązków z odpowiednią starannością i mimo to firma nie poczuwa się do zwrotu inkasowanej należności. Perfidnie wysyłają do pracy ludzi z ciężkimi stopniami niepełnosprawności i chorobami alkoholowymi i zarabiają po 150 000 zł rocznie bp lwią część wynagrodzeń inwalidy płaci im PEFRON. To jest dopiero SŁABE.
a właśnie jest to możliwe, bo akurat wiem o którego ochroniarza chodzi to raz....dwa...zdjęcie jest stare zanim nastąpiła zmiana firmy ochroniarskiej bo teraz mają ciut inaczej w kanciapie poustawiane
no niestety...żeby ochroniarz swoje obowiązki(jakiekolwiek one są) wykonywał starannie to przede wszystkim nie może to być osoba z grupą inwalidzką, a młodzi i zdrowi raczej nie będą pełnić takich funkcji za 2000zł na rękę i nie będą się narażać przy pewnych sytuacjach
Ochrona w takiej formie jak obecnie to porażka. Wyrzucamy niemałe pieniądze w błoto. Proszę głosować za odwołaniem ochrony!!!
GrzegorzDragon pisze:a właśnie jest to możliwe, bo akurat wiem o którego ochroniarza chodzi to raz....dwa...zdjęcie jest stare zanim nastąpiła zmiana firmy ochroniarskiej bo teraz mają ciut inaczej w kanciapie poustawiane
no niestety...żeby ochroniarz swoje obowiązki(jakiekolwiek one są) wykonywał starannie to przede wszystkim nie może to być osoba z grupą inwalidzką, a młodzi i zdrowi raczej nie będą pełnić takich funkcji za 2000zł na rękę i nie będą się narażać przy pewnych sytuacjach
Możesz się ewentualnie domyślać o którego ochroniarza chodzi bo nie widzisz jego twarzy ucha czy innych charakterystycznych części ciała. Nie wiesz czy firma nie przysłała gościa o podobnej posturze i też siwych włosach ale z pociągłym nosem, jednym okiem i śnieżno białym uśmiechem.
zgodnie z tym co piszesz to mamy 2 opcje: zwolnić ochronę lub zatrudnić pracowników za 2 x większe stawki i płacić 2,2 zł od metra (2,2zł x 60m2 = 132zł w skali miesiąca). Zatrudnianie inwalidów za obecne stawki to utrwalanie patologii. Generalnie to ochrona nie jest do niczego potrzebna więc wybór jest oczywisty. W miniony weekend swoim niesprawnym czajnikiem elektrycznym wysadzili działanie zabezpieczeń na instalacji budynkowej internet/TV netii.
Na szczęście obecnie poprzez system za pozostawieniem ochrony zagłosował tylko 1 proc. Za odwołaniem 14% - jeśli doliczy się do tego około 30 proc głosów oddanych na zebraniu to do pomyślnego przegłosowania powinno być już blisko.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”