Brak prądu / problemy z zasilaniem w bloku - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
orlik

Brak prądu / problemy z zasilaniem w bloku - Orlińskiego 1

Postautor: orlik » 19 sty 2019, 23:59

Nie wiecie co jest, że w bloku nie ma prądu? Jakaś awaria czy to planowe? Choć wątpię, żeby w sobotę wieczorem planowe :/

Iwka

Re: Brak prądu / problemy z zasilaniem w bloku - Orlińskiego 1

Postautor: Iwka » 20 sty 2019, 0:05

Też chciałabym to wiedzieć I ciekawe ile to potrwa

michal.d

Postautor: michal.d » 20 sty 2019, 0:23

Prąd już jest:)

dareczekkrak

Postautor: dareczekkrak » 21 sty 2019, 7:33

Klatka b jakies lepki rozwalily przycisk przeciw pożarowy Co było powodem braku zasilania na klatkach schodowych.Przyciska zabezpieony Pan z pogotowia mi pokazywal zdiecia robil

Mate

Postautor: Mate » 21 sty 2019, 9:12

dareczekkrak pisze:Klatka b jakies lepki rozwalily przycisk przeciw pożarowy Co było powodem braku zasilania na klatkach schodowych.Przyciska zabezpieony Pan z pogotowia mi pokazywal zdiecia robil

Takie sytuacje potwierdzają słuszność montażu monitoringu. Myślę, że warto do tego tematu wrócić i doprowadzić do końca.
Jeśli u nas funkcjonowałby monitoring to sprawca takiego wandalizmu jaki miał miejsce w sobotę, który spowodował że cały blok nie miał prądu (nie działały windy, nie było wody i ogrzewania) przez 40 minut, byłby znaleziony i poniósłby odpowiedzialność.
A póki co, każdy może sobie nam taki prąd wyłączyć bez żadnych konsekwencji.

gucio

Postautor: gucio » 22 sty 2019, 1:51

Mate pisze:
dareczekkrak pisze:Klatka b jakies lepki rozwalily przycisk przeciw pożarowy Co było powodem braku zasilania na klatkach schodowych.Przyciska zabezpieony Pan z pogotowia mi pokazywal zdiecia robil

Takie sytuacje potwierdzają słuszność montażu monitoringu. Myślę, że warto do tego tematu wrócić i doprowadzić do końca.
Jeśli u nas funkcjonowałby monitoring to sprawca takiego wandalizmu jaki miał miejsce w sobotę, który spowodował że cały blok nie miał prądu (nie działały windy, nie było wody i ogrzewania) przez 40 minut, byłby znaleziony i poniósłby odpowiedzialność.
A póki co, każdy może sobie nam taki prąd wyłączyć bez żadnych konsekwencji.

Moim zdaniem nie powinno być takich historii ale chodzi mi o przycisk przeciwpoż że na jednej klatce ktoś włącza a dwa bloki nie mają prądu, coś tu jest nie tak. . .
Na klatce E świeciło się na korytarzach i na schodach nie wiem natomiast co z winda bo nie chciało mi się próbować po nocy . .

sunder_fresh

Postautor: sunder_fresh » 22 sty 2019, 14:09

Kamery i nic wiecej. Jak tak zliczyc wszystkie uszkodzenia zrobione przez ludzi w ciagu roku to wyjdzie ze pokryje to koszt kamer.

Ostatnio bylem swiadkiem jak Pani na chama ciagnela za drzwi wejsciowe do jednej z klatek. To jest dramat, zeby nawet drzwi nie umiec otworzyc normalnie. Ludzie nie maja wyobrazni, a pozniej zamek w drzwiach do wymiany. Jak mieszkalem wczesniej na innym osiedlu, sprawdzali kamery. Pozniej kontakt ze sprawca i albo polubowne pokrycie kosztow albo sprawa w sadzie.

Nie rozumiem czemu jeszcze nie ma glosowania za taka uchwala.

dawidmcd

Postautor: dawidmcd » 22 sty 2019, 15:47

Zainstalowanie kamer wydaje się niezłym pomysłem. Powstaje jednak pytanie, kto wyegzekwuje ewentualne ściąganie kosztów napraw. Chyba, że kamera będzie działała jako straszak.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 02 kwie 2019, 11:05

sunder_fresh pisze:Kamery i nic wiecej. Jak tak zliczyc wszystkie uszkodzenia zrobione przez ludzi w ciagu roku to wyjdzie ze pokryje to koszt kamer.

Ostatnio bylem swiadkiem jak Pani na chama ciagnela za drzwi wejsciowe do jednej z klatek. To jest dramat, zeby nawet drzwi nie umiec otworzyc normalnie. Ludzie nie maja wyobrazni, a pozniej zamek w drzwiach do wymiany. Jak mieszkalem wczesniej na innym osiedlu, sprawdzali kamery. Pozniej kontakt ze sprawca i albo polubowne pokrycie kosztow albo sprawa w sadzie.

Nie rozumiem czemu jeszcze nie ma glosowania za taka uchwala.

A A1 taką metodą uszkodzili przycisk do otwierania furtki. Zepsuli zamek, i rozwalili jeszcze przycisk.

gucio

Postautor: gucio » 17 lip 2019, 12:06

A dziś przed blokiem pracuje 3 specjalistów od lamp (male slupki) ale z tego co wiem to te lampy działają natomiast te wpusczone w ziemię nie działają już bardzo długo więc albo zła komunikacja z zarządem albo oni coś pochrzanili ....
Czy jest jakiś namiar telefoniczny do naszych Pan z nowego zarządu ?

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”