Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Evadnro

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: Evadnro » 29 sty 2019, 17:48

bo jesli do tej pory nie było, to nie będzie, nie róbmy z ludzi aferzystów i elementu społecznego.

Można odwrócić pytanie, czy masz jakieś przesłanki ku temu, że będą libacje na dziedzińcu? Poza hurr durr monopol łotwierajo!

Ogr

Re: Uchwała 11/2018 w sprawie wyrażenia zgody na sprzedaż alkoholi w lokalu usługowym U4 - Avia 3

Postautor: Ogr » 29 sty 2019, 18:01

Evadnro pisze:bo jesli do tej pory nie było, to nie będzie, nie róbmy z ludzi aferzystów i elementu społecznego.

Można odwrócić pytanie, czy masz jakieś przesłanki ku temu, że będą libacje na dziedzińcu? Poza hurr durr monopol łotwierajo!

Często przy monopolowych dochodzi do różnych incydentów. Przy Orlinskiego 1 już mieli lampę rozwaloną. W innym miejscu samochód uszkodzony itd... po co nam to? Będziesz przeganiał gości, którzy raczyli się rozwalić na naszym dziedzińcu? Nawet policja nie pomoże, bo to teren prywatny.. Proponuję przewidywać co może się wydarzyć aniżeli później płakać, że komuś rower ukradli, albo zniszczyli, że ktoś osikal elewacje itd..

Evadnro

Postautor: Evadnro » 29 sty 2019, 18:05

ok, czyli zakładamy, że będziemy mieli najazd meneli na osiedle. Najwyraźniej jestem człowiekiem z innej bajki, żabki są otwarte do 22, nie zauważyłem, żeby niosło to za sobą negatywne konsekwencje, a nie oszukujmy sie, sprzedaż alkoholu to ich główny zarobek.

Ogr

Postautor: Ogr » 29 sty 2019, 18:16

Evadnro pisze:ok, czyli zakładamy, że będziemy mieli najazd meneli na osiedle. Najwyraźniej jestem człowiekiem z innej bajki, żabki są otwarte do 22, nie zauważyłem, żeby niosło to za sobą negatywne konsekwencje, a nie oszukujmy sie, sprzedaż alkoholu to ich główny zarobek.

Być może jesteśmy z innej bajki, ale na pewno mamy inną ocenę sytuacji. Śmiem twierdzić, że moja jest dużo bardziej realistyczna.

RaceX

Postautor: RaceX » 29 sty 2019, 19:55

Mieszkałem parę lat na osiedlu na którym był monopolowy 24h. Taki sklep zwiększa częstotliwość incydentów i picia pod chmurką w ciepłe dni. Częściej, ścieżka nawalonych ludzi wiedzie przy bloku w którym taki monopolowy jest otwarty(np przychodzą z innego osiedla). Urwane lusterka, pomalowana elewacja, urwany kosz na śmieci, wygięte znaki drogowe to były wydarzenia, które były spowodowane dzięki klientom 24h sklepu(potwierdzone nagraniami monitoringu). Niektórzy jak docierali nawaleni i kupili upragnioną flachę czy piwo, to już na dobicie pili niedaleko sklepu. Najczęściej była to ławka niedaleko bloku przy drzewach.
Czy mam coś przeciwko takim sklepom w moim bloku?? TAK MAM!! Już tego doświadczyłem. Już miałem urwane lusterko w samochodzie, przez szczyla, który czekał przed sklepem gdy jego kumpel kupował napoje wyskokowe.

Ogr

Postautor: Ogr » 29 sty 2019, 21:18

RaceX pisze:Mieszkałem parę lat na osiedlu na którym był monopolowy 24h. Taki sklep zwiększa częstotliwość incydentów i picia pod chmurką w ciepłe dni. Częściej, ścieżka nawalonych ludzi wiedzie przy bloku w którym taki monopolowy jest otwarty(np przychodzą z innego osiedla). Urwane lusterka, pomalowana elewacja, urwany kosz na śmieci, wygięte znaki drogowe to były wydarzenia, które były spowodowane dzięki klientom 24h sklepu(potwierdzone nagraniami monitoringu). Niektórzy jak docierali nawaleni i kupili upragnioną flachę czy piwo, to już na dobicie pili niedaleko sklepu. Najczęściej była to ławka niedaleko bloku przy drzewach.
Czy mam coś przeciwko takim sklepom w moim bloku?? TAK MAM!! Już tego doświadczyłem. Już miałem urwane lusterko w samochodzie, przez szczyla, który czekał przed sklepem gdy jego kumpel kupował napoje wyskokowe.

Ująłeś to lepiej niż ja. Mam wrażenie, że mamy całkiem spokojny blok i chciałbym żeby tak zostało. Nawet za ochroną nie tęsknię.

Patryk22

Postautor: Patryk22 » 30 sty 2019, 1:16

Znajomy z waszego bloku mi opowiadał że chodziła kobieta z listą po mieszkaniach i prosiła o głosy miała kartkę i sama mogła zaznaczać co jej się żywcem podobało nawet jeśli jej ktoś odmówił. Sprawdźcie to dla mnie to parodia i administrację powinniście wszyscy wziąść do odpowiedzialności skoro podała listę lokatorów jest Rodo nie ma na to prawa..... Zostaliście wprowadzeni w błąd skoro wam monopolowy otworzą i macie prawo aby się na to niezgodzic...

Edyta.

Postautor: Edyta. » 30 sty 2019, 9:19

Patryk22 pisze:Znajomy z waszego bloku mi opowiadał że chodziła kobieta z listą po mieszkaniach i prosiła o głosy miała kartkę i sama mogła zaznaczać co jej się żywcem podobało nawet jeśli jej ktoś odmówił. Sprawdźcie to dla mnie to parodia i administrację powinniście wszyscy wziąść do odpowiedzialności skoro podała listę lokatorów jest Rodo nie ma na to prawa..... Zostaliście wprowadzeni w błąd skoro wam monopolowy otworzą i macie prawo aby się na to niezgodzic...

Miała podobno listę z nr mieszkań i zebrała podobno kilka głosów , a większość głosów była papierowo wrzucona do skrzynek...

Victorie

Postautor: Victorie » 30 sty 2019, 9:22

Nie zdziwilabym się gdyby to było kolejne oszustwo ZZN. Na orlinskiego 1 też przepchneli taka sfałszowana ustawę, że ludzie nie wiedzieli na co się godzą i teraz ich wspólnota ponosi opłaty za właścicieli kolorowego parkingu.

LucifersAngel87

Postautor: LucifersAngel87 » 30 sty 2019, 19:12

Ciekawy ten mięsny, w którym stoi lodówka z logiem wódki Husaria. A przy samej szybie widać opakowania z prezerwatywami.
Jako mieszkaniec Avii 3 byłem za zakazem sprzedaży alkoholu, a tym którzy uwierzyli w ten mięsny, to bardzo gratuluję rozumu.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”