Śmietniki wewnątrz budynku mieszkalnego

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
jednokolorowa

Śmietniki wewnątrz budynku mieszkalnego

Postautor: jednokolorowa » 16 cze 2015, 0:27

Witam,
Czy ktoś z Was rozmawiał z kimś z budimexu w sprawie śmietników wewnątrz budynku? Jestem trochę zdziwiona i zastanawiam się czy nie będzie nieprzyjemnych zapachów... co o tym sądzicie?

Obrazek

gigi

Re: Śmietniki wewnątrz budynku mieszkalnego

Postautor: gigi » 16 cze 2015, 16:41

Aktualnie mieszkam na Kapelance w bloku w którym są zamykane śmietniki wewnątrz budynku. Nie kojarzę żeby kiedykolwiek unosił się dziwny zapach na zewnątrz.

Feelip

Postautor: Feelip » 17 cze 2015, 19:36

Komory śmietnikowe posiadają instalacje wentylacji i są zamknięte szczelnymi przegrodami,w tym drzwiami na klucz. Jak wejdziesz do srodka to owszem smierdzi, zwłaszcza gdy smieci sie troche uzbiera, ale na zewnątrz nie czuc "nieprzyjemnych zapachów".

jednokolorowa

Postautor: jednokolorowa » 18 cze 2015, 10:51

Dziękuje za odpowiedzi :)

Pozdrawiam
Angelika

jarko

Postautor: jarko » 13 paź 2015, 9:04

Ktoś wie coś może więcej na ten temat? Jak te pomieszczenia będą wykończone? Czy ściany będą "chłonęły" zapachy? Czy ew. robaczki będą miały możliwości "spacerku" w pionie? Dla mnie takie rozwiązanie to nowość i jeżeli mają być jakieś problemy to jako sąsiad takiego pomieszczenia chciałbym się odpowiednio przygotować. We wszelkich umowach zbyt wiele informacji nie ma na ten temat, w biurze też za bardzo nie pomogli... Może mieszkańcy budynku Avia 4 coś napiszą?

jarko

Postautor: jarko » 13 paź 2015, 9:37

Poniżej rzut jak będzie dokładnie wyglądało rozmieszczenie śmietników wraz z dojściami i korytarzami czyli rzut parteru :)

Obrazek

HKM

Postautor: HKM » 13 paź 2015, 19:23

rozważałam zakup mieszkania w Orlińskiego 8, które było usytuowane podobnie jak to wycieniowane na planie. ostatecznie śmietnik mnie odstraszył

iti

Postautor: iti » 13 paź 2015, 22:07

Bo ja wiem, czy te śmietniki będą jakoś uciążliwe... Okna wychodzą i tak na drugą stronę, od pomieszczenia ze śmieciami oddzielają dwie ściany. Nie wiem czy śmietniki mają tu jakiekolwiek znaczenie. Chyba gorzej już jest w starych blokach, gdzie są zsypy i na każdym piętrze jest dziura do nich prowadząca...

usia

Postautor: usia » 14 paź 2015, 9:03

mieszkam obecnie w bloku, w którym śmietniki są właśnie wewnątrz budynku. Nie jest to ani trochę uciązliwe dla mieszkańców, zapachy nie "wydostają" się na zewnątrz, nie ma robactwa itp. Ogólnie nie odczuwamy jego obecności w żaden sposób ( nawet partery, które mają okna w pobliżu wejścia do nich ) ;)

jarko

Postautor: jarko » 14 paź 2015, 12:28

Dziękuję za opinie. Mnie martwi nie tylko to co się będzie działo na jednym poziomie, ale także i w pionie :) W starym budownictwie robaczki typu mrówki czy karakany lubiały sobie wędrować szybami kanalizacyjnymi a jak dobrze liczę to przez śmietnik będą takowe przechodziły. Wolę dmuchać na zimne jak później pół mieszkania przerabiać... :)

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”