Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach
Re: Odbiory mieszkań w budynku Avia 4 w Czyżynach
Termin umówiony
, ale ja nie ryzykuje, idę z ekipą od odbiorów w końcu to inwestycja mojego życia. Zdjęcia wrzuce jak tylko będę już po. 
To w takim razie czekamy na zdjęcia nowego mieszkania i ewentualne wskazówki odnośnie tego, na co będzie warto zwrócić uwagę podczas dokonywania tej operacji
A w ogóle, to jak to wygląda, gdyby odbiór poszedł w porządku, to kiedy później dostaje się klucze i można się umawiać z fachowcami od wykończeń 
Klucze są od razu oddane. Także ekipa może wchodzić już w dzień odbiorów.
Ja mam odbiór w czwartek 8.30 i idę z szefem ekipy wykończeniowej, mam nadzieję że nie będzie dużo wad. zastanawiam się nad listą. Moje propozycje:
1. Pęknięte ściany(tynki)
2. Uszkodzone okna(rysy, nie szczelne, uszkodzenia mechaniczne ościeżnic)
3. Cieknące kaloryfery
4. Prąd w gniazdkach (czy według planu punkty elektryczne są w takim samym miejscu i takiej samej ilości)
5. Krzywe ściany
6. Brak kątów prostych w narożnikach
7. Uszkodzone drzwi zewnętrzne
8. Nierówna posadzka
9. Odpadające płytki na balkonie
10. Sprawdzenie poręczy
Proszę o dopisanie rzeczy na które warto jeszcze zwrócić uwagę.
Ja mam odbiór w czwartek 8.30 i idę z szefem ekipy wykończeniowej, mam nadzieję że nie będzie dużo wad. zastanawiam się nad listą. Moje propozycje:
1. Pęknięte ściany(tynki)
2. Uszkodzone okna(rysy, nie szczelne, uszkodzenia mechaniczne ościeżnic)
3. Cieknące kaloryfery
4. Prąd w gniazdkach (czy według planu punkty elektryczne są w takim samym miejscu i takiej samej ilości)
5. Krzywe ściany
6. Brak kątów prostych w narożnikach
7. Uszkodzone drzwi zewnętrzne
8. Nierówna posadzka
9. Odpadające płytki na balkonie
10. Sprawdzenie poręczy
Proszę o dopisanie rzeczy na które warto jeszcze zwrócić uwagę.
Znalazłem na innym forum, może warto skorzystać: odbioryarchitekt.wix.com/odbiormieszkankrakow
Osoba polecająca sobie chwaliła usługę.
Osoba polecająca sobie chwaliła usługę.
Dokładnie z tą firmą jestem umówiony, Znajomi chwalili i stąd mam kontakt.
Dzięki @MarcinT, w sumie przejrzałem tą listę i generalnie chyba nie mam tu wiele do dodania. Pewnie też warto zwrócić uwagę na różne obróbki w tynku, koło okien, parapetów, gniazdek elektrycznych i w włączników...
Czyżyk pisze:Dokładnie z tą firmą jestem umówiony, Znajomi chwalili i stąd mam kontakt.
Można wiedzieć jaki koszt?
jarko pisze:Można wiedzieć jaki koszt?
W moim przypadku przy okolo 50 m2 cena to 350zł
Mi niestety nie udało się wstrzelić w wolny termin tej firmy.
Firma ta o której wspominacie ma naprawdę sporo zleceń a w tym czasie są też odbiory na Piaskach. Mój brat korzystał z ich usług i był bardzo zadowolony. Ja niestety zostaje na chwile obecną bez "pomocy" przy odbiorze.
Jeśli ktoś z Was posiada kontakt do innej świadczącej tego typu usługi firmy to proszę o namiary.
Firma ta o której wspominacie ma naprawdę sporo zleceń a w tym czasie są też odbiory na Piaskach. Mój brat korzystał z ich usług i był bardzo zadowolony. Ja niestety zostaje na chwile obecną bez "pomocy" przy odbiorze.
Jeśli ktoś z Was posiada kontakt do innej świadczącej tego typu usługi firmy to proszę o namiary.
@Etanol, a Tobie także zaproponowali odbiór na ten tydzień? Ciekawe ile liczą sobie czasu na odbieranie jednego mieszkania i ile to trwa w przypadku całego budynku. Ile czasu po odbierze dostaje się klucze 
Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”