Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Re: Odbiory mieszkań / terminy odbiorów mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 9

Postautor: Wściekły Wąż » 13 gru 2018, 14:46

Dzisiaj odebraliśmy mieszkanie w 9A. Nie było perfekcyjnie, ale niedoróbki były do naprawy "na mokro" (w rozumieniu - jakaś nierówność tynku przy parapecie, czy lekkie pęknięcie tynku w jednym miejscu). Takie naprawy uniemożliwiają natychmiastowy odbiór. Pan z Budimexu powiedział, że zrobią to w miesiąc, czyli tak naprawdę w dwa bo święta ;). To jest nowy blok więc ściany i tak będą pękać, bo konstrukcja jeszcze pracuje, więc będziemy to zbiorczo zgłaszać na rękojmię po paru latach.
Na szczęście nie było innych wykluczających wad, okna chodzą idealnie, ściany jeśli mają nierówne kąty, to różnica jest na tyle mała, że da się to korygować klejem i kafelkami.
Nie ma tragedii, na prawdę spodziewaliśmy się, że będzie gorzej. Nie denerwujcie się, zachowajcie spokój, będzie dobrze :).

mar_gorecz

Postautor: mar_gorecz » 13 gru 2018, 14:53

SpecSpecjalista pisze:Brawo za głos rozsądku. Chciałbym zrobić podobnie jeżeli usterki będą mało znaczące, warto tylko pamiętać że należy się targować, na zwrot pieniążków nie ma co liczyć ale wiele osób w pozostałych inwestycjach na osiedlu otrzymywało kleje lub inne dodatki aby to samemu zrobić.

Dokładnie. Mnie miła Pani z Budimexu zaoferowała worek szpachli, który obiecała niebawem dostarczyć ;) na bank się przyda!

bszu

Postautor: bszu » 13 gru 2018, 15:07

ja jutro mam odbiór .... :?

xmartka

Postautor: xmartka » 13 gru 2018, 16:48

@mar_gorecz dokladnie to samo zrobilam! Zglosilam male usterki w protokole I maja przyjsc poprawic na wiosne, lub po wczesniejszym uzgodnieniu, tak zebym udostepnila mieszkanie, natomiast nie mialo to wplywu na otrzymanie kluczy. Moge dzialac :)

Bierm

Postautor: Bierm » 13 gru 2018, 18:21

Cześć

Odbiór miałem dzisiaj, kluczy nie odebrałem. Usterek zgłosiłem 16, chociaż większość z nich jest drobna - uszkodzone/porysowane ramy okien, parapety i drzwi wejściowe, a także odpryski farby na balustradzie. Jedynie popękane ściany są większym problemem, osoba z firmy odbierającej powiedziała, ze musza założyć tam siatkę bo inaczej będzie w kółko pękać.

Taka rada do was - sprawdzajcie sobie bardzo dokładnie drzwi wejściowe! Ja oglądałem od 3 mieszkań i w każdym były uszkodzone. Na wysokości zawiasów oraz brzegi drzwi maja uszkodzenia od noży i od uderzeń, prawdopodobnie jak wkładali drzwi w zawiasy to uderzali czymś.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 15 gru 2018, 22:23

Mam pytanie do mieszkańców 9A klatka II - działa wam domofon? U mnie słychać pisk - sprzężenie zwrotne. Nie wiem czy to coś u mnie, czy cała instalacja jest źle podłączona?

xmartka

Postautor: xmartka » 16 gru 2018, 1:10

Wściekły Wąż pisze:Mam pytanie do mieszkańców 9A klatka II - działa wam domofon? U mnie słychać pisk - sprzężenie zwrotne. Nie wiem czy to coś u mnie, czy cała instalacja jest źle podłączona?

Sprawdze jutro i dam Ci znac :)

robek

Postautor: robek » 17 gru 2018, 14:54

Jak to jest z tymi drzwiami wejściowymi? Jeśli faktycznie są uszkodzone to deweloper wymienia okleinę czy po prostu maskują te rysy w jakiś sposób?
Jak rozumiem, kiedy drzwi mają jakieś wady, to automatycznie nie odbierzemy mieszkania, tak? W sensie, że nie dostaniemy kluczy od razu?

Kasi12

Postautor: Kasi12 » 17 gru 2018, 17:02

robek pisze:Jak to jest z tymi drzwiami wejściowymi? Jeśli faktycznie są uszkodzone to deweloper wymienia okleinę czy po prostu maskują te rysy w jakiś sposób?
Jak rozumiem, kiedy drzwi mają jakieś wady, to automatycznie nie odbierzemy mieszkania, tak? W sensie, że nie dostaniemy kluczy od razu?

Miałem ten sam problem, dwie rysy, oraz jedno przetarcie na drzwiach wejściowych i futrynie. Powiedziano mi ze drzwi wejściowych nie wymienią ale maja jakieś swoje sposoby na pozbycie się ich

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”