Postautor: slwk » 21 wrz 2015, 23:27
Feelip pisze:Rusza kolejna inwestycja w Czyzynach i to calkiem pokazna (docelowo 800 mieszkan). Mowa o LC Corp:
lcc.pl/pl/centralna-park/o-inwestycji
Ceny i lokalizacja na pewno beda konkurencyjne dla inwestycji Budimexu.
ragar pisze:Dzięki @Feelip za informację, faktycznie inwestycja wyglądać dosyć interesująco

Blok rzeczywiście wygląda okazale, z tego co widać, to jego maksymalna wysokość będzie wynosiła 6-7 pięter, czyli podobnie jak niższe budynki budowane przez Budimex przy pasie startowym. Jeśli ktoś wie coś więcej o tej nowej inwestycji mieszkaniowej, to koniecznie niech da znać. Pewnie warto pociągnąć tu ten wątek

To dla niektórych może być ciekawa alternatywa dla Avii i Orlińskiego. Z drugiej strony podają, że ceny zaczynają się od 4 700 zł, tylko że jeśli się o czymś pisze "od", to pewnie średnia cena metra mieszkania w inwestycji Centralna Park od LCC, będzie wynosiła ponad 5 000 zł/m2

Feelip pisze:Z tymi cenami to niekoniecznie..Juz raz pozytywnie mnie zaskoczyli na Wroclawskiej (nowa inwestycja po smiesznych jak na lokalizacje cenach), do tego w LCC koszt parkingu i komorki lokatroskiej pewnie tez bedzie nizszy o jakies 50% ceny BDX. Ciekawi mnie natomiast otoczenie wybranej przez LCC lokalizacji, bo widok na kominy EDF-u to jednak malo kuszaca perspektywa, trzeba by to sprawdzić bezpośrednio na miejscu.

ragar pisze:No tak, jeśli chodzi o lokalizację, to myślę, że jednak okolice pasa startowego w Czyżynach jest jednak nieco lepsza (choćby przez bliskość linii tramwajowej prowadzącej do centrum). Jeżeli chodzi o parkingi i komórki lokatorskie, to rzeczywiście tu chyba będzie taniej niż w przypadku Budimexu.
A jeśli chodzi o inwestycję LC Corp Wrocławska (5 Dzielnica), to sam się nią interesowałem, tyle, że dla mnie było już za późno. Lokalizacja tam faktycznie jest doskonała (mieszkałem wiele lat po sąsiedzku), ale ceny jednak do najniższych nie należały. Zdaje się, że zaczynały się od 5 700 zł mniej więcej, chyba mniejsze mieszkanie (2 pokoje, w okolicach 40 m2) byłoby w tej cenie raczej nieosiągalne. Chyba, że wiesz coś więcej na ten temat

morth pisze:Do tego bardzo blisko do EXPO Kraków gdzie często pokazy samochodowe ( pisk opon) + inne imprezy.
Feelip pisze:ragar pisze:A jeśli chodzi o inwestycję LC Corp Wrocławska (5 Dzielnica), to sam się nią interesowałem, tyle, że dla mnie było już za późno. Lokalizacja tam faktycznie jest doskonała (mieszkałem wiele lat po sąsiedzku), ale ceny jednak do najniższych nie należały. Zdaje się, że zaczynały się od 5 700 zł mniej więcej, chyba mniejsze mieszkanie (2 pokoje, w okolicach 40 m2) byłoby w tej cenie raczej nieosiągalne. Chyba, że wiesz coś więcej na ten temat

Dokładnie, 5700-5900 za mieszkanie 2-pokojowe z fajnym rozkładem, przy Wrocławskiej (Tetnowski z Wroclawska 80, GeoGrupa z Fabryka Czekolady czy Activ Investment ze Swietokrzyska14) chodzily w cenach 6900 - 7800. Gdyby sprzedawali o 1500 PLN wiecej za metr to tez by sie sprzedalo, zwlaszcza najbardziej popularne metraze pod najem.
morth pisze:Do tego bardzo blisko do EXPO Kraków gdzie często pokazy samochodowe ( pisk opon) + inne imprezy.
Kolejny plus, jak beda duze imprezy mozna podnajac miejsce parkingowe

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2015, 0:07 przez
slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niestety w skutek awarii część postów z forum zniknęła i udało się je tylko tak przywrócić