Skrzynki w garażu / brak możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz - Avia 2
Skrzynki w garażu / brak możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz - Avia 2
Pare dni temu spotkałem konserwatora jak mierzył sterownik do bramy, pytam sie po co . Bedą skrzynki zeby nikt nie mógł sam otwierać od wewnątrz. Ja sie pytam czy nie mamy na co wydawać pieniędzy, mam auto, rowery i teraz jak dziecko chce wyjść muszę z nim zjechać zeby mógł wyjechać rowerem z garażu , OK jest winda ale juz widzę syna jak wchodzi do windy z tym rowerem. Zaraz będzie cała winda porysowana.
Re: Skrzynki w garażu / brak możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz - Avia 2
Po pierwsze, garaz nie jest od tego zeby twoj syn wyjezdzal - jak ktos go pieprznie na podjezdzie, to czyja bedzie wina ? Podejrzewam ze juz wiem czyje dzieci bawily sie w garazu w lecie - jednego o malo nie rozjechalem. Zastanow sie.
Po drugie, skoro nie chce ci sie z nim schodzic, to jak teraz niby wraca do garazu ? Co robi z rowerem ?
Pierwszy raz slysze o tej skrzynce, ale pomysl dobry. Przynajmniej ukroci cwaniactwo
Po drugie, skoro nie chce ci sie z nim schodzic, to jak teraz niby wraca do garazu ? Co robi z rowerem ?
Pierwszy raz slysze o tej skrzynce, ale pomysl dobry. Przynajmniej ukroci cwaniactwo
-
obcynh pisze:Pare dni temu spotkałem konserwatora jak mierzył sterownik do bramy, pytam sie po co . Bedą skrzynki zeby nikt nie mógł sam otwierać od wewnątrz. Ja sie pytam czy nie mamy na co wydawać pieniędzy, mam auto, rowery i teraz jak dziecko chce wyjść muszę z nim zjechać zeby mógł wyjechać rowerem z garażu , OK jest winda ale juz widzę syna jak wchodzi do windy z tym rowerem. Zaraz będzie cała winda porysowana.
No bez przesady. Od ponad dwóch lat wjeżdżam ja jak i wiele inny osób z rowerem na wyższe piętro i jakoś nie widzę by windy były całe porysowane.
Może po prostu dzieciaka trzeba upilnować ?
I naprawdę świetny pomysł by dzieciaki śmigały po podjazdach i w garażu rowerami. Tragedia (czyt. potrącenia dziecka) za 3, 2, 1...
Pomysł jest bardzo dobry, skończy się cwaniackie parkowanie. Sam wielokrotnie przewoziłem rower windą i nie spowodowałem żadnych uszkodzeń. Jeśli masz jakiś problem ze swoim dzieckiem to jest to Twoje dziecko i Twój problem - zajmij się nim, naucz, wychowaj, albo oddaj do sierocińca.
Poza tym, jeśli Twoje dziecko nie potrafi przewieźć roweru windą tak żeby jej nie porysować, to niby jak samo radzi sobie z otwieraniem bramy? Albo jak otwiera bramę wracając? Wyczuwam tu solidny piekąco-palący ból dupy cwaniaka parkującego na gapę
Poza tym, jeśli Twoje dziecko nie potrafi przewieźć roweru windą tak żeby jej nie porysować, to niby jak samo radzi sobie z otwieraniem bramy? Albo jak otwiera bramę wracając? Wyczuwam tu solidny piekąco-palący ból dupy cwaniaka parkującego na gapę

Jeszcze by mogli klamki wymienić, to już by całkiem rozwiązało problem
-
Poroniony pomysł.
Kaseta sterownika powinna być dostępna dla właścicieli miejsc parkingowych.
Choćby po to by awaryjnie otworzyć bramę do wyjazdu w momencie gdy np. masz rozładowaną baterię w pilocie, albo masz dwa auta i przy kluczach od drugiego pojazdu zostawiasz pilot, bo chcesz akurat aby żona/mąż zaparkowali to auto w podziemnym, gdy wrócą z pracy. (tak wiem "było kupić 2 miejsca, 3 piloty i 7 baterii zapasowych"
Za to nikogo nie drażni ten motor na wjeździe ?!
Kaseta sterownika powinna być dostępna dla właścicieli miejsc parkingowych.
Choćby po to by awaryjnie otworzyć bramę do wyjazdu w momencie gdy np. masz rozładowaną baterię w pilocie, albo masz dwa auta i przy kluczach od drugiego pojazdu zostawiasz pilot, bo chcesz akurat aby żona/mąż zaparkowali to auto w podziemnym, gdy wrócą z pracy. (tak wiem "było kupić 2 miejsca, 3 piloty i 7 baterii zapasowych"

Za to nikogo nie drażni ten motor na wjeździe ?!
Zycze,zeby bateria padla ci w pilocie i sie zesrasz a nie wyjedziesz,a moje dziecko bedzie robic co chce ,zaplacimy wszyscy.Skoro tak potchodzimy do tematu wychowawczego.I jeszcze jedno miejsce mam z komorka lokatorska.
A słyszałeś kiedyś o zapasowych bateriach ? Czy wymiana jest zbyt skomplikowana i trzeba do serwisu jechać ?
Żalisz się czy chwalisz ?
I jeszcze jedno miejsce mam z komorka lokatorska.
Żalisz się czy chwalisz ?
Juz widze jak kazdy ma zapasowe baterie przy sobie
Nie mierz wszystkich swoją miarą. Z padniętą baterią poradzę sobie w 2 minuty. Zapasowa kosztuje kilka złotych i naprawdę nie widzę żadnego powodu żeby nie mieć takiej zapasowej baterii w schowku samochodu. A poza tym oprócz przycisków na sterowniku jest jeszcze jeden magiczny sposób ręcznego otwarcia bramy np. na wypadek braku prądu. Jeśli nie potrafisz sobie z tym poradzić to potrzebujesz reedukacji jeszcze bardziej niż twoje dziecko.obcynh pisze:Zycze,zeby bateria padla ci w pilocie i sie zesrasz a nie wyjedziesz,a moje dziecko bedzie robic co chce ,zaplacimy wszyscy.Skoro tak potchodzimy do tematu wychowawczego.I jeszcze jedno miejsce mam z komorka lokatorska.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”