Park Politechniki Krakowskiej / tereny Politechniki po zachodniej stronie Stella-Sawickiego

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Yankes

Re: Park Politechniki Krakowskiej / tereny Politechniki po zachodniej stronie Stella-Sawickiego

Postautor: Yankes » 20 kwie 2017, 15:07

lrc1912 pisze:To co naciskamy na Politechnikę, żeby zrezygnowała z budowy na tej działce z drzewami kolejnej partii biurowców, bo naprawdę szkoda byłoby stracić taki wartościowy teren, który mógłby stać się fajnym parkiem, a natomiast na biura mieliby to miejsce z lewej strony.

Obrazek

Obrazek

cześć

a nie lepiej pisać do miasta?
Dzięki za fajnie zrobioną mapkę z opisami. Choć najbardziej obrazowo widać to na na zdjęciu z " lotu ptaka " że lepiej walczyć o zieleń, którą tam widzieć, niż o pusty teren.

lrc1912

Re: Park Politechniki Krakowskiej / tereny Politechniki po zachodniej stronie Stella-Sawickiego

Postautor: lrc1912 » 20 kwie 2017, 15:56

Tę mapkę pożyczyłem z artykułu gazety krakowskiej podlinkowałem zdjęcie, a co do zagospodarowania, to proponuje taki pomysł dla tej okolicy, który opisałem w pierwszym poście.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2022, 2:30 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

Yankes

Postautor: Yankes » 20 kwie 2017, 16:14

lrc1912 pisze:Dzięki, ale tą mapkę pożyczyłem z artykułu gazety krakowskiej podlinkowałem zdjęcie, a co do zagospodarowania to ja proponuje taki pomysł dla tej okolicy, który opisałem w pierwszym poście.

zgadzam się z Tobą.
Trzeba zająć się tym tematem i kładką tak samo jak walczyliśmy o park , który mam nadzieje, że powstanie.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 20 kwie 2017, 16:25

zgadzam się z Tobą.
Trzeba zająć się tym tematem i kładką tak samo jak walczyliśmy o park , który mam nadzieje, że powstanie.

Oby :)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2022, 2:31 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Postautor: iti » 03 mar 2019, 23:48

Nie wiem czy widzieliście, ale Politechnika Krakowska ogłosiła nowe plany rozwoju w Czyżynach, trochę nowości zapowiedzieli.

Obrazek

Idąc za Wyborczą Kraków:
W Czyżynach Politechnika chce wybudować salę audytoryjną (27,6 mln zł) oraz halę sportową z czterema krytymi kortami (7,8 mln zł).

Obrazek

Pytanie, czy chodzi o te tereny, które widać na zdjęciach, czy jednak byłoby to bliżej Wydziału Mechanicznego. Niedaleko, przy ul. Życzkowskiego, powstaje już hala sportowa i to może chodzić o to.

Obrazek

Niemniej o ile na Politechnice Krakowskiej rodzą się różne tereny urządzenia wielkiego parku lotniczego (patrz spotkania z cyklu Zaadoptuj Przestrzeń), to jakoś władze uczelni od tematu stronią.

Arav

Postautor: Arav » 04 mar 2019, 9:48

Hala sportowa z kortami niemalze juz stoi. Jest zaraz obok wydzialu mechanicznego.

iti

Postautor: iti » 04 mar 2019, 13:05

Arav pisze:Hala sportowa z kortami niemalze juz stoi. Jest zaraz obok wydzialu mechanicznego.

Tak właśnie mi się wydawało, że o nią chodzi, a rzeczywiście prawie skończona.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 11 kwie 2019, 19:10

Yankes pisze:
lrc1912 pisze:To co naciskamy na Politechnikę, żeby zrezygnowała z budowy na tej działce z drzewami kolejnej partii biurowców, bo naprawdę szkoda byłoby stracić taki wartościowy teren, który mógłby stać się fajnym parkiem, a natomiast na biura mieliby to miejsce z lewej strony.

Obrazek

Obrazek

cześć

a nie lepiej pisać do miasta?
Dzięki za fajnie zrobioną mapkę z opisami. Choć najbardziej obrazowo widać to na na zdjęciu z " lotu ptaka " że lepiej walczyć o zieleń, którą tam widzieć, niż o pusty teren.

Może lepiej od razu odprawić egzorcyzmy. Skoro lustracji nie było...

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”