Czynsz bez ochrony / zmiana wysokości czynszu po odwołaniu ochrony - Orlińskiego 12
-
Re: Czynsz bez ochrony / zmiana wysokości czynszu po odwołaniu ochrony - Orlińskiego 12
Czy ktoś ma do dopłaty w grudniu tak jak ja 94zł za wywóz kontenera z gruzem którego nie ma od sierpnia. To jakaś paranoja 100zł do dopłaty za jedno mieszkanie czyli za cały blok to 10 000zł?
Re: Czynsz bez ochrony / zmiana wysokości czynszu po odwołaniu ochrony - Orlińskiego 12
Ja mam 78 zł za wywóz w grudniu. Nawet nie zwróciłam na to uwagi dopiero jak o tym napisałeś.
Gdzie coś takiego macie? W "Wykazie opłat miesięcznych"? Jak macie nazwaną tę pozycję ("Wywóz odpadów budowlanych"- tak jak było kiedy jeszcze kontener stał?).
Ja mam to w całym tym rozliczeniu w formie papierowej co wysyłali pocztą. Jest zatytułowane" korekta naliczeń-wywoz odpadów budowlanych"
Ok, myślałem, że piszecie o e-kartotece. Rzeczywiście jest taka pozycja. Jest ona też wyjaśniona w sprawozdaniu z działalności gdzie zarządca wskazuje, że koszt wywozu tych odpadów był o 9 tyś. z hakiem wyższy od pobranych zaliczek i stąd to wyrównanie.
Natomiast co do bardzo wysokich zaliczek na media, skutkujących później wspominanymi wcześniej dużymi nadpłatami zarządca ma podobno zmienić wysokość zaliczek na podstawie realnego zużycia w roku 2018.
Natomiast co do bardzo wysokich zaliczek na media, skutkujących później wspominanymi wcześniej dużymi nadpłatami zarządca ma podobno zmienić wysokość zaliczek na podstawie realnego zużycia w roku 2018.
-
Chciałem zapytać ile Państwo płacą za miejsce w hali garażowej za Msc?
Kwota za jedno miejsce postojowe to: 89,96 PLN (28,56m2) w tym jest oplata:
28,56 oplata za utrzymanie garażu -> to są faktycznie poniesione koszty utrzymania garażu (sprzątanie, prąd itp)
5,71 PLN - zaliczka na remont części wspólnych czyli nie wiadomo czego, raczej nie garażu
55,69 PLN Zaliczka na koszty utrzymania części wspólnych -> czyli np ogrzewanie klatek schodowych w skrócie nic z tego nie jest przekazywana na garaż
W skrócie płaci się więcej niż za 1m2 mieszkania, ilość metrów wynika z udziału w garażu a nie wielkość miejsca postojowego
28,56 oplata za utrzymanie garażu -> to są faktycznie poniesione koszty utrzymania garażu (sprzątanie, prąd itp)
5,71 PLN - zaliczka na remont części wspólnych czyli nie wiadomo czego, raczej nie garażu
55,69 PLN Zaliczka na koszty utrzymania części wspólnych -> czyli np ogrzewanie klatek schodowych w skrócie nic z tego nie jest przekazywana na garaż
W skrócie płaci się więcej niż za 1m2 mieszkania, ilość metrów wynika z udziału w garażu a nie wielkość miejsca postojowego
I wrocilismy do punktu wyjscia. Odwolanie ochrony dalo nam oszczednosc tylko na chwile bo teraz juz bedziemy za miejsce placic 105zl...
Czy u Was w e-kartotece tez jakos kosmicznie naliczono oplate za ogrzewanie?
U mnie to dziwne rzeczy staly sie na koncie. W czerwcu mialem nadplate, a teraz ktos zaktualizowal mi czynsz za ostatnie 6 miesiecy, podnoszac go o 20 zl za kazdy miesiac i juz mam niedoplate w czerwcu
Za to czynsz za lipiec jest nizszy o 50 zl. Czary 

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”