mik pisze:Masz dwa mieszkania to płacisz za dwa normalnie...bo tam mieszkasz.
Z garażem razi dysproporcja. To nie auto jeździ ta windą, nie auto chodzi po chodnikach, itd. tylko jego właściciel który już za to raz zapłacił. O taką dysproporcję mi chodzi. Garaż nie zaspokaja potrzeb mieszkaniowych.
Oczywiście jak ktoś ma tylko garaż to tez płaci ale nie AŻ tyle.
Musze usiąść do aktów i przestudiować zapisy. Chodzi o dokładny obrys hali, służebności, itd.darekodz pisze:W O10 firma zarzadzajaca przedstawila nam takie wyjasnienie wysokich oplat
To powyższe uzasadnienie z O10 jest o kant dupy bo instalację wod-kan, deszczowe, prąd, tel-kom, itd. biegną przed halę więc spokojnie Wspólnota Garażowa może przerzucić część kosztów na Wspólnotę Mieszkaniową. W garażu nie ma ani internetu, ani wody, ani ... można tak wymieniać. Skoro to nie moje instalacje to proszę mi je zabrać z mojego lokalu. Także opłaty WM->WG moga przegłosować właściciele garażu i tym samym obniżyć koszty miejsc. Kto nie ma udziałów w garażu nie ma nic do gadania.
Ma ktoś numer KW dla garażu Avia 1?
Nie ma czegoś takiego jak wspólnota garażowa:) Jest wspólnota mieszkaniowa czyli ogół właścicieli lokali w budynku. Udziałowcy hali garażowej nie mogą samodzielnie przegłosować zmiany opłat.