Cześć sąsiedzi.
Mam pytanko:
Do 9 mięsięcy od odbioru mieszkania powinniśmy dostać potwierdzenie z sądu o uprawomocnieniu się wpisu hipoteki i taki dokument trzeba dostarczyć do banku( celem zmniejszenia raty kredytu) Czy ktoś z was otrzymał już potwierdzenie z sądu?
Czy ewentualnie mam dzwonić na numery kontaktowe z wcześniejszego postu?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Wpis do księgi wieczystej - czy ktoś już dostał list z sądu - Orlińskiego 12
Re: Wpis do księgi wieczystej - czy ktoś już dostał list z sądu - Orlińskiego 12
Z tego co wiem to wiekszosc osob juz w okolicach lipca/sierpnia dostala pisma z sądu. Lepiej tam dzwonić i dopytywać...
Re: Wpis do księgi wieczystej - czy ktoś już dostał list z sądu - Orlińskiego 12
Arav pisze:Z tego co wiem to wiekszosc osob juz w okolicach lipca/sierpnia dostala pisma z sądu. Lepiej tam dzwonić i dopytywać...
Dzięki Arav za odpowiedź zadzwonię tam jutro.
-
U mnie w banu było tak że po otrzymaniu zawiadomienia o wpisie do hipoteki trzeba było poczekać na uprawomocnienie chyba 14 dni i tyle. Nie trzeba było żadnego innego pisma poza tym zawiadomieniem
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”