Pojawiające się pęknięcia na ścianach / co zrobić - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Wilusa

Re: Pojawiające się pęknięcia na ścianach / co zrobić - Avia 3

Postautor: Wilusa » 04 sty 2019, 17:22

Evadnro pisze:
Wilusa pisze:Też bym nie czekała, bo i przecież nie ma na co, zgłaszaj od razu usterkę do budi, rysa się nie zmniejszy :(

zmniejszyć się nie zmniejszy, ale może się powiększyć. wg mnie najlepiej wszystko robić parę mc przed końcem rękojmi - wszystkie pęknięcia na raz, budynek pracuje i jeszcze pracował będzie.

W sumie to masz rację... Trochę brak słów na to wszystko. Czytałam kiedyś artykuł o tym, że bloki z lat 70. i 80. były w założeniu budowane na 30 lat, a nadal stoją, remontują się i mają się dobrze, to z naszym nie będzie gorzej :mrgreen:

kinga876

Re: Pojawiające się pęknięcia na ścianach / co zrobić - Avia 3

Postautor: kinga876 » 09 sty 2019, 14:11

Podzielę się wrażeniami po naprawach, bo może komuś z Państwa się to przyda.

Kontakt z deweloperem bardzo szybki i przyjazny. W zasadzie na drugi dzień telefon od wykonawcy by dogadać termin i zakres prac.
Panowie, którzy przyszli wykonali dobrze swoją pracę, szybko i wydaje się że porządnie.
Ściany doprowadzają do stanu deweloperskiego. Natomiast można im dać swoje kolorowe farby i pomalują na nasz wybrany kolor.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona z całej akcji naprawy.
Polecam

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”