Dopiero dziś odkryłem wątek i cieszę się, że wykazaliście się nie małą wytrwałością, aby zdobyć sporo informacji.
Wątek był o segregacji i myślę, że jak ktoś nie płaci za śmieci to ma to gdzieś i nie segreguje wcale.
Kpiną jest opłata ponoszona przez lokale, więc myślę że lokale powinny płacić różnicę (całkowity koszt - ilość osób w Avii x np 20 zł), ale w momencie kiedy pozbędziemy się mieszkań z 0 mieszkańców (poza tymi, gdzie nie ma zużycia żadnych mediów).
W wątku kilka osób zadeklarowało chęć stworzenia uchwały i zbierania podpisów samodzielnie. Przy czym uważam, że warto się zastanowić czy nie warto w takiej uchwale zawrzeć kilku kwestii związanych ze śmieciami: opłata za osobę i kwestia mieszkań z 0 mieszkańców (poza tymi, które nie mają zużycia mediów) oraz obowiązek nałożyć na Zarządcę, aby po pierwsze raz na kwartał sprawdzał czy ktoś nie zmienił ilości mieszkańców na mniejszą a utrzymuje ten sam poziom zużycia mediów, a po drugie raportował nam stan mieszkańców. Może macie jeszcze jakieś pomysły?
Jak znajdzie się przedstawiciel w każdej klatce (mogę się zająć klatką G) to może nam się udać to 2 tyg temat zamknąć - z doświadczenia z wcześniejszego zbierania głosów za odwołaniem ochrony wiem, że sąsiedzi najbardziej ufają swoim znajomym w klatce