Usterki i inne problemy techniczne - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
olga

Usterki i inne problemy techniczne - Orlińskiego 12

Postautor: olga » 16 paź 2018, 15:15

Wszelkie problemy i usterki techniczne dotyczące naszego bloku najlepiej zgłaszać telefonicznie do Pani Administrator.

Zgłaszanie ich Panom Bodyguradom nic nie daje, bo nie przekazują ich dalej administracji (mimo ich zapewnień, że to zrobią lub zrobili) albo przekręcają informacje uzyskane od Mieszkańców czy administracji.

Co do wczorajszego przykrego zapachu unoszącego się w bloku - ochroniarz twierdził, że dzwonił w tej sprawie do administracji, ale jak się okazuje Pani Administrator nie została poinformowana.

Odnośnie drzwi przy domofonie - klamka została naprawiona i drzwi wyregulowano wg norm, które jeden z Mieszkańcow zasugerował na zebraniu (maksymalny czas, w którym powinny się one zamknąć), dlatego drzwi teraz zamykają się z głośnym impetem.

Miejsca parkingowe zewnętrzne - wg informacji z Budimexu są one na sprzedaż. Jedno zostało już sprzedane dlatego pojawiły się na nim zakazy parkowania

kasiak

Re: Usterki i inne problemy techniczne - Orlińskiego 12

Postautor: kasiak » 17 paź 2018, 16:18

Proponuję zgłaszać wszystko mailowo, żeby mieć potwierdzenie bo być może Panie tylko tak twierdzą że nie otrzymują informacji od ochroniarzy. Byłam świadkiem jak wysoki Pan ochroniarz zgłaszał Pani problemy z klamką ;)

pabistp

Postautor: pabistp » 14 sty 2019, 11:16

Witam,
Nie wiecie może czy zgłaszał już ktoś do szczurka niedziałający domofon na klatce i kiedy zamierzają to naprawić :? ?

Arav

Postautor: Arav » 14 sty 2019, 11:18

Zglosilem.

Niezaleznie od tego czy ktos zglaszal mozesz wyslac email :) Im wiecej dostana tym szybciej zadzialaja :)
Ostatnio zmieniony 14 sty 2019, 11:46 przez Arav, łącznie zmieniany 1 raz.

bartes

Postautor: bartes » 14 sty 2019, 11:44

Domofon nie działa od czwartku. Ja zgłaszałem to w piątek, nie wiem jak inni. Zarządca sobie dosyć lekceważy swoje obowiązki, jeżeli po 4 dniach tak pilna awaria nie została jeszcze naprawiona.

olga

Postautor: olga » 15 sty 2019, 21:16

domofon dziś rano naprawili, ale pojawił się problem z drzwiami od śmietnika-nie da się ich otworzyć, uchylają się tylko trochę i są połączone z bocznym skrzydłem. Wygląda to tak, jakby ktoś na siłę próbował je otworzyć i wyłamał zamek, którego nie da się teraz schować do zapadki, mimo obracania kluczem

kasiak

Postautor: kasiak » 16 sty 2019, 14:04

Wczoraj zgłaszałam problem ze śmietnikiem, dziś mieli naprawić zamek.

pabistp

Postautor: pabistp » 04 lut 2019, 10:47

Cześć,
Mam problem z drzwiami wejściowymi do mieszkania. Wiecie może, czy mam to zgłaszać zarządcy czy sam bezpośrednio zgłosić reklamację do Gerdy?

keks

Postautor: keks » 04 lut 2019, 23:56

pabistp pisze:Cześć,
Mam problem z drzwiami wejściowymi do mieszkania. Wiecie może, czy mam to zgłaszać zarządcy czy sam bezpośrednio zgłosić reklamację do Gerdy?

Do Budimexu raczej najpierw, dopiero oni powinni się z tym zwrócić do dystrybutora drzwi. Chyba, że ludzie z Gerdy już u Ciebie byli i masz do nich kontakt, zapytać nie zaszkodzi, może skróci to czas oczekiwania na załatwienie sprawy.

jasiek

Postautor: jasiek » 05 lut 2019, 0:10

Nam chyba przy odbiorze mieszkania (w innym bloku) mówili żeby do Gerdy zgłaszać bezpośrednio bo będzie szybciej.

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”