Al. Bora-Komorowskiego / Włodarczyka - pozwolenie na budowę kolejnego bloku w Czyżynach

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Re: Al. Bora-Komorowskiego / Włodarczyka - pozwolenie na budowę kolejnego bloku w Czyżynach

Postautor: Wściekły Wąż » 22 lis 2018, 12:59

Skrojone pod wynajem krótkoterminowy.

Zdzisław

Re: Al. Bora-Komorowskiego / Włodarczyka - pozwolenie na budowę kolejnego bloku w Czyżynach

Postautor: Zdzisław » 17 sty 2019, 15:03

Adres inwestycji
estellaosiedle.pl
Możecie pooglądać idealnie wkomponowany słup wysokiego napięcia pomiędzy blokami :)
Linie te wydają dziwne dźwięki podczas ujemnych temperatur...nie mówiąc o szkodliwym polu elektromagnetycznym.
Budynek o numerze 20A jest położony przy ruchliwej ulicy, a mieszkania na poziomie 1 będą miały okna na skarpę, ponieważ poziom 0 jest poniżej biegnącej drogi.
Oprócz tego deweloper już działa niezgodnie z prawem, bo przeniósł istniejące przejście dla pieszych na ulicy Włodarczyka i w tym miejscu zrobił drogę dojazdową do bloków, na co nie ma pozwolenia zikit.

keks

Postautor: keks » 18 sty 2019, 20:25

Zdzisław pisze:Oprócz tego deweloper już działa niezgodnie z prawem, bo przeniósł istniejące przejście dla pieszych na ulicy Włodarczyka i w tym miejscu zrobił drogę dojazdową do bloków, na co nie ma pozwolenia zikit.

Skąd takie informacje? Wydaje mi się, że lokalizacja przejścia dla pieszych tak się nie zmieniła.

mik

Postautor: mik » 06 mar 2019, 12:08

Cena za metr raczej standardowa ale na Avii/Orlinskiego były za 5tys.
Przez te bloki, przez sam środek przebiega linia wysokiego napięci - lipa.

Hippos

Postautor: Hippos » 07 mar 2019, 12:37

Cześć chłopaki,
Chcę kupić mieszkanie w jednym z tych przyszłych budynków, w domu, który jest dalej od drogi.
Deweloper zaoferował mi mieszkanie o powierzchni 36 m², 2 pokoje, 4 piętra, 288000 zł (8000 zł / m²). Tutaj jest estellaosiedle.pl/listing/budynek-b-4-pietro-52/
Trudno mi zrozumieć, czy to dobra oferta, bo nie mieszkam jeszcze w Krakowie.
Więc postanowiłem cię zapytać, miejscowi. Co byś powiedział? Czy to dobra cena dla tej lokalizacji? Czy to dobre miejsce do życia? Jakie problemy mogą tam być?

Wielkie dzięki!

Neigbour

Postautor: Neigbour » 07 mar 2019, 18:38

Hippos pisze:Cześć chłopaki,
Chcę kupić mieszkanie w jednym z tych przyszłych budynków, w domu, który jest dalej od drogi.
Deweloper zaoferował mi mieszkanie o powierzchni 36 m², 2 pokoje, 4 piętra, 288000 zł (8000 zł / m²). Tutaj jest estellaosiedle.pl/listing/budynek-b-4-pietro-52/
Więc postanowiłem cię zapytać, miejscowi. Co byś powiedział? Czy to dobra cena dla tej lokalizacji? Czy to dobre miejsce do życia? Jakie problemy mogą tam być?

Wielkie dzięki!

Myślę że w tej cenie można znaleźć coś co nie będzie miało słupa wysokiego napięcie zaraz koło bloku...

michalxg

Postautor: michalxg » 08 mar 2019, 13:33

Hippos pisze:Cześć chłopaki,

Wielkie dzięki!

Daj spokój. To kosmiczna cena jak za tę lokalizację ;)

Hippos

Postautor: Hippos » 08 mar 2019, 13:51

Wielkie dzięki za osobiste opinie. To było dla mnie bardzo pomocne. Nadal myślę. ;)

D89

Postautor: D89 » 10 mar 2019, 16:54

Czytaj dokładnie ofertę. Zauważyłem na stronie że część "mieszkań" sprzedawanych jest jako "lokal". To znaczy że nie spełniają one warunków dla mieszkań, w takim "lokalu" nie można się np. zameldować, obowiązuje go inna stawka podatku od nieruchomości itp. Jeśli chcesz kupić coś takiego to przemyśl to dwa razy.

Dla mnie osobiście ta inwestycja jest nie do przyjęcia z uwagi na takie cwaniackie podejście, naginanie przepisów i jechanie po linii najmniejszego oporu. Gdyby deweloper wyłożył trochę więcej kasy i na krótkim odcinku przebudował tą linię WN i schował ją pod ziemię to wyglądałoby to całkiem w porządku. Cwaniactwo pod jednym względem każe podejrzewać że i w innych aspektach inwestycja ta może być wątpliwa.

RaceX

Postautor: RaceX » 10 mar 2019, 22:32

Rozglądam się obecnie za mieszkaniami ponieważ chcę kupić lub zamienić za mieszkanie na Avii i 8000 za m2 w tym bloku to kpina. Zerknij na stronę tabelaofert.pl i jest tam dużo ogłoszeń mieszkań w nowych Krakowskich blokach. Spokojnie znajdziesz tańsze mieszkanie w lepszych komunikacyjnie miejscach.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”