Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
O opóźnieniach wiedzieli wszyscy, to jedno, chociaż każdy miał nadzieję, że te opóźnienia będą mniejsze, ale druga rzecz jest taka, że Budimex o wszystkim też wiedział, o przewidywanych terminach opóźnień też, ale chociaż dostawali tyle zapytań o niczym nie informowali dopóki ich nie przyparł do muru termin kolejnego etapu realizacji. A przecież jest oczywiste, że pewnych rzeczy nie przeskoczymy i nie mamy na to wpływu, ale gdyby od razu jasno stawiali sprawę wszyscy byliby spokojniejsi to raz, a dwa lepiej by sobie pewne rzeczy zaplanowali.
Najwazniejsze jest ze juz wiemy kiedy dostaniemy, i licze na to ze te daty sa ostateczne.
Pytanie do osób, które otrzymały wspomniane wcześniej pisma od dewelopera. Czy była podana jakaś dokładna data wydania mieszkań w blokach A i B w grudniu? Pytam bo ja takiego pisma nie otrzymałem.
Ja tak samo nie dostałem takiego pisma..
czy osoba która ma więcej informacji dotyczącej odbiorow budynków A i B mogła by się wypowiedzieć w tym temacie ?
czy osoba która ma więcej informacji dotyczącej odbiorow budynków A i B mogła by się wypowiedzieć w tym temacie ?
Xarder pisze:Pytanie do osób, które otrzymały wspomniane wcześniej pisma od dewelopera. Czy była podana jakaś dokładna data wydania mieszkań w blokach A i B w grudniu? Pytam bo ja takiego pisma nie otrzymałem.
Nie. W dodatku jest oni napisane dość enigmatycznie, tzn "chcielibyśmy rozpocząć w grudniu". Także według mnie nie jest to komunikat, że na pewno oddadzą A i B w grudniu. Żadnych konkretów.
Ja dostalem zapewnienie ze bloki A i B zostaną napewno oddane do świąt, telefony możemy dostać w każdej chwili. Podwykonawcy kończą poprawki i BX po tym odbiorze zacznie oddawanie mieszkań lokatorom. C i D styczeń.
Luki pisze:Ja dostalem zapewnienie ze bloki A i B zostaną napewno oddane do świąt, telefony możemy dostać w każdej chwili. Podwykonawcy kończą poprawki i BX po tym odbiorze zacznie oddawanie mieszkań lokatorom. C i D styczeń.
Wydaje mi sie ze zanim dostaniecie telefon, to pokaza sie Najpierw na profilu wymiary mieszkań.. a jak maja zmierzyc wymiary jak jeszcze bdx nie odebral mieszkań. Te ich zapewnienia to mozna wsadzic miedzy ksiązki.
Ktoś z forum ma jakieś nowe informacje odnośnie wydania mieszkań coś nowego bx mówi?
Xarder pisze:Ktoś z forum ma jakieś nowe informacje odnośnie wydania mieszkań coś nowego bx mówi?
Mogę tylko wam powiedzieć że BX się szykuje bo w tym tygodniu odebrali paletę butelek szampana którego dają podczas odbioru mieszkania
Taki gest przy opóźnieniu jakie fundują swoim klientom uważam za co najmniej nie na miejscu. Nie jeden będzie chciał im tego szampana wsadzić w wiadome miejsce.. Poza tym skąd pewność, że to nie na ich imprezę? Jestem ciekaw czy będzie jakaś rekompensata za to opóźnienie czy tylko wyjdą z założenia żeby się cieszyć że w ogóle dostało się mieszkanie..
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”