[Bud. A] Postępy na budowie inwestycji w Czyżynach - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku A - V etapu Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
drozdz91

[Bud. A] Postępy na budowie inwestycji w Czyżynach - Centralna Park

Postautor: drozdz91 » 11 mar 2018, 15:52

Cześć,

Na początku chciałem się przywitać ze wszystkimi na forum oraz z przyszłymi sąsiadami! Na stronie dewelopera widziałem, że dużo mieszkań zostało sprzedanych w budynku A, a na forum cisza ;)

Pozdrawiam :D

Destrosoft

Re: [Bud. A] Postępy na budowie inwestycji w Czyżynach - Centralna Park

Postautor: Destrosoft » 23 mar 2018, 0:34

Witam,

Do tej pory czytałem forum, nie udzielając się, ale chyba czas zmienić nawyk :) Zgodnie z umową deweloperską, budowa rozpoczęła się 23 stycznia. Jeśli przyszli sąsiedzi nie mieli okazji osobiście oglądać to trzy tygodnie temu dostrzegłem jedynie pozostawiony sprzęt budowlany i górę ziemi :) Dokładnie nie przyglądałem się i nie badałem terenu z każdej strony bo nie było co oglądać. Następną wizytę planuję jak już wiosna na dobre zawita.

Pozdrawiam

bogitar

Postautor: bogitar » 11 kwie 2018, 18:08

Witam i pozdrawiam przyszlych sasiadow :D wie ktos juz jak wygladaja prace przy budynku A tzn. na jakim etapie jet budowa :?

drozdz91

Postautor: drozdz91 » 12 kwie 2018, 23:15

Byłem dzisiaj zobaczyć, ale nadal widać było tylko górę ziemi i zostawiony sprzęt. Także nie wiem czy nawet coś zaczęli kopać :lol:

Edit: Dzwoniłem do dewelopera. To otrzymałem informację, że oczyścili teren i od przedwczoraj wywożą tę górę ziemi i mają zacząć kopać.

ball.gray@yahoo.com

Postautor: ball.gray@yahoo.com » 24 maja 2018, 23:04

Witam sąsiadów. Trochę myślałem, że już w maju będzie pora wpłaty drugiej transzy, ale widać trzeba jeszcze poczekać. Chyba, że ktoś już dostał wezwanie? Pozdrawiam

grzeslaw

Postautor: grzeslaw » 04 cze 2018, 10:38

Witam sąsiadów :)
Wczoraj się przejechaliśmy i od strony parkingu ZIKITu widać już wykopaną dziurę :)

drozdz91

Postautor: drozdz91 » 04 cze 2018, 13:03

grzeslaw pisze:Witam sąsiadów :)
Wczoraj się przejechaliśmy i od strony parkingu ZIKITu widać już wykopaną dziurę :)

Fajnie, że w końcu wzięli się do pracy :) A co do płatności to wezwania spodziewałbym się pod koniec listopada najwcześniej, aż skończą etap stanu surowego w zakresie ścian trzeciego piętra :)

Destrosoft

Postautor: Destrosoft » 13 lis 2018, 22:16

Witam,

W ostatnią niedzielę (po zawiadomieniu dot. ukończenia płyty fundamentowej wraz z garażami) wybrałem się żeby zobaczyć jak wygląda postęp w rzeczywistości. Spodziewałem się, że powyżej 0 jeszcze nic nie wyrosło - jest lepiej niż oczekiwałem :) Dla zainteresowanych załączam zdjęcia. Nie wpadłem na pomysł żeby wejść między dwie budowy i zobaczyć jak całość prezentuje się. Stojąc przy ogrodzeniu (perspektywa drugiego zdjęcia) wydawało mi się, że odległość od bloku C jest ok, chociaż początkowe wrażenie było inne przy wchodzeniu od strony ZIKiTu.

Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

merlot

Postautor: merlot » 14 lis 2018, 1:02

Destrosoft pisze:Witam, W ostatnią niedzielę (po zawiadomieniu dot. ukończenia płyty fundamentowej wraz z garażami) wybrałem się żeby zobaczyć jak wygląda postęp w rzeczywistości.

Idzie to chyba całkiem sprawnie, a to dobrze, bo im szybciej skończą, tym szybciej będzie nieco więcej porządku w okolicy. No i osiedle byłoby wreszcie kompletne :)

drozdz91

Postautor: drozdz91 » 14 lis 2018, 9:31

Z tym, czy idzie to sprawnie to bym sie klocil. W harmonogramie bylo, ze plyta fundamentowa miala byc zrobiona pod koniec maja, a sciany 3 pietra do konca listopada. Tymczasem sciany 3 pietra maja byc zrobione do konca stycznia. Szkoda, ze deweloper nie pomyslal, ze ludzie biora kredyty i np. mnie kredyt przepadnie. Teraz znowu bede musial wnioskowac o nowy kredyt, placic 400 zl za wycene nieruchomosci i tracic czas. 'No ale my przesunelismy tylko 1 termin harmonogramu, reszta etapow jest bez zmian' - KPINA.

Wróć do „[Bud. A] (etap V) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”