Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
mik

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: mik » 08 lis 2018, 15:21

s0ull pisze:A może znowu media powinny się tym zainteresować, podobnie jak w przypadku dziury w elewacji O1? - jak widać wtedy podziałało i dzięku temu tamtym tematem zajęli się bardzo szybko i sprawnie

Ale komu to będzie na rękę? Na pewno nie tym, którzy już widzą problem z parkowaniem. Nie daj Bóg jak jeszcze redaktor mieszka na D303 czy 2PL i mu jakiś słoik parkuje na 'jego' miejscu.
Problem elewacji był bezpieczny no i znowu można było ukazać osiedle w złym świetle.

Elfan84

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: Elfan84 » 15 lis 2018, 17:01

Sprawa jest taka że ja dziś rano wyjeżdżając z garażu o mało rozjechal bym kobietę z dzieckiem na wózku. Kobieta szła ulica bo zagrodzone były chodniki. Ja nie miałem szans widzieć ich podczas wyjazdu bo wyszli z za winkla za samochodu a wyjazd jest pochyly... Jak nie wprowadzi się jakiegoś rozwiazania może dojść do tragedii...

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 15 lis 2018, 17:03

Poza tym po co wam te auta ludzie jak one cały czas stoją że za niedługo mech pod nimi urośnie.

michalxg

Postautor: michalxg » 16 lis 2018, 9:26

Elfan84 pisze:Sprawa jest taka że ja dziś rano wyjeżdżając z garażu o mało rozjechal bym kobietę z dzieckiem na wózku. Kobieta szła ulica bo zagrodzone były chodniki. Ja nie miałem szans widzieć ich podczas wyjazdu bo wyszli z za winkla za samochodu a wyjazd jest pochyly... Jak nie wprowadzi się jakiegoś rozwiazania może dojść do tragedii...

NIestety taka prawda, a w dodatku winny będziesz Ty, a nie burak, który zaparkował ograniczając Ci widoczność...

Elfan84 pisze:Poza tym po co wam te auta ludzie jak one cały czas stoją że za niedługo mech pod nimi urośnie.

Bo 5 tyś każdy uzbiera na jakiegoś grata, ale na jeżdżenie nim już ich nie stać, ale najważniejsze żeby mieć.

RaceX

Postautor: RaceX » 16 lis 2018, 10:45

michalxg pisze:
Elfan84 pisze:Poza tym po co wam te auta ludzie jak one cały czas stoją że za niedługo mech pod nimi urośnie.

Bo 5 tyś każdy uzbiera na jakiegoś grata, ale na jeżdżenie nim już ich nie stać, ale najważniejsze żeby mieć.

Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Bez chwalenia mam super samochód i po co mam nim jeździć do pracy(zanieczyszczać powietrze, korkować miasto) jak mogę wygodnie podjechać tramwajem.
Mam sprzedać samochód i co? Zrezygnować z wyjazdów weekendowych z rodziną poza miasto?? Jak pilnie potrzebuję gdzieś podjechać, to mam polować na traficara 2km od bloku lub odbijać się od sieci taksówkarskich bo nie mają samochodu?? Liczyłem koszty utrzymania samochodu(zakup, serwis, utrata wartości, paliwo, oc+ac) na kilka lat i nawet jak dużo stoi, to i tak wychodzi taniej niż taxi.
Problemem są zarządcy, którzy nie potrafią, sensownie ustalić zasad parkowania. Rozmawiałem w październiku ze znajomym, który kupił mieszkanie we Wrocławiu(chyba psie pole czy coś takiego) i u niego na osiedlu, też takie "bydło" parkowało. Zarządca w 2miesiące od oddania budynków powstawiał donice na przejściach dla pieszych i zakrętach(pozostawił wzdłuż drogi możliwość parkowania jednym kołem na chodniku).
A na Avii?? Przy A4 widziałem wstawione pachołki, ale i tak cwaniacy parkują.

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 16 lis 2018, 12:01

To jak jeździsz raz na tydzień, to po co parkować pod samą klatką? Jest nieco dalej dość spory parking i tam parkować.....

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 16 lis 2018, 12:01

No chyba że raz na tydzień trudno jest do auta przejść 100m......

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 16 lis 2018, 12:16

Jeszcze jedno. Może Twój kolega nie ma, ale Ty zapewne masz zapis akcie notarialnym który sam podpisałes że są to drogi przeciw pożarowe i tyle.

To tak jakbyś kupował auto bez kół, podpisał umowę ze się zgadzasz, a potem zadał kół od sprzedawcy bo nie ma jak jeździć :lol:

RaceX

Postautor: RaceX » 16 lis 2018, 13:01

Dlaczego nie mogę zostawiać samochodu pod klatką jeżeli "publiczne miejsce-ze znaczkiem inwalidy" jest dostępne?? Nie parkuję na zakrętach i na przejściach dla pieszych.
Akt notarialny to akt notarialny... możesz wezwać policję, żeby dała mandat na naszym osiedlu za parkowanie?? Jak chcesz egzekwować akt notarialny?? Może pozwij zarządców, że wypełniają swoich obowiązków.

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 16 lis 2018, 13:32

Rozumiem że publiczne miejsce ZE ZNACZKIEM INWALIDY to rozumem że jesteś inwalida? Ty rozumiesz co ty człowieku piszesz?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”