Kredytowanie prowizji za udzielenie kredytu hipotecznego

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
nova

Kredytowanie prowizji za udzielenie kredytu hipotecznego

Postautor: nova » 01 wrz 2015, 19:10

Hej,
czy komuś w pko sa udało się skredytować prowizję od udzielenia kredytu :>?

Nowy

Re: Kredytowanie prowizji za udzielenie kredytu hipotecznego

Postautor: Nowy » 02 wrz 2015, 19:16

Mi mówili, że to płatne gotówką i nie włącza się tego w masę kredytu. Chyba tylko zwykły kredyt w innym banku mógłby tu coś pomóc, choć wiadomo, że droższy niż hipoteczny.

morth

Postautor: morth » 02 wrz 2015, 19:34

Wiem że niektóre baanki dają możliwość kredytowania prowizji tylko z automatu zwiększa się marża przez to jest to kompletnie nieopłacalne, więc jak idzie wykrzesać gotówkę aby zapłacić od razu lepiej jest to zrobić.

jasiek

Postautor: jasiek » 02 wrz 2015, 20:13

Niektóre banki wrzucają to w kredyt. Nie pamiętam juz które bo dawno temu podpisywałam umowę kredytową. W MDM nie można tego skredytować - only cash :D :lol:

iti

Postautor: iti » 02 wrz 2015, 20:23

Tak, też się dowiedziałem, że trzeba to zapłacić gotówką, jeśli korzysta się z programu MdM...

Swoją drogą podobno są nowe zasady programu Mieszkanie dla Młodych, ponoć są one korzystniejsze dla osób kupujących mieszkanie, zwłaszcza tych z większość ilością dzieci (od 3 w górę), ale może dla tego wątku przydałby się osobny temat :)

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”