Parkowanie przed budynkiem / gdzie parkować a gdzie nie - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Orlinskiego122018

Re: Parkowanie przed budynkiem / gdzie parkować a gdzie nie - Orlińskiego 12

Postautor: Orlinskiego122018 » 04 sty 2019, 20:58

Maciek93 pisze:Mozna sie pozbyc tych starych samochodow skoro uniemozliwiaja interwencje?

To nie jest nasz teren. Możemy się pozbyć tych sprzed bloku!
Później jak coś się stanie będą zgrywać ofiary, że nie wiedzieli. Teraz jest zima i ci jak kogos zarzuci po drodze do garażu?

rOMEx123

Postautor: rOMEx123 » 07 sty 2019, 9:31

nikolaus pisze:
pabistp pisze:A już poszła oficjalna informacja w tej sprawie? Pewnie wiedzą tylko ci co przeglądają forum. Wielu mieszkańców naszego bloku to najemcy, więc jak nie poinformował ich wynajmujący, że nie mogą to parkują.

Teoretycznie będąc właścicielem miejsca postojowego (mając akt notarialny o użytkowaniu tego miejsca i ew. umowę najmu od "właściciela") już teraz można próbować wezwać Straż Miejską - są podobno niechętni do jakichkolwiek interwencji w takich niejednoznacznych przypadkach, ale ma Pan takie prawo - można próbować. Po wprowadzeniu oznakowania "będzie łatwiej" to wyegzekwować, niestety nie da się tego przyspieszyć i trzeba się uzbroić w cierpliwość.

mialem wlasnie taka sytuacje, i nic nie dało.. tj walka z wiatrakami;)

nikolaus

Postautor: nikolaus » 15 lut 2019, 10:39

Z dzisiejszego poranka, sytuacja której byłem świadkiem: godziny poranne, tzw. wyjazdy do pracy, Pani wyjeżdżająca z garażu podziemnego (100% zgodznie z przepisami!) próbując ominąć zaparkowane auta zjeżdża na lewy pas, skręca na łuku trzymając się wewnętrznej - nie ma innego wyjścia, podejrzewam że w lustrze nic nie było widać - i na podjeździe w górę napotyka z nagła samochód, który tym samym - swoim pasem - zjeżdża do garażu (100% zgodnie z przepisami!). Cudem nie było czołówki, lub "ucieczki" w elewację, w środku obu aut małe dzieci. Z punktu widzenia osób trzecich: gdyby był w tym momencie "dzwon" to cały garaż zostałby zablokowany, na dobre parę godzin.

Ja rozumiem, że niemiecka motoryzacja, że są naklejone zielone listki na szybach - ale mam bardzo, bardzo wielką prośbę do osób parkujących, które "ciągnie pod ziemię" - zakupcie lub wynajmijcie miejsce w garażu czy innym parkingu, bo abstrachując od tego, że zastawianie mijanki jest po prostu chamskie, to jest też po prostu bardzo niebezpieczne.

Obrazek

kasiak

Postautor: kasiak » 15 lut 2019, 11:01

te pojazdy stały tak zaparkowane już wczoraj, dodatkowo u góry, już na samym zjeździe do garażu stał duży SUV, więc nie wiem jak ta Pani wyjechała ale w zasadzie na całym wyjeździe miała zajęty swój pas.
Pan z zaparkowanego Opla z listkiem po zwróceniu uwagi w dniu wczorajszym, że niedługo nie będzie można wyjechać z garażu jak widać nic sobie z tego nie zrobił.

toolpusher

Postautor: toolpusher » 15 lut 2019, 13:00

Nie jestem użytkownikiem garażu ale ja bym spuścił im powietrze x4

Maciek93

Postautor: Maciek93 » 15 lut 2019, 15:43

Jak nam w koncu postawia te znaki to bedzie problem z glowy :)

bialy

Postautor: bialy » 15 lut 2019, 16:43

A wiadomo kiedy w końcu zrobią u nas tę strefę?

Neigbour

Postautor: Neigbour » 15 lut 2019, 16:53

bialy pisze:A wiadomo kiedy w końcu zrobią u nas tę strefę?

Tylko dopilnijcie sobie żeby koniec strefy kończył się przed samą brama garażu bo inaczej Janusze i tam wam będą parkować na podjeździe...

PioPio

Postautor: PioPio » 15 lut 2019, 18:23

Witam
Nie mam miejsca parkingowego wykupionego ale nie jest dla mnie problemem stanąć dalej od bloku i po prostu spacerkiem do domu.A zaparkować w garażu to by mi do głowy nie przyszło jedyny sposób to zrobić takim delikwentom małą rysę albo spuścić powietrze to się nauczą (aczkolwiek nie namawiam) po prostu wstydu nie mają.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2019, 1:42 przez PioPio, łącznie zmieniany 1 raz.

Arav

Postautor: Arav » 15 lut 2019, 18:28

PioPio pisze:Witam
Czego tu się spodziewać po takich rejestracjach przecież do stodoły wjeżdżało u siebie pod domem.
.

Bo jak powszechnie wiadomo żaden rodowity Krakus nigdy w życiu nie zaparkował tam gdzie nie wolno. To pewnie dzięki tej błekitnej krwi która płynie w potomkach Króla Kraka.

Prdl .. to miasto jeszcze długo nie będzie normalne. Głównie dzięki ów szlachcicom rodem z Wawelu...

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”