Jaki będzie kolor drzwi wejściowyh do mieszkania

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Anisikor

Jaki będzie kolor drzwi wejściowyh do mieszkania

Postautor: Anisikor » 17 wrz 2015, 15:20

witam,
czy wiecie może jaki będzie kolor drzwi do mieszkań?

gucio

Re: Jaki będzie kolor drzwi wejściowyh do mieszkania

Postautor: gucio » 17 wrz 2015, 23:07

drewniany . . .

iti

Postautor: iti » 18 wrz 2015, 0:20

@gucio ma tu prawdopodobnie rację, prawdopodobnie drzwi będą mniej więcej takiego koloru, jak w budynku Avia 4, a zdjęcia można zobaczyć w wątku o drzwiach wejściowych i oknach w tej inwestycji (pod tym linkiem go znajdziesz).

Anisikor

Postautor: Anisikor » 19 wrz 2015, 11:42

iti pisze:@gucio ma tu prawdopodobnie rację, prawdopodobnie drzwi będą mniej więcej takiego koloru, jak w budynku Avia 4, a zdjęcia można zobaczyć w wątku o drzwiach wejściowych i oknach w tej inwestycji (pod tym linkiem go znajdziesz).

dziękuję :) choć patrząc po wrzucanych postach i specyfikacji dla Orlińskiego zakładają "niższy" standard - wiec nie byłabym pewna że takie jak w Avi ;/

jasiek

Postautor: jasiek » 19 wrz 2015, 12:07

Mi wystarczy, ze będę miec lepsze niz teraz mam :lol:

ATM

Postautor: ATM » 19 wrz 2015, 13:53

Myślę, że nie można "wszystkiego" tłumaczyć tym, że mamy nieco niższy standard niż na Avii.. z tego co ja słyszałem przed podpisaniem umowy przede wszystkim była mowa o tańszych materiałach w częściach wspólnych, tak więc może nie będzie drewnianych obić obok wind, tańsze parapety, może będą inne poręcze..?
Wydaje mi się, że standard wykończenia wnętrza mieszkań będzie niemal identyczny i to samo tyczy się drzwi..
Pamiętajmy, że w nieco wyższą cenę na Avii wliczał się również mit o ogrodzonym osiedlu, place zabaw, czy ochrona.. :D :D :D

iti

Postautor: iti » 20 wrz 2015, 23:40

Właśnie tak samo to widzę @ATM, też nie przypuszczam, żeby w drzwiach były jakieś wielkie różnice, rurek do wody i CO też przecież nie zamontują gorszych, albo kabli w ścianach. Myślę, że właśnie te różnice będą sprowadzać się głównie do wykończenia części wspólnych (brak drewnianych okładzin na poręczach, brak drewnianych wykończeń na korytarzach itp. A w na ogrodzonym osiedlu więcej też kosztuje jego ochrona, ten plac zabaw duży na pasie też jest wliczony w wyższą cenę itp. W samych mieszkaniach większych różnic być nie powinno :)

sunder

Postautor: sunder » 21 wrz 2015, 14:34

A ktoś wie jakiej firmy są drzwi montowane w pozostałych budynkach??

I czy maja górny zamek czy trzeba bedzie z 600zl wybulic bo firma po taniości poleci??

KaWa

Postautor: KaWa » 21 wrz 2015, 19:03

sunder pisze:A ktoś wie jakiej firmy są drzwi montowane w pozostałych budynkach??
I czy maja górny zamek czy trzeba bedzie z 600zl wybulic bo firma po taniości poleci??

A czy to ma teraz jakieś znaczenie ;)

Nowy

Postautor: Nowy » 22 wrz 2015, 12:27

Bardzo proszę, na zdjęciach jest chyba wszystko, co może mieć znaczenie w przypadku tych drzwi montowanych w nowej inwestycji Avia 4, która powoli jest oddawana mieszkańcom :)

Obrazek
Drzwi jak widać są ciemne (opakowane jeszcze folią, która jest trochę przybrudzona z racji prowadzonych prac), właśnie koloru drewnianego i są w nich dwa zamki, wiec nie trzeba będzie wydawać dodatkowych pieniędzy na montaż górnego zamka ;) A do tego jest w nich też wizjer, a wiadomo, jak to było w Alternatywach:
- Puka ktoś.
- Puka ktoś?
- Przykładowo no.
- Acha.
- Zaglądasz pan przez wizjerek i patrzysz pan czy to komornik, czy może dzielnicowy.
- Dzielnicowy?
- I dopiero wtedy pan otwiera.
- Pokaż pan.
- Pokaż dziecku.
- Tak. To ile pan chcesz za ten fotoplastikon?

Obrazek
Zamki widać też w nowych drzwiach całkiem solidne (zdaje się, że w umowach było o drzwiach antywłamaniowych, choć teraz chyba wszystkie drzwi do mieszkań tak się nazywają ;) )

Obrazek
Klamki też całkiem ładne, matowa stal. Oczywiście całe drzwi jeszcze w folii, żeby się nie porysowały podczas prowadzonych prac budowlanych.

Obrazek
Ładne osłony wkładki zamka również w kolorze matowej stali. Wszystkie zamki marki Gerda, a więc uznanego i cenionego producenta, cieszącego się sporym zaufaniem.

Obrazek
No i co bardzo mi się podoba, jest też mechanizm umożliwiający zamknięcie drzwi od środka bez konieczności używania klucza. Czyli jak ktoś jest w mieszkaniu i ma zamknięte drzwi, do druga osoba z kluczem bez problemu może je otworzyć.

To chyba wszystko, co można powiedzieć o drzwiach w nowych inwestycjach Budimexu, przynajmniej na osiedlu Avia 4. Mnie wszystko się podoba, trudno powiedzieć czy identycznie będzie na osiedlu Orlińskiego, ale akurat w przypadku drzwi nie powinno być specjalnych różnic, choć pewnie np. ościeża nie będą obudowane drewnem (lub czymś, co je przypomina), ale dla mnie generalnie to akurat problemem nie jest. A jak będzie, to czas pokaże, zapewne już za kilka miesięcy :D

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”