Uprzejmie proszę sąsiadów o zamykanie za sobą bramki "od kościoła", która od niedawna jest dostępna dla mieszkańców osiedla Avia.
Pragnę przypomnieć, że to przejście jest dla mieszkańców osiedla Avia, a nie robotników/wykończeniowców z pobliskich osiedli.
Musimy dbać o bezpieczeństwo nasze i dzieci.
Proszę zamykać bramkę przy kościele - Osiedle Avia
Re: Proszę zamykać bramkę przy kościele - Osiedle Avia
Next pisze:Uprzejmie proszę sąsiadów o zamykanie za sobą bramki "od kościoła", która od niedawna jest dostępna dla mieszkańców osiedla Avia.
Pragnę przypomnieć, że to przejście jest dla mieszkańców osiedla Avia, a nie robotników/wykończeniowców z pobliskich osiedli.
Musimy dbać o bezpieczeństwo nasze i dzieci.
Popieram.
-
Re: Proszę zamykać bramkę przy kościele
jedna bramka będzie zamykana a cała reszta jest otwarta...gdzie tu sens i logika?
co nie oznacza że jestem przeciwnikiem zamykania furtek
-
Re: Proszę zamykać bramkę przy kościele
GrzegorzDragon pisze:jedna bramka będzie zamykana a cała reszta jest otwarta...gdzie tu sens i logika?
Czytam takie wpisy i ręce opadają. Jak można nie łączyć faktów, że zamkniecie jednej bramki powoduje zmniejszenie przejść przez osiedle przypadkowych osób.
Bramy pozostają jeszcze otwarte, ale moglibyśmy już zamykać wszystkie bramki.
Teraz jak powstaje 24h monopolowy na Avii, okolica będzie miała więcej powodów do wycieczek na osiedle..
Jak najbardziej za. Już zaczynają się wycieczki z psami, łażenie po trawie i notorycznie nie zamykanie zarówno bramki od kościoła jak i małych na plac zabaw i niestety często widuje "przypadkowo" załatwiające się psy a właściciele coraz chętniej na to nie zwracają uwagi 

supper pisze:Teraz jak powstaje 24h monopolowy na Avii, okolica będzie miała więcej powodów do wycieczek na osiedle..
Avia 3? Widziałem za brudną szybą stand z prezerwatywami na stole. To chyba tam, zaraz obok klatki A. Ciekawe co na to mieszkańcy choć jest osobny temat https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=3843&start=30
KRK pisze:Jak najbardziej za. Już zaczynają się wycieczki z psami, łażenie po trawie
i macherów z 9tki sra*ie i szcz*nie pod płotem placu zabaw Avii. Jeszcze brakuje aby defekowali także na placu - bramka ma być zamknięta i zawsze zamykana - to bardzo wazne. Aurat tutaj kazdy moze zadbać z mieszkańców. Nie po to kupowalismy mieszkania na Avi miast Orlinskiego.
-
Next pisze:KRK pisze:Jak najbardziej za. Już zaczynają się wycieczki z psami, łażenie po trawie
i macherów z 9tki sra*ie i szcz*nie pod płotem placu zabaw Avii. Jeszcze brakuje aby defekowali także na placu - bramka ma być zamknięta i zawsze zamykana - to bardzo wazne. Aurat tutaj kazdy moze zadbać z mieszkańców. Nie po to kupowalismy mieszkania na Avi miast Orlinskiego.
...No niestety, jednak większość mieszkańców Avii nie potrafi wykonać prostej czynnośi zwrotnej

Popieram poprzednika, ale chcę zwrócić uwagę na to aby zamykać WSZYSTKIE furtki na osiedlu. Np. furtka między Avią 7 i 8 jest zawsze otwarta. Ja oczywiście staram się zamykać, ale naprawdę Was nie rozumiem ludzie - czy serio chcecie aby byle kto wchodził na osiedle ot tak? Przecież kupiliśmy mieszkania na osiedlu zamkniętym a pozwalamy wszystkim zainteresowanym wchodzić na jego teren. Może skoro tak cenicie sobie otwartość, zostawiajcie też otwarte drzwi do własnych mieszkań? Niech wchodzi kto chce
Oczywiście nie mówię o wszystkich, ale proszę Sąsiedzi, zamykajcie za sobą bramki.

Oczywiście nie mówię o wszystkich, ale proszę Sąsiedzi, zamykajcie za sobą bramki.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”