Zebranie wspólnoty mieszkaniowej 20.02.2019 - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Czlowiekzlasu

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej 20.02.2019 - Orlińskiego 10

Postautor: Czlowiekzlasu » 06 mar 2019, 17:12

Czy ktoś z Państwa kto był na zebraniu przekazał zarzadcy informację dotyczącą obniżenia kosztów utrzymania miejsc postojowych ? Z tego co Pamiętam ktoś miał się ustosunkować don AVI gdzie płacą 60zl.

Kamillo

Postautor: Kamillo » 06 mar 2019, 22:42

sand pisze:
Stella pisze:Nie było mnie na spotkaniu, ale jeśli dobrze rozumiem z wcześniejszych wpisów to tutaj na łuku mają być słupki, tak?
Nie zgadzam się z Panem, że to tylko problem klatki A, bo mnie też irytuje to, że normalnie nie mogę przejść po chodniku.

Cieszę się że Pani (jak rozumiem mieszkanka innej klatki) również zauważyła problem. Zwróciłem uwagę na fakt, że jedynie przy klatce A samochody parkują na chodniku. Ewentualna uchwała powinna kompleksowo regulować kwestie parkowania tj. strefa zamieszkania + słupki + utworzenie nowych miejsc (o ile jest to zgodne z przepisami).

tylko nie słupki, nie ładniejsze by były jakieś doniczki z kwiatkami ?:P

darekodz

Postautor: darekodz » 07 mar 2019, 22:16

Czlowiekzlasu pisze:Czy ktoś z Państwa kto był na zebraniu przekazał zarzadcy informację dotyczącą obniżenia kosztów utrzymania miejsc postojowych ? Z tego co Pamiętam ktoś miał się ustosunkować don AVI gdzie płacą 60zl.

Ja się tam coś wypowiadałem o kosztach utrzymania parkingu ale biję się w pierś - nic więcej się nie dowiadywałem i nic do zarządcy nie wysyłałem w tej sprawie.
Przyznaję jednak że temat warto pociągnąć jeżeli jest chociaż cień szansy na obniżenie kosztów.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”