Uchwała w sprawie rezygnacji z usług ochrony w bloku - Avia 8

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 8 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Foster

Uchwała w sprawie rezygnacji z usług ochrony w bloku - Avia 8

Postautor: Foster » 19 paź 2018, 15:57

Witam sąsiadów,

Z tego co widzę, nasz Zarządca rozesłał maile zawierające uchwałę w sprawie usunięcia ochrony - każdy właściciel mieszkania w naszym bloku uprawniony jest do głosowania, można to zrobić listownie lub za pomocą systemu E-Kartoteka, jako login i hasło używając danych zawartych w Zawiadomieniach o zapłatę :)

Zachęcam do głosowania gdyż „w kupie siła” i to od nas wszystkich zależy, czy te kilka tysięcy złotych rocznie będzie w naszych kieszeniach czy będzie dalej wydawane na ochroniarzy, którzy czas pracy spędzają relaksując się na ławce nie wiedząc przy tym co się dzieje w obrębie budynku.

Pozdrawiam!

pawel4991

Re: Uchwała w sprawie rezygnacji z usług ochrony w bloku - Avia 8

Postautor: pawel4991 » 20 paź 2018, 13:10

Jak najbardziej jestem za, jednakże notariusza mam dopiero 12 listopada..

Asiunia93

Postautor: Asiunia93 » 20 paź 2018, 19:25

Witam sąsiadów :) ja również jestem za rezygnacją ochrony , tyle pieniędzy co my płacimy za tych emerytów a wg nie pilnują , tak jak pisaliście wcześniej siedzą na ławkach wg nie interesują się co gdzie kto wchodzi na blok , w klatce A już jest winda porysowana od strony windy przez jakiegoś inteligenta. Jak dzwoniłam do zarządcy i pytałam jakie obowiązki ma ochrona to myślałam że padnę jak usłyszałam co mają robić :D . Zarządca powiedział mi że ochrona ma chodzić po budynku sprawdzać czy ktoś nie dewastuje bloku, ma sprawdzać parking , a sama ostatnio walczyłam z kimś kto zajął moje miejsce parkingowe i jak poszłam do chony to mnie wyśmiał i powiedział żebym stanęła sobie gdzie indzie bo jest tyle wolnych miejsc.
Dlatego ja jestem za rezygnacja ochrony uważam że jak będziemy się na wzajem pilnować i zamykać bramki to wszystko będzie dobrze :) :) A chciała bym się zapytać "Foster " ty pisałeś że dostałeś od zarządcy uchwałę w sprawie usunięcia ochrony ? ale powiedz mi ty to dostałeś na prywatnego maila ?? bo ja jestem już po podpisaniu aktu notarialnego wysłałam mu maila tak jak mi Budimex kazał ale ja do tej pory nic nie dostałam. Pozdrawiam Sąsiadów ;)

mko13

Postautor: mko13 » 21 paź 2018, 7:55

Foster pisze:Witam sąsiadów,

Z tego co widzę, nasz Zarządca rozesłał maile zawierające uchwałę w sprawie usunięcia ochrony - każdy właściciel mieszkania w naszym bloku uprawniony jest do głosowania, można to zrobić listownie lub za pomocą systemu E-Kartoteka, jako login i hasło używając danych zawartych w Zawiadomieniach o zapłatę :)

Zachęcam do głosowania gdyż „w kupie siła” i to od nas wszystkich zależy, czy te kilka tysięcy złotych rocznie będzie w naszych kieszeniach czy będzie dalej wydawane na ochroniarzy, którzy czas pracy spędzają relaksując się na ławce nie wiedząc przy tym co się dzieje w obrębie budynku.

Pozdrawiam!

Praktycznie wszystkie bloki rezygnują rezygnują ochrony. Duży i zbędny wydatek.

Edik

Postautor: Edik » 25 paź 2018, 20:59

Obrazek
Może jeszcze nie mam czegoś aktywowanego, ale na razie nie mogę oddać głosu przez e-kartotekę. Oczywiście głos pójdze za rezygnacją :)
Edit: zagłosowane
Ostatnio zmieniony 26 paź 2018, 9:45 przez Edik, łącznie zmieniany 1 raz.

Foster

Postautor: Foster » 25 paź 2018, 22:01

Asiunia93 pisze:Witam sąsiadów :) ja również jestem za rezygnacją ochrony , tyle pieniędzy co my płacimy za tych emerytów a wg nie pilnują , tak jak pisaliście wcześniej siedzą na ławkach wg nie interesują się co gdzie kto wchodzi na blok , w klatce A już jest winda porysowana od strony windy przez jakiegoś inteligenta. Jak dzwoniłam do zarządcy i pytałam jakie obowiązki ma ochrona to myślałam że padnę jak usłyszałam co mają robić :D . Zarządca powiedział mi że ochrona ma chodzić po budynku sprawdzać czy ktoś nie dewastuje bloku, ma sprawdzać parking , a sama ostatnio walczyłam z kimś kto zajął moje miejsce parkingowe i jak poszłam do chony to mnie wyśmiał i powiedział żebym stanęła sobie gdzie indzie bo jest tyle wolnych miejsc.
Dlatego ja jestem za rezygnacja ochrony uważam że jak będziemy się na wzajem pilnować i zamykać bramki to wszystko będzie dobrze :) :) A chciała bym się zapytać "Foster " ty pisałeś że dostałeś od zarządcy uchwałę w sprawie usunięcia ochrony ? ale powiedz mi ty to dostałeś na prywatnego maila ?? bo ja jestem już po podpisaniu aktu notarialnego wysłałam mu maila tak jak mi Budimex kazał ale ja do tej pory nic nie dostałam. Pozdrawiam Sąsiadów ;)

Ja dostałam już kilka maili od zarządcy - najpierw „Pismo przewodnie wraz z naliczeniami” zawierający rachunki do zapłacenia za wrzesień i październik i pismo do uzupełnienia danymi teleadresowymi. Pózniej jakies info dot. Centralnego ogrzewania a niedawno właśnie ten dotyczący uchwały o rezygnacji z ochrony. Akt notarialny podpisywałam na początku września.

Jeśli nie dostaliście maili lub głosowanie dalej nie jest dostępne, skontaktujcie się z zarządcą - odbierają telefony i udzielają informacji błyskawicznie :P

Pozdrawiam sąsiadów!

Edik

Postautor: Edik » 01 lis 2018, 16:01

Takie 2 pytania mam:
- czy Avia 8 będzie mogła oddać głos w sprawie wprowadzenia strefy zamieszkania na osiedlu?
- Dzisiaj zauważyłem, że ktoś wymienił wkładkę do drzwi wózkowni. Akurat nie było ochroniarza, więc nie mogłem się podpytać, ale może ktoś coś wie?

Foster

Postautor: Foster » 06 gru 2018, 14:49

Witam sąsiadów!

Jak idzie głosowanie w sprawie rezygnacji z ochrony? Można głosować tylko do 31 grudnia 2018. Powiem szczerze, że z utęsknieniem czekam na dzień, kiedy będę mogła te 140 zł miesięcznie wydać na coś innego, szczególnie, że z tego co widzę na co dzień ochrona nie ma żadnego zastosowania a 'ochroniarze' spędzają dnie w pracy na rozwiązywaniu krzyżówek w kanciapie... Nie uchronili windy przed zdewastowaniem a też nie widziałam ich kiedykolwiek na obchodzie. Mam nadzieję, że każdy skorzysta z prawa głosu w tej sprawie.

Pozdrawiam :)

pawel4991

Postautor: pawel4991 » 09 gru 2018, 14:37

Notarousz 12 listopada, czynsz za listopad od 13 do 30 dalej nie przyszedl. Zarzadca milczy nie mowiac o glosowaniu. Na maila tez brak odpowiedzi.

Mała poprawka, wszystko juz okej.
174 zl za tych tygrysów z "ochrony" - przegięcie haha.
Oczywiscie chce zaglosowac za rezygnacja aczkolwiek rowniez w e-kartotece nie da sie. Mam tak sam widok jak wyzej.

Foster

Postautor: Foster » 21 gru 2018, 0:59

Hej,

Według informacji zarządcy, firma obsługująca E-kartotekę robiła ponoć aktualizację oprogramowania przez co były chwilowe problemy z głosowaniem.

Jeśli mimo to ktoś z Was dalej nie ma dostępu do głosowania, polecam zadzwonić do zarządcy, bo jako administratorzy na pewno mogą go przyznać.

Wróć do „Avia 8 (etap VIII) - forum mieszkańców budynku”