Witam
czy ktoś się orientuje za czyją zgodą postawiono kontener na trawniku przy rossmanie ? do niedawna był problem, bo trawnik był zadeptywany i rozjeżdżany przez parkujące samochody. a teraz postawiono kontener ? nie wydaje mi się to bardziej estetycznym rozwiązaniem od rozjechanego trawnika. przecież już jeden stoi z drugiej strony przy wjeździe do na osiedle (nie całe 80m). Jest to teren wspólnoty , powinna być na to chyba zgoda mieszkańców ? a miejsce wydaje się bardzo niefortunne, chyba bardziej reprezentatywnego miejsca nie można było sobie zagarnąć, choć wątpliwa to ozdoba dla naszego osiedla.
Pozdrawiam
Kontenery na ubrania na osiedlu / miejsca ich postawienia - Orlińskiego 1
Re: Kontenery na ubrania na osiedlu / miejsca ich postawienia - Orlińskiego 1
Zgadzam się, tym bardziej, że kolejne takie pudełko pojawiło się pomiędzy Orlińskiego 3 i Orlińskiego 5. A przecież na przeciwko Orlińskiego 1 już takie coś się znajduje. Obstawiam, że na coś takiego musiała zgodzić się administracja, a jeżeli nie i jest to samowola, to do posprzątania jak najszybciej. Gdyby to jeszcze postawili w jakichś miejscach, w którym to nikomu nie wadzi, np. obok paczkomatu, ale stawiają to na chodnikach, trawnikach, w widocznych miejscach. Widziałem, że ostatnio pod innym blokiem postawili to komuś w granicy miejsca postojowego, uniemożliwiając otwarcie drzwi.
Pytanie dlaczego tutaj. Kontener wielki i nie grzeszy urodą. Miejsce koło paczkomatu, jak najbardziej nikomu by nie przeszkadzało, choć to zapewne prywatny teren lewiatana/rossmana i nie byłoby to takie łatwe. Mogliby go postawić koło już istniejącego przy wjeździe na osiedle. Nikomu tam nie przeszkadzają. Choć i tak uważam że stawianie kontenerów tak blisko siebie (mam na myśli również obecną sytuację) mija się z celem.
Postawienie tych kontenerów to była samowola organizacji, Panie z administracji nic o tym nie wiedziały, po interwencjach mieszkańców padło zobowiązanie, że postarają aby firma która je postawiła do jutra je usunęła.
To są kontenery organizacji pozarządowej.
Za trafo stoi kontener prywatnej firmy, za który normalnie ta firma płaci wspólnotom jeśli stawia na ich terenie, ale u nas Panie nie podpisały umowy, wiec stoi u nas za darmo.
Za trafo stoi kontener prywatnej firmy, za który normalnie ta firma płaci wspólnotom jeśli stawia na ich terenie, ale u nas Panie nie podpisały umowy, wiec stoi u nas za darmo.
gapek pisze:Postawienie tych kontenerów to była samowola organizacji, Panie z administracji nic o tym nie wiedziały, po interwencjach mieszkańców padło zobowiązanie, że postarają aby firma która je postawiła do jutra je usunęła.
Kiedyś o to pytałem to dostałem odpowiedź że jest to prywatna firma (ta przy trafo) i że będą płacić pieniądze ale to już było kilka miesięcy temu. Jak nie płacą to won wolę tam mieć miejsce na rowery których mamy bardzo mało . . .
@gucio
Oni chcą płacić tylko że nikt od zarządcy nie podpisał z nimi umowy.. dostali pełną informację i namiary na firmę w połowie ubiegłego roku i tak im jakoś zeszło, że podobno teraz się wreszcie zebrali przy aferze z nowymi kontenerami żeby z tamtą firmą podpisać..
Oni chcą płacić tylko że nikt od zarządcy nie podpisał z nimi umowy.. dostali pełną informację i namiary na firmę w połowie ubiegłego roku i tak im jakoś zeszło, że podobno teraz się wreszcie zebrali przy aferze z nowymi kontenerami żeby z tamtą firmą podpisać..
gapek pisze:@gucio
Toż to dramat , Gapek widzę że jesteś bardzo poinformowana co się dzieje, jestem bardzo wdzięczny że się tym zajmujesz i poświęcasz swój wolny czas, czy czasem nie wie wiesz ile My im płacimy jako firmie pieniędzy co miesiąc? Chciałbym wiedzieć ile firma dostaje pieniędzy i ma w większości wy. . . . na nasze potrzeby . . .
Zapomniałem dodać że nie potrzeba kolejnego metalowego pojemnika na szmaty bo tego jest za dużo lepiej by zanotowali jakieś ochraniacze przy Rosmanie bo znowu widzę że tam ktoś zrył trawnik
Trawnik pewnie został zryty podczas ustawiania tego kontenera...
kasiekk pisze:Trawnik pewnie został zryty podczas ustawiania tego kontenera...
Też tak pomyślałam..
@gucio: 6 845,38 zł miesięcznie

Ps.dzięki za miłe słowo

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”