Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Arav

Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Postautor: Arav » 21 lut 2019, 10:32

I nie kazdy zawsze akurat idzie w kaloszach zeby moc brodzic w tym blocie...

Bierm

Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Postautor: Bierm » 25 lut 2019, 11:40

To można dorobić tam chodnik :) co za różnica czy będziemy go budować za budynkiem A czy C? Skoro dywizjonu jest niechętne zdejmowania ogrodzenia, a mozna je bez problemu ominąć 20 metrowym chodnikiem, to cała ta dyskusja jest zbędna.

Arav

Postautor: Arav » 26 lut 2019, 11:14

Czy ktos juz sie orientuje czy odbylo sie to magiczne spotkanie ktore mialo sie odbyc w polowie lutego pomiedzy D303 a Nowymi Czyzynami?

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 27 lut 2019, 14:50

Miało być w połowie lutego, to się odbędzie. Najbliższa połowa lutego w 2020 roku ;).

Edyta.

Postautor: Edyta. » 12 mar 2019, 23:10

Czy ktoś coś wie nowego w sprawie?

jasiek

Postautor: jasiek » 13 mar 2019, 11:58

Edyta po co ci furtka skoro sama nie chcesz żeby mieszkańcy dywizjonu przechodzili przez "twój" teren Avii? To po co chcesz iść do nich. Idź na około skoro pilnujesz zamykania furtki od Avii.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 13 mar 2019, 16:54

jasiek pisze:Edyta po co ci furtka skoro sama nie chcesz żeby mieszkańcy dywizjonu przechodzili przez "twój" teren Avii? To po co chcesz iść do nich. Idź na około skoro pilnujesz zamykania furtki od Avii.

Ja tylko nie chcę żeby przechodzili przez plac zabaw. Ma byc odgrodzony to bedzie ok.
A skoro 303 chcą skrótów to niech to będzie z 2 stron

Bierm

Postautor: Bierm » 14 mar 2019, 21:09

Edyta. pisze:
jasiek pisze:Edyta po co ci furtka skoro sama nie chcesz żeby mieszkańcy dywizjonu przechodzili przez "twój" teren Avii? To po co chcesz iść do nich. Idź na około skoro pilnujesz zamykania furtki od Avii.

Ja tylko nie chcę żeby przechodzili przez plac zabaw. Ma byc odgrodzony to bedzie ok.
A skoro 303 chcą skrótów to niech to będzie z 2 stron

A ja nie chcę żeby przechodzili przez moje osiedle, jest ogrodzone to ma być, ok? :D takie same argumenty, łatwo ci rozporządzać cudzym mieniem, ale jak już o Twoim mówimy to niechętna jesteś :D

znasiek

Postautor: znasiek » 14 mar 2019, 23:26

cytuje: "Wszystko wskazuje, że przejścia między Orlińskiego i Dywizjonu 303 nie będzie. Spółdzielnia się zgadza, Budimex już umywa ręce, a mieszkańcy Orlińskiego 9 nie wyrażają zgody. Szkoda, będziemy musieli chodzić naokoło" - https://m.facebook.com/lotniskoczyzyny/
Poczytajcie sobie też komenty ludzi z Dywizjonu. Oj ludzie ludzie, nie dość że sobie sami utrudniacie swobodne poruszanie i dostęp do różnego rodzaju punktów usługowych itp to jeszcze budujecie wrogą atmosfere i przyszłe wojenki między osiedlami. Teraz to się przygotujcie na więcej aktów wandalizmu i zapewne kradzieży niż gdyby przejście istniało. Mieszkańcy Dywizjonu (którzy zapewne nie byli zachwyceni że te bloki powstały) podają wam dłoń a wy ich z liścia w twarz.
I jeszcze Edytka przerażona że przez jej plac zabaw będą pewnie przechodzić sami wandale, pedofile i wszelkie inne zagrożenia dla dzieci. A na trzy fajniejsze, lepiej zagospodarowane niż u nas place zabaw na Dywizjonu to by się chciało chodzić, ale już na Orlińskiego to nie, broń Boże, to tylko nasze, a wręcz precz z dziczą i UFO z Dywizjonu. Nie nie mogę już wchodzić na te forum bo wykituje :D

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”