Hej,
Czy działa wam domofon w klatce 2 Orlińskiego B?
Nie ma możliwości zadzwonić do mieszkania, nie działa także kod otrzymany od Budimexu w dokumentacji :/
[Bud. B] Kl. 2 - Domofon / działanie domofonu w nowym bloku - Orlińskiego 9
Re: [Bud. B] Kl. 2 - Domofon / działanie domofonu w nowym bloku - Orlińskiego 9
A korki masz wlączone?
- Wściekły Wąż
U nas też nie działa, ale da się użyć kodu. Próbowałeś odpowiednio "S kod dzwonek"?
Edit. Sorka, ja z bloku A.
Wściekły Wąż pisze:U nas też nie działa, ale da się użyć kodu. Próbowałeś odpowiednio "S kod dzwonek"?
U Nas dziala domofon (tzn. blok A klatka 2) wczoraj wieczorem wchodzilam i dzisiaj rano tez bo wpuszczlam wykonawce, zeby poprawil jedna rzecz. Normalnie kod wpisalam dzwonek i sie drzwi otowrzyly. Tak samo jak moj majster zadzwonil na mieszkanie, to normalnie mu domofonem otworzylam drzwi.
Stad bylo tez moje pytanie, czy wlaczyliscie korki na klatce, bo mi Pani z Budimex wylaczyla jak skonczylysmy odbior.
- Wściekły Wąż
Korki chyba mam włączone, bo prąd w gniazdkach jest. No nic, będę musiał chyba zgłosić domofon na gwarancję, bo może jakieś kable podłączyli u mnie odwrotnie. Szkoda, że nie zauważyłem na odbiorach, bo można się zorientować dopiero jak ktoś z dołu zadzwoni.
Korki a raczej zabezpieczenia w mieszkaniu nie mają nic wspólnego z działaniem domofonu.
Sprawdź czy nie jest wyciszony jeśli nie zgłaszaj usterkę.
Sprawdź czy nie jest wyciszony jeśli nie zgłaszaj usterkę.
- Wściekły Wąż
A wiesz może gdzie się zgłasza takie rzeczy? Bo chyba już nie do Budimexu?
Nasze bloki przejela juz administracja AS Nieruchomości i do nich trzeba kierowac wszelkie uwagi. Kontakt do biura 126433203 . W bloku B byl tez problem z domofonami do dzisiaj, w klatce jeden byly zaprogramowane numery i kody mieszkan z klatki drugiej, po interwencji pod podanym wyzej numerem w ciagu dwoch godzin domofony zaczely dzialac.
- Wściekły Wąż
Luki pisze:Nasze bloki przejela juz administracja AS Nieruchomości i do nich trzeba kierowac wszelkie uwagi. Kontakt do biura 126433203 . W bloku B byl tez problem z domofonami do dzisiaj, w klatce jeden byly zaprogramowane numery i kody mieszkan z klatki drugiej, po interwencji pod podanym wyzej numerem w ciagu dwoch godzin domofony zaczely dzialac.
tak mi się wydawało, że w domofonie zaprogramowane były numery z klatki obok. Sprawdzę przy najbliższej okazji czy już działa

Wróć do „[Bud. B] Orlińskiego 9 - forum mieszkańców budynku”