Victorie pisze:Niekoniecznie tak musi być. Wystarczy, że część właścicieli nie płaci albo płaci za mniej osób niż jest faktycznie. A do tego jeśli u nas jest jak na Orlinskiego 1 i taki Bar na Avii płaci 100 zł za miesiąc to nie dziwne że musimy dopłacać. Produkują śmieci jak za 100 osobowa rodzinę a płacą jak za 4 osoby.
Moja opinia o zzn jest fatalna bo do tej pory nic nie udało mi się z nimi załatwić. Raz że zarządca zmienia się co kilka miesięcy, stara osoba nie przekazuje nic nowej, był nawet okres że nie było w ogóle zarządcy więc sprawy zostają nierozwiazane. Piszę maile to nikt mi nie odpowiada. Idę tam to Pani nie wie każe napisać maila... W poniedziałek nawet byłam dowiedzieć się o te śmieci to w kantorku nikogo nie zastałam. Gdyby to moja firma świadczyła taki serwis dla klienta to dawno by rozwiązał z nami umowe
To mamy podobne zdanie.. tyle tylko że u nas jeszcze większe kwiatki wychodzą (jak np. płacenie z naszych pieniędzy za zobowiązania innej wspólnoty którą mają pod sobą - tzw. parking kolorowy..), ale bie będę robić pff topu.
U nas też lokale usługowe wrzucają z nami i tak naprawdę nie wiadomo ile oni tych wszystkich smieci generują.. a mamy sporo lokali.
Jeśli u Was bar będzie miał osobny kontener to przypilnujcie, żeby za niego płacił

A była u Was powieszona jakaś informacja, że dostaliście upomnienie o niesegregowanych śmieciach?