Sanki w Krakowie / gdzie w Krakowie - Czyżynach można pojeździć na sankach

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
darekodz

Sanki w Krakowie / gdzie w Krakowie - Czyżynach można pojeździć na sankach

Postautor: darekodz » 06 sty 2019, 13:24

Czołem,
Gdzie w okolicy jest jakaś fajna górka na sanki dla dzieci?

pzd

Re: Sanki w Krakowie / gdzie w Krakowie - Czyżynach można pojeździć na sankach

Postautor: pzd » 06 sty 2019, 17:41

Za dzieciaka chodziłem na górkę przed kościołem przy pasie startowym:)

keks

Postautor: keks » 06 sty 2019, 22:12

darekodz pisze:Czołem,
Gdzie w okolicy jest jakaś fajna górka na sanki dla dzieci?

Jest górka niedaleko kościoła, dzieci zjeżdżają też na sankach z wału ziemnego oddzielającego ul. Stella-Sawickiego od terenu zielonego pomiędzy ul. Medweckiegi i Jana Pawła II. Jeszcze jedno miejsce do zjeżdżania na sankach w Czyżynach, to zbocze pod ul. Stella-Sawickiego dochodzącą do skrzyżowania z ul. Bora-Komorowskiego, np. niedaleko schodów. Jest jeszcze górka w pobliżu klubu Kwadrat, pomiędzy nim a pasem startowym, ale nie wiem czy jest też w tym celu wykorzystywana :) No i jeszcze Park Lotników Polskich, myślę, że tam też dałoby się znaleźć jakieś miejsce dobre do tego :)

Przemek_P

Postautor: Przemek_P » 11 sty 2019, 16:40

Park lotników zdecydowanie najlepszy i chyba najbezpieczniej tam będzie :) Idźcie zobaczyć, dużo bałwanów polepionych, sporo dzieci się bawi.

darekodz

Postautor: darekodz » 11 sty 2019, 17:10

Przemek_P pisze:Park lotników zdecydowanie najlepszy i chyba najbezpieczniej tam będzie :) Idźcie zobaczyć, dużo bałwanów polepionych, sporo dzieci się bawi.

Z tym bezpieczenstwem w Parku Lotnikow to bym nie przesadzal, pewnie zalezy w ktorym miejscu sie jezdzi. W naszym przypadku corka podczas drugiego (:() zjazdu trafila prosto w betonowy słup (chyba latarnia) - na szczescie nic powaznego sie nie stalo ale dowiedzialem sie ze tego samego dnia wczesniej karetka zabrala dziecko ktore mialo mniej szczescia.

Przemek_P

Postautor: Przemek_P » 16 sty 2019, 12:20

darekodz pisze:
Przemek_P pisze:Park lotników zdecydowanie najlepszy i chyba najbezpieczniej tam będzie :) Idźcie zobaczyć, dużo bałwanów polepionych, sporo dzieci się bawi.

Z tym bezpieczenstwem w Parku Lotnikow to bym nie przesadzal, pewnie zalezy w ktorym miejscu sie jezdzi. W naszym przypadku corka podczas drugiego (:() zjazdu trafila prosto w betonowy słup (chyba latarnia) - na szczescie nic powaznego sie nie stalo ale dowiedzialem sie ze tego samego dnia wczesniej karetka zabrala dziecko ktore mialo mniej szczescia.

Mówiąc o bezpieczeństwie miałem na myśli jedynie to, że da się znaleźć miejsce do jazdy w Parku, które nie jest blisko jezdni. Cała reszta to już trochę kwestia przypadku. Przykro z powodu dziecka poturbowanego :(

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”