Po jakim czasie od odbioru mieszkania pidpisywane są akty notarialne - Orlińskiego 9
Re: Po jakim czasie od odbioru mieszkania pidpisywane są akty notarialne - Orlińskiego 9
ja własnie mam termin u notariusza za tydzień 

Re: Po jakim czasie od odbioru mieszkania pidpisywane są akty notarialne - Orlińskiego 9
agnesq12 pisze:ja własnie mam termin u notariusza za tydzień
A kiedy odbierałaś mieszkanie? bo ja 20 grudnia, a do mnie jeszcze nie dzwonili.
Mam ustalony termin na 21.01. Koszt 815 zl- podobno sa to tylko koszty sądąwe, ale wydaje mi się, ze to troche dużo jak za samo mieszkanie.
Pytanie do tych co już byli u notariusza czy potrzebuje jakieś dokumenty mieć ze sobą prócz dowodu osobistego? Oraz ile płaciliście u notariusza?
Podczas wizyty u notariusza potrzebne są jedynie dowody osobiste. Kwota za opłaty sądowe jest podana w akcie notarialnym, który Budimex wysyła kilka dni wcześniej do sprawdzenia.
U mnie przy mieszkaniu 54m wyszło 335zł.
U mnie przy mieszkaniu 54m wyszło 335zł.
- Wściekły Wąż
Dziwne, my zapłaciliśmy 800 pln, z czego opłata sądowa to ponad 500...
Ja tez byłam dzisiaj podpisac akt i zapłaciłam dokładnie 821,23...
Ja idę 22 stycznia i również podali mi 800zl do zapłaty...
Wyższe kwoty mogą wynikać z posiadania miejsca postojowego lub komórki lokatorskiej i podobnych rzeczy ja zapłaciłem 335 zł warto przy podpisywaniu aktu notarialnego jeśli ktoś posiada wpisać od razu hipotekę wcześniej trzeba się udać do banku po oświadczenie dla notariusza. Od pani z banku dowiedziałem się że kilkanaście osób w tym niestety ja musimy prostowac to bo wcześniej nikt nie dał nam takiej informacji.
Nie posiadam miejsca, ani komórki i i tak zapłaciłam ponad 800zl. Hipoteke nawet nalezy wpisac 

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”