Inwestycja Avia 4 skończona przez Budimex

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Nowy

Inwestycja Avia 4 skończona przez Budimex

Postautor: Nowy » 26 sie 2015, 12:56

Nie wiem czy już widzieliście, ale wygląda na to, że inwestycja Avia 4 została przez Budimex skończona. Pojawiła się informacja i zdjęcia w sekcji Dotrzymane obietnice na stronie dewelopera :) A poniżej mała próbka, wszystko wygląda naprawdę nieźle, miejmy nadzieję, że tak będzie i w przypadku kolejnych bloków w okolicy.

Obrazek
Obrazek

Teraz czekamy na zdjęcia przyszłych mieszkańców, którzy pewnie wkrótce zaczną odbierać mieszkania :D

kinia180

Re: Inwestycja Avia 4 skończona przez Budimex

Postautor: kinia180 » 16 wrz 2015, 21:57

Witam przyszłych Sąsiadów :)

Czy ktoś z Was wie kiedy będą odbiory mieszkań ? Byłam ostatnio na osiedlu i niektóre mieszkania są już wykańczane, ale jak dzwonie do dewelopera to nikt nic nie wie. Może, ktoś już z Was dostał jakąś informację na temat harmonogramu odbiorów i jak to mniej więcej będzie wyglądało:)?

morth

Postautor: morth » 17 wrz 2015, 8:23

kinia180 pisze:Witam przyszłych Sąsiadów :)

Czy ktoś z Was wie kiedy będą odbiory mieszkań ? Byłam ostatnio na osiedlu i niektóre mieszkania są już wykańczane, ale jak dzwonie do dewelopera to nikt nic nie wie. Może, ktoś już z Was dostał jakąś informację na temat harmonogramu odbiorów i jak to mniej więcej będzie wyglądało:)?

Kinia jeśli mogę zadać pytanie z innej beczki. Budimex wyrobił się w założonym terminie ze skończeniem tego bloku czy miał opóźnienie ?

Awatar użytkownika
Qbus

Postautor: Qbus » 17 wrz 2015, 9:36

morth pisze:

Kinia jeśli mogę zadać pytanie z innej beczki. Budimex wyrobił się w założonym terminie ze skończeniem tego bloku czy miał opóźnienie ?

Termin realizacji według umowy to 30.06. Zakończenie budowy wraz z wpisem do książki budowy było 25.06.

morth

Postautor: morth » 17 wrz 2015, 17:37

Qbus pisze:
morth pisze:

Termin realizacji według umowy to 30.06. Zakończenie budowy wraz z wpisem do książki budowy było 25.06.

Dzięki za info. Jeszcze prośba dajcie znać jak będziecie odbierać mieszkania czy było dużo niedoróbek i jakie one były.

jasiek

Postautor: jasiek » 17 wrz 2015, 20:39

Z tego co wiem to miesiąc przed terminem ten blok oddają :D

iti

Postautor: iti » 18 wrz 2015, 0:24

To w końcu jak :?: Oddają miesiąc przed terminem, czy jednak kilka dni przed terminem :?: A może chodzi o to, że mieszkańcy wcześniej o miesiąc dostaną już klucze, a nie zgodnie z tym, co było pierwotnie zapowiadane :?: Jeśli tak, to byłaby to dobra wiadomość :)

jasiek

Postautor: jasiek » 18 wrz 2015, 9:24

Mowila mi znajoma, której znajoma kupila tam mieszkanie, ze mieli w umowie odbiory (chyba) na październik a one juz trwają i ze jakos miesiąc do przodu będą :)

Nowy

Postautor: Nowy » 18 wrz 2015, 9:58

Czyli wychodzi na to, że wszelkie odbiory budynku potrwały jakieś dwa miesiące, a mogły potrwać nawet ze trzy (czas od zakończenia budynku do przekazywania mieszkań klientom) :) Dobry i miesiąc do przodu :!:

Awatar użytkownika
Qbus

Postautor: Qbus » 18 wrz 2015, 12:01

jasiek pisze:Mowila mi znajoma, której znajoma kupila tam mieszkanie, ze mieli w umowie odbiory (chyba) na październik a one juz trwają i ze jakos miesiąc do przodu będą :)

W sensie ze odbiory lokatorskie już trwają? A nie wiesz może według jakiego klucza idzie harmonogram: termin zakupu, numer mieszkania czy ja? Bo u mnie totalna cisza.

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”