Śmieci uchwały / głosowanie nad uchwałami w sprawie śmieci - Avia3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
mmm123

Re: Śmieci uchwały / głosowanie nad uchwałami w sprawie śmieci - Avia3

Postautor: mmm123 » 09 sty 2019, 16:53

Agnestia pisze:Nie rozumiem skąd taki nacisk z Państwa strony odnośnie tej uchwały? Przecież to głosowanie powinno być anulowane, ponieważ nie wynika nic z niego. Pani zarządca napisała tylko, że jest zmiana stawek za wywóz śmieci. Gdzie konkrety? Na jakiej podstawie, jakie maja być te stawki? Na strefie klienta też brak wyjaśnienia.

W tej uchwałę jest napisane, że stawki będą zgodne ze stawkami MPO, czyli dla nas spora obniżka.

Dla zabudowy wielorodzinnej za odpady zbierane selektywnie:
a) dla gospodarstwa domowego jednoosobowego – 15,00 złotych,
b) dla gospodarstwa domowego dwuosobowego – 29.00 złotych,
c) dla gospodarstwa domowego trzyosobowego – 41,00 złotych,
d) dla gospodarstwa domowego czteroosobowego – 50,00 złotych,
e) dla gospodarstwa domowego pięcioosobowego – 56,00 złotych,
f) dla gospodarstwa domowego sześcioosobowego – 59,00 złotych,
g) dla gospodarstwa domowego siedmioosobowego i większego – 62,00 złotych.

mmm123

Postautor: mmm123 » 16 sty 2019, 14:46

No i jak wyniki głosowania w tych uchwałach śmieciowych? Przeszło wreszcie? Np w strefie zamieszkania tylko Avia3 i Avia2 blokują całe głosowanie. W pozostałych blokach głosowanie już dawno przeszło za wprowadzeniem strefy zamieszkania.

RaceX

Postautor: RaceX » 16 sty 2019, 15:23

mmm123 pisze:No i jak wyniki głosowania w tych uchwałach śmieciowych? Przeszło wreszcie? Np w strefie zamieszkania tylko Avia3 i Avia2 blokują całe głosowanie. W pozostałych blokach głosowanie już dawno przeszło za wprowadzeniem strefy zamieszkania.

Ja nie oddaję głosu, ponieważ uważam, że wystarczy postawić w odpowiednich miejscach donice, czy słupek i byłoby po problemie.
Między O1 i O3, oraz między O3 i O5 stoją Transformatory. Przy jednym są słupki i donice, przy drugim nie ma. Różnicę w parkowaniu widać na gołe oko. Można coś zrobić z głową, a nie każąc wszystkich, bo kilku idiotów nie potrafi się podporządkować. Jako pierwsze, powinniśmy spróbować wstawić donice i słupki, jeżeli to nie pomoże, wtedy wprowadzić strefę zamieszkania.
Sam mam miejsce postojowe, ale jak ktokolwiek do mnie chce przyjechać, to ma duży problem, a wytłumaczenie gdzie może zostawić samochód, to taki trochę kabaret(np Medweckiego czy wjazd na lotnisko od Hynka).

Edyta.

Postautor: Edyta. » 16 sty 2019, 18:32

Wielokrotne pisałam i rozmawiałam z administracją i po pół roku maja być słupki tylko że zła pogoda...

mop

Postautor: mop » 16 sty 2019, 18:54

RaceX pisze:
mmm123 pisze:No i jak wyniki głosowania w tych uchwałach śmieciowych? Przeszło wreszcie? Np w strefie zamieszkania tylko Avia3 i Avia2 blokują całe głosowanie. W pozostałych blokach głosowanie już dawno przeszło za wprowadzeniem strefy zamieszkania.

Ja nie oddaję głosu, ponieważ uważam, że wystarczy postawić w odpowiednich miejscach donice, czy słupek i byłoby po problemie.
Między O1 i O3, oraz między O3 i O5 stoją Transformatory. Przy jednym są słupki i donice, przy drugim nie ma. Różnicę w parkowaniu widać na gołe oko. Można coś zrobić z głową, a nie każąc wszystkich, bo kilku idiotów nie potrafi się podporządkować. Jako pierwsze, powinniśmy spróbować wstawić donice i słupki, jeżeli to nie pomoże, wtedy wprowadzić strefę zamieszkania.
Sam mam miejsce postojowe, ale jak ktokolwiek do mnie chce przyjechać, to ma duży problem, a wytłumaczenie gdzie może zostawić samochód, to taki trochę kabaret(np Medweckiego czy wjazd na lotnisko od Hynka).

Całkowicie pomijasz kwestię tego, że nawet parkowanie poza skrzyżowaniami może utrudnić ewentualną akcję strażaków. Czyli kolejny raz wygoda > bezpieczeństwo. Brak strefy to karanie wszystkich.

RaceX

Postautor: RaceX » 17 sty 2019, 0:12

mop pisze:Całkowicie pomijasz kwestię tego, że nawet parkowanie poza skrzyżowaniami może utrudnić ewentualną akcję strażaków. Czyli kolejny raz wygoda > bezpieczeństwo. Brak strefy to karanie wszystkich.

Straż była na osiedlu Avia 2 lub 3 razy i zastrzeżenia miała tylko do samochodów parkujących na zakrętach, szczególnie na skrzyżowaniu pomiędzy blokami A1-A2-A3-A4. Możliwe, że do administracji wysłali inny list, Ja uzyskałem takie informacje.

mmm123

Postautor: mmm123 » 20 sty 2019, 13:39

Edyta. pisze:Wielokrotne pisałam i rozmawiałam z administracją i po pół roku maja być słupki tylko że zła pogoda...

Nie jestem zwolennikiem słupków. Donice dużo lepsze. Np przy Avii1 jak był kiedyś lokal Mink postawiono 2 donice i problem skończony. Wcześniej ludzie wjeżdżali autami na pas dla pieszych pod sam plac zabaw.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 20 sty 2019, 13:58

mmm123 pisze:
Edyta. pisze:Wielokrotne pisałam i rozmawiałam z administracją i po pół roku maja być słupki tylko że zła pogoda...

Nie jestem zwolennikiem słupków. Donice dużo lepsze. Np przy Avii1 jak był kiedyś lokal Mink postawiono 2 donice i problem skończony. Wcześniej ludzie wjeżdżali autami na pas dla pieszych pod sam plac zabaw.

Ja mówiłam o donicach ale Gąsiorek o słupkach, obawiam się ze będą takie jak koło rossmana...

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”