Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
robek

Re: Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Postautor: robek » 10 gru 2018, 15:34

SpecSpecjalista pisze:
bszu pisze:pisałam już o tym.... plany mieszkania, wymiarowanie, instalacje i inne takie - uzyskałam po wystosowaniu prośby do budimexu, oni tego nie udostępniają od reki, Budimex kieruje prośbę do biura projektowego .... i voila!

wystarczy napisać e-maila czy trzeba udać się do biura?

Wystarczy napisać maila z numerem Twojego mieszkania, po kilku dniach dostaniesz odpowiedź, że dokumenty są gotowe do odbioru. Jedynie co mogę polecić, to poproś również o wydruk A3, ten standardowy drukowany jest znacznie większy, przez co mniej czytelny (praktycznie nie widać na nim pomiarów).

SpecSpecjalista

Postautor: SpecSpecjalista » 11 gru 2018, 13:23

robek pisze:
SpecSpecjalista pisze:
bszu pisze:pisałam już o tym.... plany mieszkania, wymiarowanie, instalacje i inne takie - uzyskałam po wystosowaniu prośby do budimexu, oni tego nie udostępniają od reki, Budimex kieruje prośbę do biura projektowego .... i voila!

wystarczy napisać e-maila czy trzeba udać się do biura?

Wystarczy napisać maila z numerem Twojego mieszkania, po kilku dniach dostaniesz odpowiedź, że dokumenty są gotowe do odbioru. Jedynie co mogę polecić, to poproś również o wydruk A3, ten standardowy drukowany jest znacznie większy, przez co mniej czytelny (praktycznie nie widać na nim pomiarów).

Dzięki. Plan mieszkania właśnie taki duży mam, nie przeszkadza mi to, chciałem zapytać jeszcze jakie inne dokumenty można dostać, rozchodzi mi się przede wszystkim właśnie o instalację, gdzie rury, gdzie kable, przyłącza. Jakbym mógł Cię prosić jeszcze o wymienienie tych wszystkich dokumentów i na jakiego e-maila pisałeś, z góry dzięki.

mar_gorecz

Postautor: mar_gorecz » 11 gru 2018, 13:55

Cześć,
mi facet z Budimexu na tego typu prośbę odpisał, że "inwentaryzację" dostanę na odbiorze a ksera z projektu wykonawczego może mi zamówić a czas oczekiwania to ~2 tyg...

Prosiłem go też o fotki wszystkich instalacji przed tynkowaniem ścian bo wiem, że inni deweloperzy takie rarytasy oferują ale tutaj dostałem info, że nie posiadają takich zdjęć....

Pozdr,
M

MarcinChl

Postautor: MarcinChl » 11 gru 2018, 15:04

Szanowni sąsiedzi,

Jak tam Wasze dzisiejsze odbiory :) ?

bszu

Postautor: bszu » 11 gru 2018, 15:39

mar_gorecz pisze:Cześć,
mi facet z Budimexu na tego typu prośbę odpisał, że "inwentaryzację" dostanę na odbiorze a ksera z projektu wykonawczego może mi zamówić a czas oczekiwania to ~2 tyg...

Prosiłem go też o fotki wszystkich instalacji przed tynkowaniem ścian bo wiem, że inni deweloperzy takie rarytasy oferują ale tutaj dostałem info, że nie posiadają takich zdjęć....

Pozdr,
M

tak, bo plany wszystkie budimex "ściąga" z biura projektowego.... 2 tyg. to taki orientacyjny termin, ja dostałam wcześniej

Kamil90

Postautor: Kamil90 » 11 gru 2018, 15:53

Do kogo kierowaliście prośbę o takie rysunki techniczne? Do osoby, która sprzedawała wam mieszkanie czy do kogoś innego ?

bszu

Postautor: bszu » 11 gru 2018, 16:12

Kamil90 pisze:Do kogo kierowaliście prośbę o takie rysunki techniczne? Do osoby, która sprzedawała wam mieszkanie czy do kogoś innego ?

ja załatwiałam poprzez osobę, z którą podpisywałam umowę wstępną... ale pewnie nawet przez sekretariat można

xmartka

Postautor: xmartka » 11 gru 2018, 18:00

Ja juz po mili sąsiedzi! :D
Nie było tak zle! :) Były jakieś drobne rzeczy, które mają poprawić, ktoóre wpisaliśmy do protokołu, natomiast nie wpływały one na odbiór mieszkania :)
Wiem już, że pewne rzeczy będę zmieniać, bo np. zawieszenie domofonu na środku ściany to kompletna porażka, tak samo jak MEGA wielki kaloryfer w łązience :P Mam nadzieję, że u reszty sąsiadó∑, którzy dzisiaj odbierali też było ok :)

szwecja

Postautor: szwecja » 11 gru 2018, 18:07

xmartka pisze:Ja juz po mili sąsiedzi! :D
Nie było tak zle! :) Były jakieś drobne rzeczy, które mają poprawić, ktoóre wpisaliśmy do protokołu, natomiast nie wpływały one na odbiór mieszkania :)
Wiem już, że pewne rzeczy będę zmieniać, bo np. zawieszenie domofonu na środku ściany to kompletna porażka, tak samo jak MEGA wielki kaloryfer w łązience :P Mam nadzieję, że u reszty sąsiadó∑, którzy dzisiaj odbierali też było ok :)

Czy korzystaliście z usług jakiejś firmy, która sprawdzała wszystko?

xmartka

Postautor: xmartka » 11 gru 2018, 18:15

Tak, korzystałam z firmy, którą polecił mi mój przyjaciel. Sam odbierał z nimi już kilka mieszkań. Tłumaczyli mi wszystko po kolei, co jest nie tak, jaki to ma wpływ i czy jestesmy w stanie to sami ogarnąć podczas wykańczania, czy nie.

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”