Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Fiszka

Re: Wybory samorządowe 2018 Kraków - Dzielnica XIV Czyżyny

Postautor: Fiszka » 23 lis 2018, 13:07

iti pisze:No to się wydało... ;)

Ale dzisiaj w skrzynce pocztowej znalazłem coś ciekawego:

Obrazek

Oczywiście promuję, bo to ten sam Pan, który jeszcze nie tak dawno pisał pisma do prezydenta JM, żeby ogólnodostępny, miejski parking, znajdujący się przy ul. Włodarczyka, obok starych i nowych osiedli, wydzierżawić Spółdzielni Mieszkaniowej Czyżyny, czyli żeby prawo do parkowania na nim mieli tylko jej mieszkańcy :)

eve pisze:Poniżej pisma dot. tego tematu (kiedyś D89 je wrzucił), aczkolwiek pierwszego pisma SM nie udało mi się znaleźć. Może ktoś ma?

Obrazek

Więcej o tym w wątku SM Czyżyny chce prywatyzować miejskie miejsca postojowe na Włodarczyka, warto zapoznać się ze szczegółami.

Zdaje się, że promowana w liście Pani Dorota startuje z naszego osiedla do Rady Dzielnicy Czyżyny. Nie wiem czy to merytoryczne wsparcie, o którym mowa w liście odnosiło się też do opisanej powyżej sprawy, ale przyznam, że jako mieszkaniec nowego osiedla nie byłbym wielkim entuzjastą takiego rozwiązania :)

A Pani Dorota faktycznie jest naszą sąsiadką, choć zdaje się, że wcale nie taką bliską, bo mieszka przy... Wężyka (tak wynika z dokumentów w BIP). Ale oczywiście nie zakładam, że nie zna dobrze spraw istotnych dla mieszkańców okolicy ul. Orlińskiego ;)

Ooo mój ulubiony pan Krzysztonek, który tak się oburza na nowe inwestycje w Czyżynach, a w swoim spocie dumnie prezentował nasze osiedle... A kiedy omieszkałam o tym wspomnieć przed październikowymi wyborami, to zarzucił mi, że go pomawiam. :) śmiać mi się chce, że "używa" nowych mieszkańców kiedy są mu przydatni, a jak do tej pory, w moim odczuciu, nie zrobił nic, aby nam żyło się tutaj lepiej. Chyba Pan wie, jaką sympatią go darzę, że nawet intuicyjnie list z jego podziękowaniami ominął moją skrzynkę. :) Iti mój głos masz zapewniony. Potrzeba nam ludzi, którzy będą dbali w jednakowy sposób zarówno o "starych" jak i "nowych" mieszkańców.

Fiszka

Postautor: Fiszka » 23 lis 2018, 13:19

Dodam jeszcze, że w Okręgu 3 startuje p. Łukasz Cieślik, również mieszkaniec naszego osiedla, który takżedał poznać się aktywnie działając na rzecz dzielnicy.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 24 lis 2018, 14:39

Wybory już za tydzień. Jeśli wciąż nie wiecie kto kandyduje w Waszym okręgu w BIP powstała wyszukiwarka. Podajcie ulicę i numer budynku i pojawi się informacja o komisji i kandydaci. http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=103503

iti

Postautor: iti » 25 lis 2018, 19:16

Fiszka pisze:Dodam jeszcze, że w Okręgu 3 startuje p. Łukasz Cieślik, również mieszkaniec naszego osiedla, który takżedał poznać się aktywnie działając na rzecz dzielnicy.

Potwierdzam, miałem okazję poznać p. Łukasza Cieślika przy okazji spotkań w siedzibie rady dzielnicy oraz spotkań w Urzędzie Miasta Krakowa, np. w sprawie Miejscowego Planu Zagospodarowania dla naszej okolicy itp. A później okazało się, że to także sąsiad.

Przy okazji rozmowy o okolicy i jej przyszłości, poznałem także p. Marka Ziemiańskiego, który startuje z okręgu nr 6, do którego należy także Avia 2, więc warto pamiętać, że nowe osiedla nie w całości znalazły się w jednym okręgu. P. Marek ma już doświadczenie w radzie radzie dzielnicy.

Poznałem także p. Annę Rajcę startującą z sąsiedniego okręgu nr 4 (przede wszystkim os. Dywizjonu 303 - bloki sąsiadujące z nowymi osiedlami).

Wcześniej wspomniałem także o Szymonie i Grzegorzu. Gdyby w wyborach nie startowało więcej osób, które miałem przyjemność poznać i z którymi można coś konstruktywnego zrobić, to pewnie też bym się na to nie porywał :)

Poza tym bardzo zagmatwany zrobił się ten wątek (o wyborach samorządowych, które już się odbyły, a nie dzielnicowych), więc chyba warto byłoby założyć nowy temat Wybory do Rady Dzielnicy Czyżyny 2018, w którym wszystko to, co powyżej, byłoby zebrane w całość.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”