Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
ta informacja dotyczny calej inwestycji 9?? czy jest szansa jak mówił ochroniarz ze bloki A B zaczną odbiory pod koniec listopada...
?

To jest jedna budowa, jedna enklawa wiec nie mozna oddawac kawalka kiedy "generalnie" calosc jeszcze nie jest skonczona. Zeby moc robic odbiory musieliby pozdejmowac wszystkie ogrodzenia, rusztowania, siatki itp... a skoro w C i D jeszcze cos dlubia to nie sadze ze pozwola na to zeby nowi lokatorzy juz sie tam krecili.
Ja jestem z B właśnie. I taka informacje otrzymałem. Dodatkowo odbiory maja trwać 3-4 tygodnie.
Mogę tylko potwierdzić to co mówił przedmówca po rozmowie z panią Dorotą Oleksy z Budimexu.
Nie będzie odbiorów dla budynków 9A i 9B mimo, że są już praktycznie skończone dopóki cała inwestycja nie zostanie doprowadzona do końca. Pani również powiedziała, że kierownictwo Budimexu ustala z generalnym wykonawcą datę odbiorów mieszkań od niego i dopiero wtedy będą się kontaktować z nami na temat odbiorów mieszkań (kiedy = nie wiadomo).
Nie będzie odbiorów dla budynków 9A i 9B mimo, że są już praktycznie skończone dopóki cała inwestycja nie zostanie doprowadzona do końca. Pani również powiedziała, że kierownictwo Budimexu ustala z generalnym wykonawcą datę odbiorów mieszkań od niego i dopiero wtedy będą się kontaktować z nami na temat odbiorów mieszkań (kiedy = nie wiadomo).
Arav pisze:To jest jedna budowa, jedna enklawa wiec nie mozna oddawac kawalka kiedy "generalnie" calosc jeszcze nie jest skonczona. Zeby moc robic odbiory musieliby pozdejmowac wszystkie ogrodzenia, rusztowania, siatki itp... a skoro w C i D jeszcze cos dlubia to nie sadze ze pozwola na to zeby nowi lokatorzy juz sie tam krecili.
Racja, to też mi trochę nie pasowało w zderzeniu z rewelacjami od stróża, cóż...mam nadzieje, że będzie od nich to oficjalne info,
o którym pisał baciany, w końcu będę mógł odpowiedzieć młodej na codzienne pytanie "czy coś napisali?"

Nie wieszajcie na mnie psów proszę, ale mi to opóźnienie nawet pasuje

baciany pisze:Wiadomość od osoby która zajmuje się koordynacją odbiorów:
Odbiorow na pewno nie będzie w listopadzie
A czy będzie to grudzień styczeń czy później to nie wiadomo
Jutro lub w poniedziałek będzie oficjalne pismo o tym że mieszkań w listopadzie NIE BĘDZIE
Także ten....
To chyba jakiś żart...
Ludzie mają ekipy porezerwowane, niektórym kończy się najem obecnych mieszkań, gdzie my będziemy mieszkać w przypadku np. ponad miesięcznej obsuwy?
Ja rozumiem, że 21 listopada to data orientacyjna na odbiór ale co to znaczy styczeń czy później? Jak będzie później to będzie już luty, a zdaje się, że do 28 lutego są zobowiązani przenieść własność. Po tym terminie zacznie się naliczanie kar umownych.
Nie cieszy mnie ta informacja, szkoda że nie możemy tylko zobaczyć tych mieszkań aby móc cokolwiek zaplanować. Jak umawiałam swoją ekipę dałam jej termin po przeniesieniu własności wiedząc jakie opóźnienia miały inne inwestycje i się nie pomyliłam. Także przychodzą koniec lutego początek marca. Szkoda tych osób, które mogą mieć problem ze swoimi ekipami za dwumiesięczne opóźnienie wejścia na mieszkanie.
-
mike_ pisze:baciany pisze:Wiadomość od osoby która zajmuje się koordynacją odbiorów:
Jutro lub w poniedziałek będzie oficjalne pismo o tym że mieszkań w listopadzie NIE BĘDZIE
Także ten....
To chyba jakiś żart...
Ludzie mają ekipy porezerwowane, niektórym kończy się najem obecnych mieszkań, gdzie my będziemy mieszkać w przypadku np. ponad miesięcznej obsuwy?
Ja rozumiem, że 21 listopada to data orientacyjna na odbiór ale co to znaczy styczeń czy później? Jak będzie później to będzie już luty, a zdaje się, że do 28 lutego są zobowiązani przenieść własność. Po tym terminie zacznie się naliczanie kar umownych.
Rozpłacz się. O tym że budowa jest opóźniona, wszyscy wiemy z tego wątku od początku roku, również mam ekipę na łazienkę umówioną od lutego bo takie mają terminy i jakoś się z nimi zamierzam dogadać.
Również rozmawiałem z panią z Budimexu od odbiorów, pytając czy jest szansa na odbiory w tym roku, pani powiedziała że tak i Chcą to zrobić jak najszybciej. Opóźnienie to tydzień-dwa według niej i w przyszłym tygodniu ma być znane coś więcej. Budynki były już odbierane od podwykonawców a w tym momencie są przez nich poprawiane. Straszna panika na tym forum, co to będzie dopiero po budowie, nawet myśleć nie chcę, dobrze chociaż że większość tych panikujących nie jest z budynku A.
SpecSpecjalista pisze:mike_ pisze:baciany pisze:Wiadomość od osoby która zajmuje się koordynacją odbiorów:
Także ten....
To chyba jakiś żart...
Rozpłacz się. O tym że budowa jest opóźniona, wszyscy wiemy z tego wątku od początku roku, również mam ekipę na łazienkę umówioną od lutego bo takie mają terminy i jakoś się z nimi zamierzam dogadać.
Również rozmawiałem z panią z Budimexu od odbiorów, pytając czy jest szansa na odbiory w tym roku, pani powiedziała że tak i Chcą to zrobić jak najszybciej. Opóźnienie to tydzień-dwa według niej i w przyszłym tygodniu ma być znane coś więcej. Budynki były już odbierane od podwykonawców a w tym momencie są przez nich poprawiane. Straszna panika na tym forum, co to będzie dopiero po budowie, nawet myśleć nie chcę, dobrze chociaż że większość tych panikujących nie jest z budynku A.
Cóż za bufonada...nie rozumiesz człowieku, że nie chodzi tylko o ekipy porezerwowane, ale o to, że niektórzy faktycznie mają umowy najmów do końca roku i zostaną bez dachu nad głową. Nie kozakuj tak, bo to że ci Pani z Budimexu powiedziała, że będzie w tym roku to woooow....kobieta na sekretariacie wie najwięcej. Też widzę to czarno....i mam nadzieje, że sie na klatce nie będziemy mijać "niepanikujący"
agnesq12 pisze:SpecSpecjalista pisze:mike_ pisze:To chyba jakiś żart...
Cóż za bufonada...nie rozumiesz człowieku, że nie chodzi tylko o ekipy porezerwowane, ale o to, że niektórzy faktycznie mają umowy najmów do końca roku i zostaną bez dachu nad głową. Nie kozakuj tak, bo to że ci Pani z Budimexu powiedziała, że będzie w tym roku to woooow....kobieta na sekretariacie wie najwięcej. Też widzę to czarno....i mam nadzieje, że sie na klatce nie będziemy mijać "niepanikujący"
Robi się nerwowo , a jeszcze nie zaczął się temat parkowania na drodze przeciwpożarowej xd
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”