Runners pisze:Dodatkowo jest problem z lokalem 5 "avionetka" burgery dobre ale niestety wentylacja wykonana przez Budimex jest do dupy i czuc na klatce cały zapach zmarzenia. As nieruchomości opieprzyc trzeba bo zadzwonisz zgłosisz problem oni do Budimexu przekazują i mają w dupie. A mówi że co chwilę dzwonią do Budimexu i ponaglaja. Chciałbym by mi udowodnili to. Bo ja jak.mialem problem na klatce B to dzwoniłem i nekalem ich codziennie aż przestali odbierać to z innego telefonu. Aż dali mi nr do Budimexu i oni osobiście dzwonili i informowali co się dzieje. I w moment to naprawili. Strasznie mnie oni denerwują. Bo zainteresowanie 0.
Serio chcecie kamery zakładać ? Myślicie że coś to pomoże ?
Zgłoszenia takich wad wentylacji jak w sprawie z wywiewem burgerów w garażu podziemnym muszą być zgłaszane na piśmie i regularnie pisemnie ponaglane. Telefonicznie to można sobie umówić wizytę u fryzjera. Jeśli deweloper nie usunie usterki to nie będzie możliwości udowodnić im, że coś zgłosiliśmy i żądaliśmy naprawy. Jeśli deweloper odmówił naprawy a Wspólnota w ciągu 14 dni nie zakwestionowała pisemnie odmowy to jest to uznawane za akceptację przedstawionego stanu rzeczy - jak sprawa pójdzie do jakiejś kancelarii to nikt nie będzie pytał ile razy było dzwonione do dewelopera... Jeśli chcesz żeby udowodnili swoje zgłoszenia w tej sprawie to zwyczajnie poproś o przesłanie skanu zgłoszeń i ponagleń bo każdy członek Wspólnoty ma prawo pełnego wglądu w takie dokumenty. Generalnie profesjonalny Zarządca otrzymuje wynagrodzenie za dbanie o interes Wspólnoty - to jego obowiązek. Pisma z ponagleniami i zgłoszeniami usterek na pewno wpisują się w definicję działań w interesie wspólnoty.
A w sprawie szkła na cokole kl. B to może napisz profesjonalną opinię techniczną, że zastosowane szkło nie mogło być montowane w danym miejscu, przybij pieczątkę firmy i wyślij do AS z prośbą o przesłanie tego w ramach zgłoszenia usterki z żądaniem wymiany w ramach gwarancji.