Uwaga na parkowanie poza Avią / miejsca postojowe na sąsiednich osiedlach

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
leon

Uwaga na parkowanie poza Avią / miejsca postojowe na sąsiednich osiedlach

Postautor: leon » 27 lut 2019, 13:07

Witam. Ostatnio spotkała mnie niemiła sytuacja ( w zasadzie z mojej winy), mianowicie zaparkowałem samochód za osiedlem Avia na jednym z parkingów na 2PL gdzie wjazd był oznaczony zakazem ruchu oraz strefą ruchu i tabliczką informacyjną kogo nie dotyczy. Niestety po nocy zastałem kartkę z wezwaniem na Straż Miejską. Na szczęście skończyło się ukaraniem w formie pouczenia, ale jak się dowiedziałem to mogłem dostać 250zł. i 5pkt.W sumie to moja wina i rozumiem mieszkańców którzy bronią swojej własności bo wcześniej też zdarzyło mi się tam parkować, raz nawet miałem kartkę za wycieraczką od mieszkańców z ostrzeżeniem że jeśli dalej będę parkował to zostanie wezwana Straż Miejska. Z tego co się dowiedziałem to było kilka osób które zostały ukarane.
Lepiej parkować na parkingu przy Medweckiego lub przy Kłosowskiego, trochę dalej do domu ale spacerek nikomu jeszcze nie zaszkodził :)
Pozdrawiam

badgirl_from_newhuta

Re: Uwaga na parkowanie poza Avią / miejsca postojowe na sąsiednich osiedlach

Postautor: badgirl_from_newhuta » 27 lut 2019, 15:18

Cześć,

No i to jest dobra wiadomość :)
Fajnie ,że umiesz przyznać się do błędu i to zrozumiałeś :)
Mam nadzieje ,że takich osób będzie więcej które zauważą ,że bardziej opłaca wynająć sobie miejsce na parkingu nawet płatnym niż stawać byle gdzie i dostać mandat. Na os.Avia i os. Orlińskiego też radzę się zastanowić nad parkowaniem :)

Pozdrawiam

egal1754

Postautor: egal1754 » 27 lut 2019, 19:04

niezłe, niezłe. Nawet się uśmiałem :)

leon

Postautor: leon » 28 lut 2019, 8:00

A co tu jest niezłego? mnie raczej do śmiechu nie było.

mmm123

Postautor: mmm123 » 28 lut 2019, 9:24

egal1754 pisze:niezłe, niezłe. Nawet się uśmiałem :)

Raczej słabe. Ktoś mógł się bardziej postarać. Widzę, że mamy gości z 2PL na forum.

leon

Postautor: leon » 28 lut 2019, 10:49

A na jakiej podstawie twierdzisz że jestem gościem z 2PL? To że opisałem sytuację którą miałem to coś złego?

adi

Postautor: adi » 28 lut 2019, 10:53

mmm123 pisze:
egal1754 pisze:niezłe, niezłe. Nawet się uśmiałem :)

Raczej słabe. Ktoś mógł się bardziej postarać. Widzę, że mamy gości z 2PL na forum.

Ale, że dlaczego? Przecież wiele parkingów w osiedlach jest oznaczonych, jako teren spółdzielni / teren prywatny i parkowanie tylko dla mieszkańców z identyfikatorami. Jeżeli ktoś nie jest w stanie tego uszanować, to powinien dostać mandat - jasna sprawa. W tym przypadku skończyło się na pouczeniu, i bardzo dobrze, tym bardziej, że okazało się ono skuteczne. Ale tak samo, jak nie chcielibyśmy, żeby ktoś z innego osiedla / bloku, parkował na naszym terenie prywatnym (a tak jest z terenem spółdzielni), tak samo powinniśmy szanować tą zasadę w drugą stronę.

Na szczęście są w okolicy parkingi miejskie i tam już kto pierwszy, ten lepszy.

egal1754

Postautor: egal1754 » 28 lut 2019, 11:58

adi pisze:Ale, że dlaczego? Przecież wiele parkingów w osiedlach jest oznaczonych, jako teren spółdzielni / teren prywatny i parkowanie tylko dla mieszkańców z identyfikatorami. Jeżeli ktoś nie jest w stanie tego uszanować, to powinien dostać mandat - jasna sprawa. W tym przypadku skończyło się na pouczeniu, i bardzo dobrze, tym bardziej, że okazało się ono skuteczne. Ale tak samo, jak nie chcielibyśmy, żeby ktoś z innego osiedla / bloku, parkował na naszym terenie prywatnym (a tak jest z terenem spółdzielni), tak samo powinniśmy szanować tą zasadę w drugą stronę.

Na szczęście są w okolicy parkingi miejskie i tam już kto pierwszy, ten lepszy.

Nikt tu nie kwestionuje zasadności prawidłowego parkowania.
Po prostu podaję w wątpliwość prawdziwość całego zdarzenie.
Post został napisany w tym samym dniu w którym jego auto się zarejestrował, to był jego pierwszy post, przyznaje się w nim do winy. Osoba która pierwsza odpisała też zarejestrowała się w tym samym dniu, to też był jej pierwszy post.... ta metoda jest już dobrze znana.

Ale może się mylę i ludzkość idzie w dobrą stronę :)

Pozdrawiam i życzę aby wszystkie problemy - a zwłaszcza te z parkowaniem - były w ten sposób rozwiązywane w naszej okolicy.

leon

Postautor: leon » 28 lut 2019, 12:48

A co w tym dziwnego i wątpliwego że zarejestrowałem się i opisałem sytuacje aby ostrzec innych którzy mogą nie mieć tyle szczęścia co ja, korona mi z głowy przez to nie spadła.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”