[Bud. A] Cena za m2 mieszkania w budynku A - Centralna Park Kraków
[Bud. A] Cena za m2 mieszkania w budynku A - Centralna Park Kraków
Hej. Ile płaciliscie za m2 mieszkania? Realne jest 5700 deklarowane na różnych stronach Internetowych?
Re: [Bud. A] Cena za m2 mieszkania w budynku A - Centralna Park Kraków
Cześć,
Jeśli ta cena miałaby być osiągnięta przez rabat ze strony sprzedawcy to możesz próbować negocjować ale nam więcej niż 10 tys. nie udało się zbić przy wzięciu kompletu (mieszkanie+miejsce parkingowe+komórka lokatorska) co wtedy pozwoliło nam uzyskać zbliżoną do wspomnianej przez Ciebie kwoty za m2
Pozdrawiam,
Grzesiek
Jeśli ta cena miałaby być osiągnięta przez rabat ze strony sprzedawcy to możesz próbować negocjować ale nam więcej niż 10 tys. nie udało się zbić przy wzięciu kompletu (mieszkanie+miejsce parkingowe+komórka lokatorska) co wtedy pozwoliło nam uzyskać zbliżoną do wspomnianej przez Ciebie kwoty za m2

Pozdrawiam,
Grzesiek
Dzięki za odpowiedź, Grzesiek!
My płacilismy 5900 za metr i nie udało się nic utargowac 

-
Odlecieli z tymi cenami, pierwsze bloki startowały od 4600 ?
lincolnsixecho pisze:Odlecieli z tymi cenami, pierwsze bloki startowały od 4600 ?
4799 najtansze mieszkanie. Srednio 5100.
u nas przy zakupie komórki, miejsc postojowych (dwóch) i mieszkania wychodziło koło 5tys zł 

Witam! nie wiem jak wam to się udało że tak mało płaciliście za metr kwadratowy ,bo ja zapłaciłam 6.200 zł i nic nie chcieli więcej opuścić
chyba że macie duże mieszkania ? bo podobno? wtedy wychodzi mniej za metr?

-
Cześć kwot dotyczy poprzednich etapów i pewnie np. @GrekuPL wspomina ile zapłacił innym bloku - jeśli się nie mylę to trzeba liczyć, że ludzie płacili w budynku A od 5700 wzwyż.
Żeby było precyzyjnie to trzeba by podawać:
-Piętro
-Metraż
-Dodatki
Kawalerki są zawsze drogie, im większe mieszkanie tym zazwyczaj niższa cena m^2. Im wyżej tym drożej. Im więcej dodatków tym pewnie łatwiej coś wynegocjować.
Ja zapłaciłem 6100/m^2 na 5 piętrze przy metrażu około 50 m^2. Do tego komórka i 2 miejsca postojowe. Rabat trochę ponad 2% od całości udało się wynegocjować, który został uwzględniony w cenie komórki lokatorskiej i miejsc postojowych - ostrożnie podchodziłem bo czytałem, że ciężko coś ugrać a trochę zabawna byłaby sytuacja w stylu:
-Dacie rabat 5%?
-Nie
-No to "bierę"
Myślę, że większość pewnie płaciła porównywalne ceny przy podobnych parametrach a nieliczni może bardziej twardo podeszli do negocjacji i im się udało.
Żeby było precyzyjnie to trzeba by podawać:
-Piętro
-Metraż
-Dodatki
Kawalerki są zawsze drogie, im większe mieszkanie tym zazwyczaj niższa cena m^2. Im wyżej tym drożej. Im więcej dodatków tym pewnie łatwiej coś wynegocjować.
Ja zapłaciłem 6100/m^2 na 5 piętrze przy metrażu około 50 m^2. Do tego komórka i 2 miejsca postojowe. Rabat trochę ponad 2% od całości udało się wynegocjować, który został uwzględniony w cenie komórki lokatorskiej i miejsc postojowych - ostrożnie podchodziłem bo czytałem, że ciężko coś ugrać a trochę zabawna byłaby sytuacja w stylu:
-Dacie rabat 5%?
-Nie
-No to "bierę"

Myślę, że większość pewnie płaciła porównywalne ceny przy podobnych parametrach a nieliczni może bardziej twardo podeszli do negocjacji i im się udało.
Destrosoft pisze:
-Dacie rabat 5%?
-Nie
-No to "bierę"
No i tak zapewne było

Fakt że rabat i to dobry dostałem na miejsca postojowe i komórkę, na mieszkaniu praktycznie na sztywno
Wróć do „[Bud. A] (etap V) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”